Ακρωτηριασμοί και λιθοβολισμοί από σήμερα στο Μπρουνέι με εφαρμογή ισλαμικού νόμου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ακρωτηριασμοί και λιθοβολισμοί από σήμερα στο Μπρουνέι με εφαρμογή ισλαμικού νόμου

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ ανακοίνωσε χθες την εφαρμογή από την 1η Μαϊου (σήμερα) ενός ισλαμικού ποινικού κώδικα βασισμέν...

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ ανακοίνωσε χθες την εφαρμογή από την 1η Μαϊου (σήμερα) ενός ισλαμικού ποινικού κώδικα βασισμένου στη σαρία (τον ισλαμικό νόμο), που προβλέπει ως τιμωρία για ορισμένα αδικήματα ακρωτηριασμούς και θάνατο.

Το Μπρουνέι θα γίνει η πρώτη χώρα της ανατολικής Ασίας που θα εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο, γεγονός που αποτελεί μία ακόμη ένδειξη του θρησκευτικού συντηρητισμού που εμφανίζεται και σε τμήματα της γειτονικής Μαλαισίας και Ινδονησίας.

Ο σουλτάνος έκανε την ανακοίνωση στη διάρκεια τελετής στην πρωτεύουσα Μπαντάρ Σερί Μπεγκαβάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Brunei Times.

Οπως είπε, το πρώτο στάδιο της εφαρμογής θα αφορά μόνο αδικήματα όπως αυτά προσδιορίζονται από το κράτος, περιλαμβανομένης της παράλειψης της προσευχής της Παρασκευής. Τέτοιου τύπου αδικήματα τιμωρούνται με την επιβολή προστίμου, με φυλάκιση ή και με τα δύο.

Στο δεύτερο στάδιο, ύστερα από ένα χρόνο, θα ξεκινήσει η εφαρμογή της σωματικής τιμωρίας, όπως μαστίγωση και ακρωτηριασμός, που θα προβλέπεται για αδικήματα όπως η κλοπή και η κατανάλωση αλκοόλ από μουσουλμάνους.

Η θανατική ποινή, περιλαμβανομένου του λιθοβολισμού μέχρι θανάτου, θα ξεκινήσει να επιβάλλεται στο τρίτο στάδιο και θα αφορά αδικήματα όπως μοιχεία, σοδομισμός και προσβολή του Κορανίου ή του προφήτη Μωάμεθ.

Οι περισσότεροι νόμοι θα ισχύουν και για τους μη μουσουλμάνους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία μεταξύ των δυτικών εργαζόμενων στον πετρελαϊκό τομέα του Μπρουνέι - τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες του σουλτανάτου κινεζικής καταγωγής και τους 30.000 κυρίως καθολικούς φιλιππινέζους μετανάστες, Σχεδόν το 20% των 400.000 κατοίκων είναι μη μουσουλμάνοι, περιλαμβανομένων βουδιστών και χριστιανών.


Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την απόφαση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου