Εντονη αντίδραση της Μόσχας στις προκλητικές δηλώσεις Σόιμπλε περί Χίτλερ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εντονη αντίδραση της Μόσχας στις προκλητικές δηλώσεις Σόιμπλε περί Χίτλερ

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτήρισε η Μόσχα τις πρόσφατες δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, που παραλληλίζουν την πολιτική...

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτήρισε η Μόσχα τις πρόσφατες δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, που παραλληλίζουν την πολιτική της Ρωσίας και την επανένωση με την Κριμαία με την πολιτική του Χίτλερ.

Οπως γράφει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ «πριν από λίγες ημέρες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε μαθητές , σε σχολείο του Βερολίνου, προέβη σε απαράδεκτες ιστορικές αντιστοιχίες, προσομοιάζοντας την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία με την πολιτική του Χίτλερ να προσαρτήσει την Σουδητία της Τσεχοσλοβακίας το 1938 , ώστε σιγά – σιγά να προχωρήσει στον πλήρη έλεγχο των εδαφών της χώρας».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρομοίασε την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία με την επεκτατική πολιτική του Χίτλερ στην Σουδητία , λέγοντας ότι αντίστοιχες μεθόδους είχε ακολουθήσει ο Χίτλερ στην Τσεχοσλοβακία το 1938. «Ο Χίτλερ υιοθέτησε τέτοιες μεθόδους στην Σουδητία. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι από την ιστορία» ήταν η δήλωση του Σόιμπλε.


Στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι «θεωρούμε τουλάχιστον προκλητικές τέτοιες ψευδοϊστορικές αναφορές από τον γερμανό υπουργό. Οι συγκρίσεις του είναι κατάφωρη παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων και αποτελούν χυδαία χειραγώγηση».

Από "Ρωσία Τώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου