Σκόπια - Εκλογές: Προηγείται με διαφορά ο συνασπισμός του Ν. Γκρούεφσκι - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σκόπια - Εκλογές: Προηγείται με διαφορά ο συνασπισμός του Ν. Γκρούεφσκι

Οι βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη της νέας Βουλής που αριθμεί 123 βουλευτές. Ο κυβερνών δεξιός συνασπισμός υπό το ...

Οι βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη της νέας Βουλής που αριθμεί 123 βουλευτές.

Ο κυβερνών δεξιός συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι προηγείται με μεγάλη διαφορά στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, ενώ ο υποψήφιος του κόμματος αυτού και απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ εξασφαλίζει δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα της χώρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Κρατική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, με καταμετρημένο το 62% των ψήφων, ο συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό 42,8,%, έναντι 23,4 % που εξασφαλίζει η αντιπολιτευόμενη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.

Μεταξύ των αλβανικών κομμάτων προηγείται το συγκυβερνών κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι με ποσοστό 16 % και έπεται το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του Μέντουχ Θάτσι με 7%.
Όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές, με καταμετρημένο το 56% των ψήφων, ο υποψήφιος του VMRO-DPMNE, Γκιόργκι Ιβάνοφ συγκεντρώνει ποσοστό 57%, έναντι 39,5% του υποψηφίου του SDSM, Στέβο Πεντάροφσκι.

Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε περίπου στο 61% για τις βουλευτικές και στο 56 % για τις προεδρικές εκλογές.

Προηγουμένως, με το που έκλεισαν οι κάλπες, ο αρχηγός του SDSM Ζόραν Ζάεβ γνωστοποίησε ότι η αντιπολίτευση δεν θα αναγνωρίσει τις πρόωρες βουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές και το αποτέλεσμα τους, καταγγέλλοντας το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι δημιούργησε «αφόρητες» συνθήκες, ενώ ζήτησε και τον σχηματισμό μίας μεταβατικής κυβέρνησης η οποία όπως είπε, θα επαναφέρει τη "δημοκρατική τάξη στη χώρα και θα διοργανώσει νέες, ελεύθερες εκλογές".


Το κόμμα του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές της αντιπολίτευσης και ισχυρίστηκε ότι ο Ζόραν Ζάεφ αναζητεί άλλοθι για την βαριά ήττα του κόμματος του στις βουλευτικές εκλογές και του υποψηφίου της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές.

Από "Ελ. Τύπο"

1 σχόλιο

  1. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!!!!Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ. ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ IND DEM ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 26/04/2006 ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΙΛΙΚΗ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΙΛΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!!!!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!!!ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ!!!!!!!!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ.!!!!!!!ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ!!!!!ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΗ!!!!!!!Ο ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΙΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΑ ΒΛΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ!!!!!!!Η ΚΥΛΟΤΑ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ.!!!!!Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ. Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΤΗΛΕΠΩΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 09/07/2008 ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΗΛΩΣΕ!!!!ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ.!!!!!!!ΕΙΝΑΙ''ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ''ΚΑΙ Ο ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ ΚΑΙ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ.!!!!!!!Η ΚΥΛΟΤΑ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ. ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου