Τσίπρας: «Ακροδεξιά σέχτα Σαμαρά - Βενιζέλου κυβερνά τη χώρα» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τσίπρας: «Ακροδεξιά σέχτα Σαμαρά - Βενιζέλου κυβερνά τη χώρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ηθικό αυτουργό της συνωμοσίας σε βάρος της Δημοκρατίας» και «επικίνδυνο για την ομαλό...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ηθικό αυτουργό της συνωμοσίας σε βάρος της Δημοκρατίας» και «επικίνδυνο για την ομαλότητα».

Άνευ προηγουμένου επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, με αιχμή την υπόθεση Μπαλτάκου και την ακροδεξιά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ακροδεξιά σέχτα» του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου «που κυβερνά αυτή τη στιγμή τη χώρα» και όξυνε τους τόνους της αντιπολίτευσης: «Δεν υπάρχει Μπαλτάκος-γκέιτ, υπάρχει Σαμαράς-γκέιτ. Πόσο Σαμαρά, πόσο Μπαλτάκο, πόσα ραντεβού ανθρώπων του Μαξίμου με τους νεοναζί, πόσο Βενιζέλο, πόσο Αδωνι, πόσο Βορίδη, πόσο παρακράτος πρέπει να χωνέψουμε για να μας χωνέψουν οι αγορές της νεοφιλελεύθερης λαιμαργίας;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε για τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ότι «ο "αντ' αυτού" του πρωθυπουργού συνωμοτούσε με τον "αντ' αυτού" του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας!». Και αναρωτήθηκε αν «υπάρχει όμως έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος έκανε ότι έκανε χωρίς να γνωρίζει τίποτε ο πρωθυπουργός» και «που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος είχε γίνει "κολλητός" του υπόδικου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, εν αγνοία του κυρίου Σαμαρά»;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ηθικό αυτουργό της συνωμοσίας σε βάρος της Δημοκρατίας» και «επικίνδυνο για την ομαλότητα».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «υπόλογος μπροστά στο δημοκρατικό λαό είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της» και κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η χώρα ζει ένα δράμα, αλλά ο κύριος Βενιζέλος επιμένει να πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία. Οικοδομεί την κεντροαριστερά, που συμμαχεί με τους συνομιλητές των νεοναζί».

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά σχέδια για επάνοδο στις αγορές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μία «τεράστια επιχείρηση απάτης», καθώς «οι Έλληνες καλούνται να παίξουν το ρόλο του θεατή και να χειροκροτήσουν την πολιτική που τους καταστρέφει».

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε σαφή προειδοποίηση ότι θα παραπέμψει στη δικαιοσύνη όσους επιτρέψουν το «έγκλημα», όπως είπε με το χάρισμα δισεκατομμυρίων στις τράπεζες. «Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε οι τράπεζες θα ιδιοποιηθούν δισεκατομμύρια που η κυβέρνηση απέσπασε με το μαστίγιο από το υστέρημα του φτωχού και του μικρομεσαίου. Ας θυμίσω εδώ ότι έχουν ήδη ψηφίσει την εκ των προτέρων αμνήστευση όσων εμπλακούν σε αυτό το έγκλημα. Και επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι όσους νόμους αμνήστευσης κι αν ψηφίσουν, όσες διατάξεις κι αν θεσπίσουν, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και να εισπράξουν οι ένοχοι αυτό που τους αξίζει». 

Στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν

Χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ως την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση μετά τη μεταπολίτευση, επισημαίνοντας ότι «η μάχη αυτή δεν μπορεί να δοθεί και να κερδηθεί από τον καναπέ. Γιατί θα είναι μια μάχη σκληρή ενάντια σε αντιπάλους που και δύναμη έχουν και όλα τα μεγάλα ΜΜΕ με το μέρος τους έχουν και κανένα δισταγμό δεν έχουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, από τα οποία το εντιμότερο είναι το ψέμα».

Ζήτησε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ώστε την επομένη των ευρωεκλογών να μην μπορεί να συνεχίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά «στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν».

Κατά τον κ. Τσίπρα «ξένοι και εγχώριοι αυτουργοί των μνημονίων τρέμουν στην ιδέα μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ» και απηύθυνε κάλεσα σε όλους: «σας καλώ όλους στην πιο όμορφη μάχη. Στη μάχη για τη δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανατροπή των μνημονίων και των γερασμένων δυνάμεων που τα στηρίζουν. Στην τριπλή μάχη: Για μια μεγάλη και αναμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, που θα είναι η αρχή του τέλους για το καθεστώς των μνημονίων. Για μια μεγάλη και αναμφισβήτητη νίκη στις περιφέρειες και στους δήμους, εκείνων των δυνάμεων που εκπροσωπούν το νέο, το άφθαρτο, το ανατρεπτικό και είναι έτοιμες να πουν το μεγάλο όχι στις αντιλαϊκές επιταγές των μνημονίων».

Επίθεση για την έλευση Μέρκελ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, με αφορμή την επίσκεψή της στην Αθήνα. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ίδια της η επίσκεψη είναι η απόδειξη πόσο η σημερινή γερμανική κυβέρνηση σέβεται τους Έλληνες και το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για την πορεία της χώρας τους. Πόσο το Βερολίνο σέβεται την Ελλάδα. Και πόσο μας θεωρεί οικόπεδο και αποικία. Σκεφτείτε τι θα γινόταν, αν ο πρόεδρος Πούτιν, ή ο πρόεδρος Ομπάμα, αποφάσιζαν να επισκεφτούν τη Γερμανία λίγο πριν τις εκλογές για να στηρίξουν πολιτικά τον αντίπαλο της κυρίας Μέρκελ.

Ο κύριος Σαμαράς όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ίσα-ίσα ετοιμάζεται να φωτογραφηθεί χαμογελαστός μαζί με την Προϊσταμένη του. Να υποκλιθεί μπροστά στην επιθυμία της να συναντηθεί με όσους αυτή κρίνει νομιμόφρονες προς το Βερολίνο. Όχι βέβαια με την αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί ξέρει ότι εμείς διαφωνούμε κάθετα και αποφασιστικά με την πολιτική της. Εμείς όμως διαφωνούμε με την πολιτική της απέναντι στη χώρα μας. Για την πολιτική της στη δική της χώρα δίνει λόγο στους Γερμανούς πολίτες. 


Έχουμε λοιπόν τη στοιχειώδη απαίτηση να αναγνωρίσει και στους Έλληνες το δικαίωμα να κάνουν κουμάντο στη δική μας χώρα. Ας μου επιτραπεί μια παρατήρηση εδώ: Εκείνοι που συναίνεσαν σ' αυτό το προεκλογικό ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου σε μια χώρα που ζει τις συνέπειες της πολιτικής της, όφειλαν να την ενημερώσουν ότι οι Έλληνες δεν είναι υπάκουοι και υπήκοοι κανενός επικυρίαρχου. Όφειλαν επίσης να την ενημερώσουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι οργισμένοι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ίδιους και τη χώρα τους, βυθίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην απελπισία, τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια. Είναι ασφαλώς ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα η ηγέτης μιας μεγάλης χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αλλά με την προϋπόθεση ότι αποδέχεται εκείνο που πολλές φορές έχει ειπωθεί στο παρελθόν και τώρα αποκτά πάλι ένα ουσιαστικό νόημα: Ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Αυτή η χώρα έχει νοικοκύρη -και είναι ο λαός της. Τελεία και παύλα. Και να το ξέρετε και να το ξέρουν: Αυτή η επίσκεψη που έχει μεταξύ άλλων ως σκοπό να επηρεάσει το φρόνημα των Ελλήνων, θα έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.  Τις έχει αυτές τις "αναποδιές" η ρωμιοσύνη, όταν της πατάνε στον κάλο».

Από "Πρώτο Θέμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου