Την καταδίκασαν σε θάνατο γιατί ασπάστηκε τον χριστιανισμό. "Πολυπολιτισμό" θέλετε...; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Την καταδίκασαν σε θάνατο γιατί ασπάστηκε τον χριστιανισμό. "Πολυπολιτισμό" θέλετε...;

Μια 27χρονη γυναίκα, έγκυο στον 8ο μήνα, καταδίκασε σε θάνατο δικαστήριο του Χαρτούμ στο Σουδάν, διότι ασπάστηκε τον χριστιανισμό. «...

Μια 27χρονη γυναίκα, έγκυο στον 8ο μήνα, καταδίκασε σε θάνατο δικαστήριο του Χαρτούμ στο Σουδάν, διότι ασπάστηκε τον χριστιανισμό.

«Σας δώσαμε τρεις ημέρες περιθώριο για να απαρνηθείτε τη θρησκεία σας, αλλά επιμείνατε να μην επιστρέψετε στο ισλάμ. Σας καταδικάζω στην ποινή του θανάτου δι' απαγχονισμού» δήλωσε ο δικαστής απευθυνόμενος στη γυναίκα με το επώνυμο του πατέρα της που είναι μουσουλμάνος. Επίσης η γυναίκα καταδικάστηκε σε 100 μαστιγώσεις για "μοιχεία" γιατί παντρεύτηκε χριστιανό.

Κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας παρενέβη μουσουλμάνος ιερωμένος προκειμένου να μεταπείσει τη γυναίκα να επιστρέψει στο ισλάμ και η 27χρονη απευθυνόμενη στον δικαστή είπε: «Είμαι χριστιανή».

Την ίδια ώρα έξω από την αίθουσα διαδήλωναν περίπου 50 άνθρωποι που ζητούσαν να μην εκτελεστεί η γυναίκα. Μέσα στην αίθουσα παραβρίσκονταν και αρκετοί δυτικοί διπλωμάτες αναμένοντας την απόφαση.


Εκκλήσεις απευθύνουν δυτικές χώρες για την άμεση απελευθέρωσή της, καθώς η γυναίκα κρατείται στη φυλακή με τον 20 μηνών γιο της και επισημαίνουν να γίνει σεβαστό το δικαίωμά της να επιλέξει θρησκεία. Λίγες ημέρες νωρίτερα οι πρεσβείες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας και της Ολλανδίας είχαν εκφράσει την «έντονη ανησυχία τους» για την τύχη της Σουδανής, ζητώντας σε κοινή τους ανακοίνωση από την κυβέρνηση του Σουδάν «να σεβαστεί το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας», κυρίως το δικαίωμα να αλλάζει κανείς θρησκεία και πίστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου