Με εντολή Πούτιν αποκαθίστανται οι Έλληνες και τα υπόλοιπα θύματα του Στάλιν - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Με εντολή Πούτιν αποκαθίστανται οι Έλληνες και τα υπόλοιπα θύματα του Στάλιν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως έχει υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο αποκαθίστανται οι Τάταροι της Κριμαίας και ά...

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως έχει υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο αποκαθίστανται οι Τάταροι της Κριμαίας και άλλες εθνικές μειονότητες που είχαν υποφέρει επί των ημερών του σοβιετικού δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν.

Πιστός στις δηλώσεις που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας προχωρά άμεσα στην αποκατάσταση των Τατάρων, των Ελλήνων και άλλων μειονοτήτων της Κριμαίας.

"Έχω υπογράψει ένα διάταγμα για να αποκατασταθεί ο ταταρικός πληθυσμός της Κριμαίας, ο αρμενικός πληθυσμός, οι Γερμανοί, οι Έλληνες – όλοι εκείνοι που υπέφεραν στη διάρκεια των διώξεων του Στάλιν", δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνεδρία του Κρατικού Συμβουλίου.

Μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα για την ανάγκη αποκατάστασης των λαών, που ζουν ειδικά στη χερσόνησο της Κριμαίας, ο Β.Πούτιν είχε κάνει αναφορά στους Τάταρους, τη μεγαλύτερη μειονότητα και παλαιούς κατοίκους της περιοχής, θυμίζοντας όμως ότι η αποκατάσταση θα πρέπει να επεκταθεί και στους άλλους λαούς, που ξεριζώθηκαν από εκεί, λόγω των διώξεων της σταλινικής περιόδου.

Μέλη της ισχυρής μουσουλμανικής ταταρικής μειονότητας, που αριθμεί 300.000 ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν περίπου το 15% του πληθυσμού της Κριμαίας, έχουν αντιταχθεί στην προσάρτηση από τη Ρωσία, τον περασμένο μήνα, της κυρίως ρωσόφωνης περιοχής.

Ο Πούτιν είχε αναφερθεί επίσης στους Αρμένιους, τους Γερμανούς και τους Έλληνες, οι κοινότητες των οποίων συνεχίζουν να υπάρχουν και να ακμάζουν στην ιστορική χερσόνησο.


Περίπου 150.000 - κατ'άλλες πηγές 250.000 - Έλληνες διώχθηκαν από το σταλινικό καθεστώς στα βάθη της Ασίας και της Σιβηρίας κατά τηνς διάρκεια των πρώτων ετών του "ψυχρού πολέμου" καθώς θεωρήθηκαν "ύποπτοι αντισοβιετικών ενεργειών" λόγω της συμμετοχής της ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αλλά και την επικράτηση των εθνικών δυνάμεων στον εμφύλιο.



Οι Ελληνες αυτοί ήταν κατά κύριο λόγο απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που είχαν αποικήσει την περιοχή της Κριμαίας.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος ενέκρινε σήμερα την τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους ρωσόφωνους από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να αποκτήσουν τη ρωσική υπηκοότητα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Η τροποποίηση αυτή ακολουθεί την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία και γίνεται σε μια περίοδο που κορυφώνεται η ένταση στις ρωσόφωνες, ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.

Από newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου