Μεθοδεύουν την κατάργηση των Οικονομικών ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μεθοδεύουν την κατάργηση των Οικονομικών ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

Για να μην υπάρξει διαφάνεια στην υπόθεση του Ειδικού Φορέα Δασών & του ελέγχου των 10 κωδικών Απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης κα...

Για να μην υπάρξει διαφάνεια στην υπόθεση του Ειδικού Φορέα Δασών & του ελέγχου των 10 κωδικών

Απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης καταβάλλει το «βαθύ κράτος» των  Κυβερνητικών εταίρων, ώστε να μην τελεσφορήσει ο έλεγχος των δέκα ύποπτων κωδικών, του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αφού χρησιμοποίησαν όλα τα τεχνάσματα, τώρα, προκειμένου να μην φτάσει ποτέ αυτή η υπόθεση στο Ειδικό Δικαστήριο, μεθοδεύουν την κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών, από την οποία προέκυψε το πόρισμα – καταπέλτης, του Ειδικού Φορέα Δασών. 

Η «θεαματική» αυτή πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου προωθείται, ενώ έχει φτάσει για δεύτερη φορά στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, του Υπουργείου Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, η Εισαγγελική παραγγελία, για την ανάθεση και σε δεύτερη Επιθεωρήτρια, του έργου να συνδράμει τον έλεγχο, που ήδη διενεργεί η Οικονομική Επιθεωρήτρια Λαμπρινή Τσίρη. 

Ο Εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης έχει απευθύνει έγγραφο, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, με κοινοποίηση προς τον Χάρη Θεοχάρη, εκφράζοντας την άποψη, ότι «η... ενδεχόμενη κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης, ακόμη και ως σκέψη, είναι παράλογη, και ότι θα προκαλέσει επιδείνωση της διαφθοράς και της κοινωνικής συνοχής». Υπενθυμίζουμε ότι τα τερτίπια των πολιτικών, για την υπόθεση του Ειδικού Φορέα Δασών δεν έχουν αρχίσει τώρα. Εδώ και μία εξαετία, παρακολουθούμε κατάπληκτοι τα γεγονότα να διαδέχονται το ένα το άλλο, όλα προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης του μείζονος αυτού περιβαλλοντικού και οικονομικού σκανδάλου, ύψους τουλάχιστον εκατόν δύο εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το πόρισμα του Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών, Νικολάου Λόη.

Επειδή από αυτή την εξαιρετική Υπηρεσία, που διαχρονικά κρατά άψογη στάση στα ζητήματα διαφθοράς και που στο αρχείο της ΟΚΕ βρίσκονται δεκάδες άλλα πορίσματα, εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια, για την «γιορτή» των εκατομμυρίων, των απευθείας αναθέσεων έργων, επειδή λοιπόν από αυτήν προέκυψε το πόρισμα του ΕΦΔ, τώρα την τιμωρούν, γι' αυτό και για το γεγονός ότι δεν ενδίδει στις Κυβερνητικές πιέσεις, καθώς τα στελέχη της είναι αδιάφθοροι. 

Η αποψίλωση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, από ανθρώπινο δυναμικό και από αρμοδιότητες, είχε αρχίσει από το 2012, τότε που ανατέθηκε ο δεύτερος συμπληρωματικός έλεγχος του ΕΦΔ, για την περίοδο της Υπουργίας του Σωτήρη Χατζηγάκη και αυτός στον Επιθεωρητή Νικόλαο Λόη, για τα δύο χρόνια 2009 και 2010, που δεν είχαν ελεγχθεί.  Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών έσπευσε, τότε, να αφαιρέσει αυτές τις αρμοδιότητες από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές και έσπευσε επίσης να μεταθέσει τον Ν. Λόη, σε άλλη Υπηρεσία. Αποτέλεσμα είναι και αυτός ο συμπληρωματικός έλεγχος να μην έχει προχωρήσει, αφού έχασε την προτεραιότητά του (ο Ν. Λόης ήταν έτοιμος να τον ξεκινήσει όταν μετατέθηκε), η εντολή ανατέθηκε, μετά, σε άλλον Επιθεωρητή και κατόπιν την πήραν και από αυτόν και μέχρι σήμερα παραμένει καταχωνιασμένη, σε κάποια συρτάρια, μιας νεοσύστατης Υπηρεσίας, που υποτίθεται πως θα ασχολείται με αυτούς τους ελέγχους.


Άλλωστε και η αρχική Εισαγγελική παραγγελία, που αφορούσε έγγραφη καταγγελία της ΟΚΕ και που είχε το νόημα ότι ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, κατόπιν αιτήματός μας, αναλαμβάνει την εποπτεία του ελέγχου του ΚΤΓΚΔ, είχε αρχικά «χαθεί», για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από τον Ιανουάριο του 2014 και ανευρέθη, ως εκ θαύματος, κατόπιν των δικών μας έντονων πιέσεων και διαμαρτυριών. Εκ των υστέρων ερμηνεύοντας αυτή την κίνηση, να ενημερωθεί γι' αυτή την υπόθεση δηλαδή ο Χ. Θεοχάρης, την θεωρούμε σαν προεόρτια των όσων ακολούθησαν, της πρωτοβουλίας δηλαδή του Υπουργείου, για την κατάργηση του Υπηρεσίας των Οικονομικών Επιθεωρητών, με το πρόσχημα ότι το ζητά η τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου