Ρουμάνος κρατούμενος αποπειράθηκε να δολοφονήσει σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Τρικάλων - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ρουμάνος κρατούμενος αποπειράθηκε να δολοφονήσει σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Τρικάλων

Δεύτερο περιστατικό δολοφονικής επίθεσης κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στις φυλακές Τρικάλ...

Δεύτερο περιστατικό δολοφονικής επίθεσης κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στις φυλακές Τρικάλων.

Επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι - Τον δεσμοφύλακα έσωσαν συνάδελφοί του - Ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία - Διαβάστε το χρονολόγιο του παρ' ολίγον εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αλλοδαπός κρατούμενος, ρουμανικής καταγωγής επιτέθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο και αποπειράθηκε να τον σκοτώσει.

Τον υπάλληλο των φυλακών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έσωσαν, τελικά, οι συνάδελφοί του που κατάφεραν να αποσπάσουν το αυτοσχέδιο μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε ο Ρουμάνος.

Ο κρατούμενος εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία.

Είχε προηγηθεί στις 25 Μαρτίου η δολοφονία του αρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου από τον Αλβανό φονιά, Ίλι Καρέλι, την οποία ακολούθησε ο θάνατος του Καρέλι από βασανιστήρια που υπέστη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Έτσι συνέβη το παρολίγον φονικό

Αδικημένος από το σύστημα δήλωσε ο Ρουμάνος κρατούμενος ο οποίος την περασμένη Πέμπτη το βράδυ επιχείρησε να σκοτώσει έναν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Τρικάλων.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν ξεκίνησε ο τακτικός έλεγχος των κελιών από πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έξι εξωτερικούς φρουρούς.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Mega, η ομάδα ελέγχου έφτασε στα κελιά της Δ΄ Πτέρυγας όπου κρατείτο ο Ρουμάνος, που είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όταν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος άρχισε να ελέγχει τα κάγκελα του κελιού προκειμένου να διαπιστώσει αν είχαν τυχόν κοπεί. ο Ρουμάνος τράβηξε την αυτοσχέδια λεπίδα που είχε κατασκευάσει από κονσέρβα, έπιασε από το χέρι το δεσμοφύλακα και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να φωνάζει «δεν καταλαβαίνω τίποτα, θα σε καθαρίσω, το σύστημα με αδίκησε».

Χρειάστηκε τελικά η παρέμβαση των υπολοίπων σωφρονιστικών υπαλλήλων για να πειστεί ο ισοβίτης να αφήσει τον σωφρονιστικό υπάλληλο και να παραδώσει το αυτοσχέδιο μαχαίρι για το οποίο είπε ότι το είχε μόνο για να καθαρίζει φρούτα.


Μετά το περιστατικό στον κρατούμενο επιβλήθηκε εκ νέου ποινή κάθειρξης δύο ετών.

Από "Πρώτο Θέμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου