Αίγυπτος: Θανατική ποινή στον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και σε 682 υποστηρικτές του Μόρσι - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αίγυπτος: Θανατική ποινή στον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και σε 682 υποστηρικτές του Μόρσι

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 683 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Συγγενείς των καταδικασθέντων ξεσπ...

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 683 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Συγγενείς των καταδικασθέντων ξεσπούν έξω από το δικαστήριο αμέσως μόλις έγινε γνωστή απόφαση.

Ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε καταδικάσθηκε σε θάνατο από αιγυπτιακό δικαστήριο τη Δευτέρα μαζί με 682 συγκατηγορούμενούς του υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Το ίδιο δικαστήριο της πόλης Μίνια μετέτρεψε σε ποινές ισόβιας κάθειρξης της θανατικές καταδίκες που είχε επιβάλει τον Μάρτιο σε υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για τη συμμετοχή τους σε βίαιες διαδηλώσεις στην πόλη αυτή της κεντρικής Αιγύπτου στις 14 Αυγούστου, την ίδια ημέρα που 700 ισλαμιστές διαδηλωτές έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας και του στρατού στο Κάιρο.

Μεταξύ των 683 που καταδικάσθηκαν σήμερα σε θάνατο, περί τους 50 βρίσκονται υπό κράτηση. Οι υπόλοιποι είτε απελευθερώθηκαν με εγγύηση ή διαφεύγουν.

Μεταξύ των κρατουμένων περιλαμβάνεται ο Μοχάμεντ Μπαντίε, ανώτατος ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία έχει κερδίσει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ στις αρχές του 2011, πριν κηρυχθεί «τρομοκρατική οργάνωση» τον Δεκέμβριο.

Για τους 37 καταδικασμένους σε θάνατο από τη δίκη των 700 του Μαρτίου, η ποινή πρέπει να επικυρωθεί από τον μουφτή, τον εκπρόσωπο του ισλάμ ενώπιον του Κράτους.


Η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου, η οποία κυριαρχείται ντε φάκτο από τον στρατό, υπεραμύνεται της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και δηλώνει ότι οι βαριές δικαστικές ποινές επιβλήθηκαν έπειτα από "προσεκτική" εξέταση των φακέλων.

Από "Τα Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου