«Αστεία πράγματα» τα περί ρήγματος στο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Λαφαζάνης - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Αστεία πράγματα» τα περί ρήγματος στο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Λαφαζάνης

Επιμένει στις θέσεις του για το Ευρώ «Αστεία πράγματα», χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δημοσιεύματα περί ύπαρξης ρήγματος μεταξύ...

Επιμένει στις θέσεις του για το Ευρώ

«Αστεία πράγματα», χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δημοσιεύματα περί ύπαρξης ρήγματος μεταξύ του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την χθεσινή συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα ρήγμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο κανένα ρήγμα ανάμεσα σε μένα και τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα».

Και αυτό το καταθέτω, πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», «διότι δυστυχώς κάποια κέντρα, επιχειρούν να εμφανίσουν, κατά πάγιο τρόπο, μια δημοκρατική συζήτηση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν πόλεμο, ως δήθεν ρήξη, ότι μέσα από αυτή τη συζήτηση προκαλούνται ρήγματα».

Στο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, «είμαστε περήφανοι που είμαστε δημοκρατικό κόμμα και ένα μεγάλο δημοκρατικό αριστερό κόμμα, το οποίο βαδίζει για να κατακτήσει την κυβέρνηση, την κυβερνητική εξουσία, για να αλλάξει την πορεία και την μοίρα αυτού του τόπου». Δεν είμαστε μονολιθικό κόμμα, είπε, δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα και αυτό είναι που ξεχωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα υπόλοιπα κόμματα.

Σχετικά με τις θέσεις που κατέθεσε ο ίδιος και η «Αριστερή Πλατφόρμα» στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι όλη η Κεντρική Επιτροπή ακολουθεί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και σημείωσε ότι «εγώ διατύπωσα κάποιες ιδιαίτερες απόψεις μου στην Κεντρική Επιτροπή σχετικά με την ευρωζώνη, απόψεις που είναι πάγιες και τις λέω σταθερά, όταν συνεδριάζουμε για ανάλογα θέματα, από το προπροηγούμενο συνέδριό μας. Και τις καταθέτω διότι θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να καταθέτει ο καθένας στην ΚΕ τις ιδιαίτερες σκέψεις του. Αυτό δεν σημαίνει καθόλου διχασμός και αυτό δεν εμποδίζει καθόλου, μέσα από αυτή τη συζήτηση και τις επιμέρους διαφορές μας που τις καταθέτουμε στα όργανα του κόμματος και στα σώματα του κόμματος, να λαμβάνονται τελικά αποφάσεις, τις οποίες ακολουθούμε στο δημόσιο λόγο και στη δημόσια πρακτική μας».

Ο κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι πάντοτε υπερασπίζεται τις συλλογικές, πλειοψηφικές αποφάσεις και «νομίζω ότι αυτός είναι ο κανόνας δημοκρατίας, μέσα από τον οποίον πρέπει να λειτουργεί ένα δημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα της Αριστεράς, ένα κόμμα που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τόπο».

Για κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών, έκανε λόγο, νωρίτερα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. «Προχωράμε όλοι μαζί, με συσπείρωση και αισιοδοξία για μια μεγάλη νίκη στις 25 Μαΐου».

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «χθες αποφασίσαμε δημοκρατικά, μια σαφή πολιτική για την Ελλάδα και την Ευρώπη και συγκροτήσαμε ένα πολύ ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο».

Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε και ο Δημήτρης Στρατούλης, εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστερής Πλατφόρμας, με δηλώσεις του στο Mega.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της ΚΕ, ο κ. Στρατούλης είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ καμία συζήτηση και για κανένα θέμα δεν είναι απαγορευμένη και πρόσθεσε: «Τα συζητάμε όλα, παίρνουμε αποφάσεις και με σεβασμό σε αυτές προχωρούμε όλοι μαζί. Τις αποφάσεις μας τις πήραμε και προχωράμε για τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές. Και μάλιστα για πολύ μεγάλη νίκη, συντριπτική έναντι της ΝΔ».

Σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας να μελετηθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ, αν αυτό απαιτηθεί από τις συνθήκες, ο κ. Στρατούλης είπε ότι αυτό που ειπώθηκε είναι ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και εκβιαστεί με οικονομικούς και πολιτικούς όρους προκειμένου να αποτραπεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, προτεραιότητά του θα είναι η εφαρμογή του προγράμματός του, και θα είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο με συγκεκριμένο σχέδιο, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στον λαό και τη χώρα.

Ωστόσο, πρόσθεσε, έγινε συζήτηση και πάρθηκαν αποφάσεις. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή, και αυτή είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, σε συμμαχία με τους λαούς και τις χώρες του Νότου.

Σε άλλη ερώτηση ότι «στα πρωτοσέλιδα κυκλοφορεί ότι η πλειοψηφούσα άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη μειοψηφούσα ότι κάνει κακό στο κόμμα» ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο».


Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου