Πλήρης αδιαφορία της μνημονιακής κυβέρνησης για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πλήρης αδιαφορία της μνημονιακής κυβέρνησης για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης

Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας προσπάθησε στο άμεσο παρελθόν να πείσει τον Ελληνικό Λαό για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης με αυξημένα και...

Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας προσπάθησε στο άμεσο παρελθόν να πείσει τον Ελληνικό Λαό για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης με αυξημένα και δραστικά μέτρα, με τάχα φύλαξη των συνόρων και με τον «περίφημο» φράχτη του Έβρου στα βόρεια σύνορα μας.

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο

Τον διέψευσε όμως η πρόσφατη υπόθεση ανακάλυψης πριν λίγες ημέρες εγκληματικής οργάνωσης, που προωθούσε κάτω από την μύτη της κρατικής μηχανής στην Ελληνική επικράτεια και σε άλλες χώρες τις Ευρώπης, έναντι χρηματικής αμοιβής, αλλοδαπούς υπηκόους Γεωργίας, τους οποίους εφοδίαζε με πλαστά έγγραφα διαμονής!

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό, που αποδεικνύει την σαπίλα στο Βασίλειο της Δανιμάρκειας είναι πως στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δρούσαν επί σειρά ετών και τέσσερις αστυνομικοί (τρεις αρχιφύλακες και ένας υπαρχιφύλακας) που υπηρετούν στα Ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων στον Έβρο!

Για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση από κοινού, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου από την χώρα, παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και εντός εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος, κατηγορούνται εικοσιένα (21) άτομα, ενώ ακόμη εικοσιοκτώ (28) άτομα (14 υπήκοοι Γεωργίας και 14 ημεδαποί) κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Όπως προέκυψε η εγκληματική αυτή οργάνωση δρούσε συστηματικά από το 2008. Φέρεται να διέθετε εσωτερική διάρθρωση, ιεραρχία με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της. Η εγκληματική αυτή οργάνωση ενέχεται για τουλάχιστον 24 περιπτώσεις διακίνησης μεγάλου αριθμού μεταναστών, προς την Ελληνική επικράτεια. Η μεταφορά γινόταν άλλοτε πεζή και άλλοτε με χρήση τουριστικών λεωφορείων από την μεθόριο του Έβρου, καθώς επίσης και με ταχύπλοα σκάφη από την Μαρμαρίδα της Τουρκίας προς την Ρόδο.

Η εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε μεγάλο αριθμό κατάρτισης πλαστών εγγράφων, νόθευσης γνησίων κλπ. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως είχαν αποκτήσει τα αναγκαία τεχνικά μέσα, με την απαραίτητη τεχνογνωσία, να καταρτίζουν πλαστά δημόσια έγγραφα της χώρας μας αλλά και κρατών μελών της Ε.Ε.

Για την κατάρτιση των εγγράφων, εισέπρατταν από τους ενδιαφερόμενους συγκεκριμένο χρηματικό ποσό με βάση «άτυπο τιμοκατάλογο», ενδεικτικά λοιπόν για δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού και πλαστή βεβαίωση απέλασης για την Γεωργία έναντι πενήντα (50) ευρώ, πλαστή βεβαίωση αριθμού φορολογικού μητρώου έναντι ποσού 200 ευρώ , πλαστή βεβαίωση εργασίας έναντι και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των Γεωργιανών αρχών έναντι χρηματικού ποσού 50 ευρώ, πλαστή Ελληνική, Ρουμανική ή Βουλγαρική ταυτότητα έναντι 400 ευρώ, πλαστό διαβατήριο έναντι 800 ευρώ, πλαστές σφραγίδες εισόδου ή εξόδου που τίθενται στο διαβατήριο έναντι πενήντα (50) ευρώ εκάστη, πλαστή άδεια θεώρησης εισόδου έναντι τετρακοσίων (400) ευρώ.

Τα χρηματικά εμβάσματα της εγκληματικής οργάνωσης έδιναν και έπαιρναν από αρχές του 2008 έως Μάρτιο του 2014 και όμως η κρατική μηχανή του υπουργού Δένδια, διαβεβαίωνε ότι έχει τον έλεγχο!

Όμως το πιο σοκαριστικό είναι πως με βάση τα στοιχεία της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι Αστυνομικοί στους Κήπους Έβρου συνεργάζονταν με την εγκληματική οργάνωση και επέτρεπαν (!) έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία κυμαινόταν από 100 έως και 500 ευρώ ανά άτομο, την παράνομη είσοδο αλλοδαπών, οδικώς από σημείο της μεθορίου.

Με βάση τα στοιχεία των πιο πάνω υπηρεσιών εκτιμάται ότι η μηνιαία αμοιβή που λάμβαναν οι αστυνομικοί για την ασφαλή είσοδο των αλλοδαπών στην χώρα μας ανέρχεται σε 3.500 ευρώ για καθένα από αυτούς! Από την ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης εξακριβώθηκε ως σημείο διέλευσης των μεταφερομένων αλλοδαπών ο μεθοριακός σταθμός Κήπων Έβρου.

Η υπόθεση αυτή ίσως μια μεταξύ πολλών άλλων ανεξερεύνητων είναι η καλύτερη απάντηση στον υπό ανασχηματισμό αλαζόνα υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια αλλά και για προσγείωση στον ενδεχομένως νεοεισερχόμενο εκτός τόπου και χρόνου Ελληνικής πραγματικότητας Άδωνι Γεωργιάδη, πως δεν έχουν συμβάλλει σε ουσιώδη προστασία των Ελληνικών συνόρων από την παράνομη λαθρομετανάστευση…. Οι θλιβερές διαπιστώσεις από την ανακάλυψη της πολύκροτης αυτής υπόθεσης εκτείνονται στα εξής σημεία.

Ο έλεγχος από κρατικά όργανα στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης είναι ανεπαρκής, προκαλώντας θυμηδία, αφού κατάφερναν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να κάνουν ανενόχλητα της «δουλειά» τους χρόνια ολόκληρα και μάλιστα εμπρός από την βασική πύλη εισόδου λαθρομεταναστών στους Κήπους! Τι λέτε κ. Δένδια;!

Η συγκυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες μειοδοτικές κυβερνήσεις παραβλέπουν το αυτονόητο, αυτό που έχει καταγγελθεί και στο παρελθόν πως ο σκοτεινός διακινητής παράνομων μεταναστών - επήλυδων, μουσουλμάνων στην πλειοψηφία στο θρήσκευμα, είναι η ίδια η Τουρκία και οι μυστικές υπηρεσίες της, οι οποίες τουλάχιστον επί δυο και πλέον δεκαετίες ενεργούν βάσει οργανωμένου σχεδίου, εποικισμού της χώρας μας, με παράνομους αλλοδαπούς και αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμού.

Χαϊδεύουν όμως τα αυτιά της σκοτεινής γείτονος χώρας αφού δεν την εγκαλούν στα διεθνή Fora, δεν προτείνουν εμπάργκο προϊόντων της, δεν την υποχρεώνουν σε επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών και δεν της λένε ξεκάθαρα πως όχι μόνον δεν θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά θα αποκλειστεί και από τις εμπορικές συνεργασίες με αυτήν! (βλ. για όλα αυτά άρθρο μου Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος Η βραδυφλεγής βόμβα της λαθρομετανάστευσης και η δραστική αντιμετώπιση της. Κεντρική σελίδα Χρυσής Αυγής στο Διαδίκτυο 21-5-2014 αλλά και επίκαιρο άρθρο Νίκου Χειλαδάκη, Μαζικό ρεύμα μετανάστευσης από ….Τουρκία;  (το σχέδιο  «αποικισμού» της Ελλάδος προσεχώς ….. Trakye! σελ 58 επ στο τεύχος Απριλίου του Ελληνικού ΝΕΧUS )

Η επίλυση του προβλήματος θέλει ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων στην χώρα. Η επίλυση πρέπει να είναι κυρίως προληπτική με καταγγελία της Τουρκίας στην Ευρώπη και  την Διεθνή κοινότητα, αλλά και δραστικά κατασταλτική με επαναφορά της θανατικής ποινής στους διακινητές που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και καθ’ υποτροπήν, την ναρκοθέτηση του μεγαλύτερου τμήματος των συνόρων μας ιδιαίτερα με την Τουρκία, γιατί αλλιώς ναρκοθετείται από την αδιαφορία των πολιτικάντηδων όλη η δύσμοιρη Ελληνική κοινωνία με εφιαλτικές συνέπειες για το μέλλον……

Την δραστική επαναπροώθηση των ευρισκομένων στην χώρα μας παρανόμων, την απόρριψη τους στην συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων πολιτικού ασύλου και την άμεση απέλαση των εισερχομένων. Φυσικά για ακόμη μια φορά το χιλιοειπωμένο. Καταγγελία της συνθήκης Δουβλίνο 2.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά η εν υπνώσει και σε κροκοδείλια κατάσταση ευρισκόμενη Ελληνική πολιτεία αλλά και το κοιμώμενο αθηνοκεντρικό κράτος(!) πρέπει να αφουγκράζονται και να υλοποιούν προτάσεις όσων ζουν κοντά στον χώρο που διαδραματίζονται τα παραπάνω και βιώνουν τις καταστάσεις και όχι θλιβερούς γραφειοκράτες με τρανταχτά ονόματα κινούμενους σε όλο το φάσμα πολιτικό ή μη, της αθηναϊκής ανεπάρκειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου