Νικήτας Κακλαμάνης: Θα έχουμε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νικήτας Κακλαμάνης: Θα έχουμε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στο “Πρώτο Θέμα”. ...

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στο “Πρώτο Θέμα”.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, επί σειρά πολλών ετών κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, διεγράφη από τον Αντώνη Σαμαρά λόγω της άρνησής του να ψηφίσει τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, και έκτοτε έκοψε πλήρως τους δεσμούς του με τη Συγγρού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σημείο συνάντησης με τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ για την πρωτεύουσα, Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Αναλυτικά, το κείμενο της συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη στο “Πρώτο Θέμα”, έχει ως εξής:

“Είστε υποψήφιος για τρίτη συνεχή φορά; Αυτή η μάχη που δίνετε είναι  πιο σκληρή από τις δύο προηγούμενες;

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας από το 1974 μέχρι σήμερα που υπάρχει ένας πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος. Αυτό από μόνο του είναι συναρπαστικό. Ταυτόχρονα όμως είναι μία πολύ σκληρή μάχη, που δίνουμε μόνοι μας, εγώ και οι συνεργάτες μου, απέναντι σε όλο το κυβερνητικό, κομματικό  σύστημα αλλά και στη πλειοψηφία του δημοσκοπικού και μιντιακού. Εσείς, λοιπόν, τι νομίζετε;»

Που, κατά την άποψή σας, θα κριθεί η αναμέτρηση για το Δήμο της Αθήνας; 

«Πιστεύω τελικά, ότι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα αντισταθούν στους πολιτικούς εκβιασμούς και τις πιέσεις και θα επιλέξουν δήμαρχο με εμπειρία, γνώση της πόλης, μαθημένο από τα λάθη του, που θα δουλέψει μαζί με αυτούς, γι’ αυτούς».

Από τις συζητήσεις σας με τους δημότες, τι εντύπωση αποκομίζετε; Θα ψηφίσουν με κριτήριο τα τοπικά προβλήματα και τις προτάσεις για τη λύση τους ή τη γενική πολιτική κατάσταση της χώρας;

«Παρά την επικρατούσα άποψη, ότι η γενική πολιτική κατάσταση θα επηρεάσει την τελική απόφαση των Αθηναίων, εγώ εκτιμώ ότι οι πολίτες θα στηρίξουν εκείνον που δεν τους υπόσχεται διαχείριση των «πληγών», που άνοιξε η κρίση αλλά την επούλωση τους και το γέμισμα των κενών. Ζητώ από τους Αθηναίους να διαβάσουν το πρόγραμμα μας και μετά είμαι σίγουρος για το τι θα συμβεί….»

Ποιος είναι ο κύριος αντίπαλος σας; Ο Γιώργος Καμίνης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης;

«Δεν υποτιμώ και δεν υπερεκτιμώ κανέναν. Όλοι έχουν υπέρ και κατά, όπως κι εγώ άλλωστε. Μέχρι στιγμής, οι δύο από τους τρεις (παρ’ ότι άλλα δηλώνουν δημόσια…) αρνούνται να αντιπαρατεθούμε σε δημόσιο διάλογο. Τους περιμένω, όπου θέλουν, όπως θέλουν, όποτε θέλουν…»

Με ποιους από τους ανθυποψηφίους σας το πρόγραμμα είστε κοντύτερα;

«Μέχρι αυτή τη στιγμή της συνέντευξης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει παρουσιάσει πρόγραμμα! Με άλλα προγράμματα υπάρχει σύμπτωση στους «τίτλους» των θεμάτων αλλά καμία σχέση στις προτάσεις και στο περιεχόμενο συγκριτικά με το δικό μας»

Συμφωνείτε με την πρόταση Σπηλιωτόπουλου περί δημοψηφίσματος για το τέμενος;

«Υπενθυμίζω ότι με δική μου πρωτοβουλία το τέμενος σμικρύνθηκε από 2.000 τμ, σε 700 τμ και «εξαφανίσθηκε» ο μιναρές. Έχω υπογράψει γι’ αυτό ως Δήμαρχος, αν και δεν έχω ψηφίσει τον νόμο. Η τοποθεσία είναι λάθος. Η πρόταση μας είναι να υπάρξει έκταση του δημοσίου στο Σχιστό, ενδεχομένως και στα Μεσόγεια. Τέμενος μέσα στον αστικό ιστό εγκυμονεί κινδύνους (σε ελάχιστη απόσταση από το Μετρό και το μελλοντικό γήπεδο του Παναθηναϊκού). Ο Δήμαρχος αναλαμβάνει την ευθύνη του και δεν τη μετακυλύει στους δημότες του. Ανεύθυνη και επικίνδυνη εθνικά η πρόταση για το συγκεκριμένο δημοψήφισμα του Άρη Σπηλιωτόπουλου, αφού του είχε δοθεί η δυνατότητα ως υπουργός Παιδείας (Ιανουάριος 2009-Οκτώβριος 2009) να κάνει όσα τώρα υποστηρίζει και έπραξε ουδέν…»

Λένε ορισμένοι φίλοι σας από τη ΝΔ ότι αν ενώνατε τις δυνάμεις σας στο συντηρητικό χώρο, ο Δήμος Αθηναίων θα επανερχόταν σε «γαλάζια» χέρια. Το ενστερνίζεστε;

«Η πολιτική στόχευση του Μαξίμου ήταν: Καμίνης στην Αθήνα, Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη για προφανείς λόγους. Η δική μου υποψηφιότητα χάλασε το «σχέδιο» με συνέπεια να εμφανιστεί και δεύτερος υποψήφιος, ώστε και έμμεσα ακόμη να στηριχθεί ο μνημονιακός Γ. Καμίνης. Ουδέποτε τους ενδιέφερε η δική μου υποψηφιότητα. Ένας «αναρχικός της Δεξιάς» τους προκαλούσε προβλήματα». 

Είναι κατά την άποψη σας πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία αν δεν εκλεγείτε τελικά ούτε εσείς, ούτε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος;

«Γιατί ρωτάτε εμένα; Ρωτήστε τους εγκεφάλους του «πολιτικού σχεδιασμού», του πάλαι ποτέ κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή»

Εσείς πως θα πείσετε τους Αθηναίους που την προηγούμενη φορά ψήφισαν τον κ. Καμίνη να στραφούν και πάλι προς εσάς;

«Από το μηδενικό έργο του. Τον καλώ για μία ακόμη φορά μέσω του «Πρώτου Θέματος» να πάμε μία βόλτα για να του δείξω εγώ,  τα 17 νέα πάρκα, τις 5 νέες λέσχες φιλίας, τους νέους παιδικούς σταθμούς και τις ασφαλείς παιδικές χαρές, τη νέα δημοτική Πινακοθήκη, τον νέο στόλο αυτοκινήτων της καθαριότητας (2009), που έγιναν επί δημαρχίας μου κι εκείνος από τη πλευρά του να μου δείξει έστω ΕΝΑ έργο του. Αναμένω το ραντεβού…»

Οι δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής δείχνουν να μην ευνοούν την επιδίωξή σας να περάσατε στο δεύτερο γύρο. Τι είναι εκείνο που πιστεύετε ότι μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά;

«Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες. Στις 18 Μαΐου του 2014, οι συμπολίτες μου θα με έχουν στείλει στον β’ γύρο, σε πείσμα των «αντικειμενικών» δημοσκοπήσεων»    

Αν δεν είστε στο δεύτερο γύρο, θα πάρετε θέση υπέρ τους ενός ή του άλλου «μονομάχου»;

«Όποιος σέβεται τους συμπολίτες του, δεν το παίζει «πολιτικός τσοπάνης»… Ο κάθε υποψήφιος μόνο τη ψήφο του ορίζει»     

Εκτιμάτε ότι τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επηρεάσουν την ψήφο των ευρωεκλογών και κατ΄ επέκταση το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί στις 26 Μαΐου;

«Εκλογές θα έχουμε το φθινόπωρο, όταν και θα ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου Δημοκρατίας. Οι εκλογές του Μαΐου θα δημιουργήσουν το κλίμα μέσα στο οποίο θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Δεν θα τις προκαλέσουν”.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου