Η Ευρώπη θα εξακολουθήσει να εξαρτάται από το ρωσικό αέριο για χρόνια, δηλώνει Γερμανός αξιωματούχος - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ευρώπη θα εξακολουθήσει να εξαρτάται από το ρωσικό αέριο για χρόνια, δηλώνει Γερμανός αξιωματούχος

Η Ευρώπη δεν μπορεί να μειώσει την ενεργειακή εξάρτησή της από τη Ρωσία στο άμεσο μέλλον, παρά τα μηνύματα περί του αντιθέτου που στέλνο...

Η Ευρώπη δεν μπορεί να μειώσει την ενεργειακή εξάρτησή της από τη Ρωσία στο άμεσο μέλλον, παρά τα μηνύματα περί του αντιθέτου που στέλνουν οι ηγέτες της Δύσης, με φόντο τα γεγονότα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Φρίντμπερτ Πφλούεγκερ, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Για την Ενέργεια και την Ασφάλεια των Πόρων (EUCERS).

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», ο Πφλούεγκερ ανέφερε ότι κατά τις συζητήσεις πάνω στο θέμα της ενέργειας συνήθως παραβλέπεται «μια σημαντική πτυχή».

«Οποιαδήποτε αλλαγή που αφορά τον εφοδιασμό φυσικού αερίου (στην Ευρώπη) θα είναι δυνατή μόνο στα τέλη της δεκαετίας» είπε και συμπλήρωσε: «Εξάλλου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρώπη χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, οι προμήθειες από τη Ρωσία θα είναι απαραίτητες και θα έχουν μεγάλη ζήτηση μέχρι και το 2030».

Ο διευθυντής του EUCERS σημείωσε επίσης ότι η προμήθεια υγροποιημένου αερίου από τις ΗΠΑ θεωρητικά αποτελεί μια εναλλακτική λύση. Όμως αυτό συνδέεται με ορισμένα προβλήματα. Πρώτον, αυτού του είδους οι εξαγωγές προσανατολίζονται κυρίως προς τις χώρες της Ασίας. Δεύτερον, η τιμή δεν θα είναι τόσο χαμηλή όσο θα ήθελαν οι Ευρωπαίοι, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και μεταφοράς.

«Είτε το θέλουμε είτε όχι, η ενεργειακή μας εξάρτηση από τη Ρωσία θα παραμείνει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έστω κι αν καταφέρουμε να τη μειώσουμε ελαφρώς», κατέληξε ο Πφλούεγκερ και πρόσθεσε: «Η στρατηγική της Ε.Ε. για αλλαγές στο ζήτημα των πηγών ενέργειας είναι σωστή από πολιτική και οικονομική σκοπιά. Ωστόσο απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, αποφεύγοντας τις λαϊκίστικες βιαστικές αποφάσεις, ενώ θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η σημασία των προμηθειών από τη Ρωσία».

Από ITAR-TASS


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου