Η δόλια πρόθεση των τούρκων πριν λειτουργήσουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σαν τέμενος - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η δόλια πρόθεση των τούρκων πριν λειτουργήσουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σαν τέμενος

Ανατολίτες και κουτοπόνηροι οι γείτονες...! Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας Τους παρακολουθούσαμε με περιέργεια τα προηγούμενα...

Ανατολίτες και κουτοπόνηροι οι γείτονες...!

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τους παρακολουθούσαμε με περιέργεια τα προηγούμενα χρόνια που η αρχαιολογική υπηρεσία τους άνοιγε σε πολλά σημεία  το μαρμάρινο λιθόστρωτο της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και κατέβαινε στις υπόγειες δαιδαλώδεις στοές  στα έγκατα-σπλάχνα των θεμελίων του  Εκκλησιαστικού Κτιριακού συγκροτήματος…. και  φυσικά μέσα μας χαιρόμασταν έχοντας κατά νου τους θρύλους της Ρωμιοσύνης.

¨Χαιρόμασταν γιατί λέγαμε ότι για εμάς ψάχνουν!!¨

Όμως οι Τούρκοι δεν ψάχνανε, ούτε από αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ούτε χαρτογραφούσανε τα θεμέλια του κτιριακού συγκροτήματος της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ για λόγους στατικής επάρκειας, ούτε για να προάγουν την επιστήμη της συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων….. αυτά μπορεί να τους ενδιέφεραν δευτερευόντως.

Άλλωστε σύμφωνα με τις παρακάτω δηλώσεις τους ενδιέφερε κυρίως η ανεύρεση του κρυφού δωματίου με το χαμένο ΑΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ.

Με ειδικές καταδυτικές στολές που φορούσαν και τον κατάλληλο εξοπλισμό βουτούσαν στα υπόγεια νερά  των θεμελίων της Αγίας Σοφίας  και ψυχολογικά προσπαθούσαν να  διασκεδάσουν τους αιώνιους φόβους  που τα βράδια τους ξυπνάνε με αγωνία από το κρεβάτι από εφιάλτες ότι από αυτά τα Μέρη και τα Ιερά Καθιδρύματα είναι περαστικοί.

Γιατί λοιπόν ψάχνανε μετά μανίας και με προγραμματισμό από το 2009;

¨Μια ομάδα τούρκων κινηματογραφιστών σε συνεργασία με αρχαιολόγους ερευνά από το 2009 τα μυστικά υπόγεια της Αγιάς Σοφιάς, που εδώ και αιώνες παρέμεναν σφραγισμένα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Κουτσί Ακιλί (μέλος της ομάδας κινηματογραφιστών), κρυφή επιθυμία της ομάδας είναι να βρουν το κρυφό δωμάτιο της Αγίας Σοφίας από όπου διέφυγε ο ιερέας στη λειτουργία της 29ης Μαΐου 1453, αλλά και το δισκοπότηρο που χάθηκε κατά την Άλωση της Πόλης και ο μύθος το θέλει να βρίσκεται κάπου στα βάθη της!

«Αυτό το δωμάτιο δεν μπορεί να είναι μακριά, είναι κάπου εκεί. Και όταν ανακαλυφθεί, πολύ πιθανόν μέσα σε αυτό να βρίσκονται πολλά σημαντικά, ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης», λέει ο Κουτσί Ακιλί και υπογραμμίζει ότι το κρυφό δωμάτιο είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Δεν αποκλείει μάλιστα μέσα σε αυτό να βρίσκονται ακόμη και ιστορικές έρευνες που έγιναν τα βυζαντινά χρόνια καταγράφοντας στοιχεία για τον πληθυσμό και τις συνθήκες ζωής του.¨

Πηγή Έκτακτο Παράρτημα http://yiorgosthalassis.blogspot.com/Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί ξαφνικά αυτό το όψιμο  ενδιαφέρον των Τούρκων στο να ¨επαληθεύσουν¨ τον θρύλο των Ρωμιών;

Τα πειστήρια αυτών των υπόγειων ερευνών έδωσαν στην επικαιρότητα κάποια βίντεο από τις  δαιδαλώδεις  και πολλές  φορές υδάτινες διαδρομές κάτω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, φέρνοντας μάλιστα στο φώς αρχαιολογικά σπαράγματα από τμήματα κεραμικών παλαιών περιόδων.

Όμως μέχρις εδώ ήταν…

οι παμπόνηροι τουρκαλάδες, ούτε κρυφό δωμάτιο βρήκαν, ούτε Δισκοπότηρο, ούτε κανένα άλλο Λατρευτικό σκεύος της Ορθόδοξης Λειτουργικής Ζωής.

Μόνο βρήκαν υγρασία, μούχλα, ποντίκια και περιττώματα.

Και τότε με αυτά παραμάσχαλα και αφού πίστεψαν ότι ξεψάχνισαν καλά τα θεμέλια της  ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ (φυσικά με αυτό το πλευρό να κοιμούνται)

πήγανε στον εντολέα τους και του είπαν τα καθέκαστα….

- Πολυχρονεμένε αφέντη  ..τώρα που η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ είναι καθαρή και όχι ¨μαγαρισμένη¨ από ¨ακάθαρτα σκεύη¨ γκιαούρηδων μπορείς να την λειτουργήσεις άφοβα σαν τέμενος.

Να λοιπόν γιατί  ψάχνανε τα θεμέλια της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ για να ακυρώσουν τους θρύλους της Ένδοξης Ρωμιοσύνης  και για να μπορεί ο ¨σουλτάνος¨ Ερντογάν να πάει άφοβα να προσευχηθεί.

Να γιατί ψάχνανε τα θεμέλια της ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ γιατί είναι φοβητσιάρηδες και τρέμουν στην ιδέα του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, αλλά και φρίττουν με την ιδέα ότι στα έγκατα της ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ είναι εγκιβωτισμένα σε μυστική κρύπτη τα ΑΧΡΑΝΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ που δεν πρόλαβαν να ΜΕΤΑΔΟΘΟΎΝ.

Πως μπορούν να επιτελέσουν τις ισλαμικές τελετουργίες τους όταν στα θεμέλια του Εκκλησιαστικού Κτιριακού συγκροτήματος είναι ¨φυτεμένος¨ Θεία Νεύση Ο ΘΕΙΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ;

Όπως φαίνεται έτσι κλείνει και το πάζλ των δόλιων προθέσεων των γειτόνων μας που από το 2009  είχαν προγραμματίσει και  στοχοποιήσει  όπως φαίνεται με πράξεις και ενέργειες  την μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τέμενος.

Επρεπε πρώτα να καθησυχάσουν τις αγωνίες και τους φόβους τους πριν κοινοποιήσουν την πρόθεση της βεβήλωσης της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Εμείς έχουμε να τους επισημάνουμε.
Μήπως το συνεργείο δεν έψαξε τελικά καλά;

Γιατί  κάθε φορά που θα μπαίνουν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για να αναπέμπουν ¨προσευχές¨σύμφωνα με το μουσουλμανικό τελετουργικό να μην διαμαρτύρονται ότι τα ποδάρια τους θα ¨καίγονται¨ από τα κρυμμένα μυστικά των θεμελίων ΤΗΣ και τα μάτια τους  θα ¨φλέγονται¨ από τους αυστηρούς οφθαλμούς της ΠΛΑΤΥΤΕΡΑΣ και των ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ.

- Και αν νομίζεται ότι οι θρύλοι είναι παραμύθια ..της δικής σας χαλιμάς….

- τότε να μας εξηγήσετε γείτονες..

- γιατί κατεβήκατε στα έγκατα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, τι ψάχνατε, τι φοβάστε;

- Μήπως πιστεύετε και εσείς αυτό που έλεγε ο Γέροντας Παίσιος και αναφερόταν στους Έλληνες….;;;


"Θα πάρουμε την Αγία Σοφία και θ΄ανοίξει και η πύλη. Αυτήν την πύλη δεν την ξέρει κανείς..." 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου