SOS για την αφύλακτη ελληνοαλβανική μεθόριο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

SOS για την αφύλακτη ελληνοαλβανική μεθόριο

Το ελληνικό κράτος συνεχίζει προκλητικά να αφήνει απροστάτευτα τα ακριτικά μας χωριά στα σύνορα με την Αλβανία Στο επίκεντρο παραμέν...

Το ελληνικό κράτος συνεχίζει προκλητικά να αφήνει απροστάτευτα τα ακριτικά μας χωριά στα σύνορα με την Αλβανία

Στο επίκεντρο παραμένει η ενίσχυση της αστυνόμευσης των ακριτικών περιοχών της Ηπείρου, με τις διαμαρτυρίες από μόνιμους κατοίκους, τοπικούς φορείς, αλλά και οργανώσεις αποδήμων να εντείνονται, αφού η Πολιτεία συνεχίζει το κρυφτούλι με όλους όσους διεκδικούν ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων!

Τι κι αν πριν από λίγους μήνες συναντήθηκαν οι δήμαρχοι των ακριτικών Δήμων Πωγωνίου, Κόνιτσας και Φιλιατών γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο; Καμία απολύτως ουσιαστική κίνηση από πλευράς Πολιτείας για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους εναπομείναντες κατοίκους, αλλά και στους αποδήμους, οι οποίοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, που πλέον το σκέφτονται σοβαρά να επισκεφθούν τα χωριά τους για να περάσουν κάποιες μέρες του Πάσχα ή του Καλοκαιριού.
Μόνο διαβεβαιώσεις…

Όπως γράφει ο Πρωινός Λόγος, παρά τις διαβεβαιώσεις από την Πολιτεία για ενίσχυση με επιπλέον άνδρες και εξοπλισμό, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Οικονόμου να εκπέμπει SOS και να βάλλει εναντίον της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς τα τελευταία χρόνια η έξαρση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα βιούμενα προβλήματα της ακριτικής Ηπείρου.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, η κατάσταση που υπάρχει στις περιοχές αυτές δίπλα στα σύνορα με την Αλβανία είναι ασφυκτική και επικίνδυνη, καυτηριάζοντας την τακτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που «κωφεύει». Γι’ αυτό και όπως είπε, εάν δεν υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στις νέες εκκλήσεις για ενίσχυση της αστυνόμευσης, «τότε θα κάνουμε συλλαλητήριο με όλους τους απόδημους Ηπειρώτες μπροστά στη Βουλή».

Ειδική εκδήλωση στην Αθήνα

Το θέμα της μη επαρκούς φύλαξης των συνόρων, αλλά και το θέμα με την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από τις ακριτικές περιοχές, απασχόλησε και εκδήλωση της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας στην Αθήνα, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, αλλά και πολύς κόσμος που νοιάζεται για την τύχη της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Οικονόμου αναφέρθηκε στην απουσία του Κράτους, λέγοντας ότι αντί η Πολιτεία να έχει 520 συνοριοφύλακες, 30 περιπολικά και 16 θερμικές κάμερες στις τρείς ακριτικές μας επαρχίες, που είναι απολύτως απαραίτητα και αναγκαία για την επαρκή φύλαξη της επιμεθορίου, σήμερα υπάρχουν οι μισοί περίπου συνοριοφύλακες, 16 παμπάλαια περιπολικά και δύο θερμικές κάμερες. 110 συνοριοφύλακες έχουν αποσπαστεί στον Έβρο όπου έχουν μεταφερθεί και 14 θερμικές κάμερες.

Στην εκδήλωση όλοι οι φορείς ζήτησαν να υπάρξει επαρκής φύλαξη των συνόρων με πλήρη εφαρμογή του οργανογράμματος, με διασφάλιση επάρκειας των αναγκαίων μέσων (οχήματα, όπλα, θερμικές κάμερες, διόπτρες, εκπαιδευμένοι σκύλοι για όπλα και ναρκωτικά), να επιστρέψουν άμεσα οι συνοριοφύλακες και οι 14 θερμικές κάμερες από τον Έβρο και να επανασυσταθούν τα στρατιωτικά φυλάκια σε όλη την παραμεθόριο περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου