Ευρωβουλευτής Χατζημαρκάκης: Τα Σκόπια να εκπέσουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ευρωβουλευτής Χατζημαρκάκης: Τα Σκόπια να εκπέσουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής - ελληνικής καταγωγής - Γιώργος Χατζημαρκάκης, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποσύρει το καθεστώς της υποψή...

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής - ελληνικής καταγωγής - Γιώργος Χατζημαρκάκης, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποσύρει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας  της ΕΕ, από τα Σκόπια.

Μέσα από μια έκθεση προόδου, ως πρόεδρος ο ίδιος, της  Μικτής Επιτροπής Εργασίας της ΕΕ για την FYROM, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς - Martin Schulz, η Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει την πολιτική προς τα Σκόπια με την ανάκληση του καθεστώτος της υποψήφιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, ο Γκρούεφσκι αντί να βοηθήσει τη χώρα να σημειώσει πρόοδο, ενεργοποιεί και πάλι την ανελευθερία της έκφρασης, τα προβλήματα  με τους γείτονες και τις εθνοτικές κοινότητες της χώρας. Τόνισε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις ΕΕ –FYROM είναι αυτά που ανέβαλαν  πολλές συνεδριάσεις της Επιτροπής που είχαν προγραμματισθεί.

«Τα Σκόπια έχουν προχωρήσει μόνο σε τεχνικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό. Στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια με  ιστορικά θέματα και το ίδιο υπάρχει και σε άλλη γειτονική χώρα, τη Βουλγαρία και σύντομα θα αρχίσουν να ενοχλούνται και οι Αλβανοί. Τώρα, που ο Γκρούεφσκι κέρδισε πάλι τις εκλογές, εκτιμούμε ότι η ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει πολιτική», δήλωσε ο Χατζημαρκάκης σε παρουσίασή του στον ελληνικό σταθμό του Real FM, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


Συγχρόνως, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης πέρα από την πρόταση ανάκλησης του καθεστώτος της υποψήφιας προς ένταξη χώρας του νοτιοσλαβικού κράτους, προέβη και σε σκληρή κριτική για το έργο της πλατείας της πρωτεύουσας  «Σκόπια 2014», επισημαίνει η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου