Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » » » » Το σχέδιο του Ερντογάν για την επέκταση του κόμματός του σε Αλβανία, Κόσοβο και ΠΓΔΜ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Ένα τριήμερο συνέδριο υπό την πολίτικη και οικονομική αιγίδα του Τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού, Hayrulah Isler, έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη με προσκεκλημένους Αλβανούς από την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και πΓΔΜ καθώς και αντιπροσωπία Αλβανών που ζουν στις χώρες των Βαλκανίων.

Το αντικείμενο του συνεδρίου αφορά την επέκταση και δημιουργία παραρτήματος κόμματος του Ερντγάν, Κόμμα Δικαιοσύνης, στην πΓΔΜ, Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία καθώς και τη λήψη αποφάσεων στις αντίστοιχες χώρες καθώς και την περαιτέρω επέκταση τους σε χώρες των Βαλκανίων.

Το αξιοσημείωτο όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ είναι ότι, στο συνέδριο συζητήθηκε ότι θα ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική στρατηγική για την Αλβανία από ότι στο Κοσσυφοπέδιο και την πΓΔΜ, η οποία θα είναι κάπως διαφορετική στρατηγική για τους ανθρώπους και τις οργανώσεις που υποστηρίζονται από την τουρκική κυβέρνηση σε αυτές τις χώρες.Είναι γνωστό ότι η Αλβανία έχει μια πολύ ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία. Η στρατηγική σημασία των Τούρκων για τα Βαλκάνια έχει αυξηθεί μετά την αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής στρατηγικής του Αχμέτ Νταβούτογλου «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες". Σήμερα, η Τουρκία δεν έχει κανένα γείτονα που να μην έχει προβλήματα όπως είναι ευρέως γνωστό.

Δεδομένου αυτού, η στρατηγική της κυβέρνησης του Ερντογάν με επικεφαλής τον Αχμέτ Νταβούτογλου που προωθεί το Νέο- Οθωμανισμό, το πιο ισχυρό χαρτί της Άγκυρας, είναι να αυξήσει την παρουσία της στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στις χώρες που ζουν οι Αλβανοί, λαμβάνοντας υπόψη την κοινοί ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική τους κληρονομία.

Αργά, σταθερά και συστηματικά, Ερντογάν και Νταβούτογλου έχουν επιλέξει διάφορους τρόπους για να πετύχουν το σκοπό τους και να επηρεάσουν το πνεύμα των Αλβανών.

Κάποιο από τα βήματα της Τουρκίας έχουν να κάνουν με το πολιτιστικό παρελθών που συνδέει τις δυο χώρες, με έμφαση τη αποκατάσταση των ιστορικών μουσουλμανικών μνημείων που απομένουν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχει απλώσει την ομπρέλα του υπερασπιστή των μουσουλμάνων στις χώρες αυτές, με την διείσδυση των τούρκικων επιχειρήσεων, καθώς και την υποστήριξη διαφόρων οργανώσεων ΜΚΟ που στηρίζει άμεσα η τουρκική κυβέρνηση καθώς και διαφόρων εκείνων που υποστηρίζουν ιδεολογικά τη Τουρκία.

Όμως οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις επισπεύδουν όπως όλα δείχνουν τα σχέδια του Ερντογάν και Νταβούτογλου στις χώρες όπου ζουν Αλβανοί.

Δεδομένου αυτών των συνθηκών αποφασίστηκε στρατηγική άμεσου αντίκτυπου μέσω απευθείας συμμετοχής πολιτικής στις χώρες Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο και πΓΔΜ . Σημειώνεται ότι οι τρεις χώρες έχουν διαφορετικές προδιαγραφές, γι αυτό και η μορφή πολιτικής που θα εφαρμοστεί θα είναι αναλόγως.

Η σημασία ενός τέτοιου γεγονός για την Αλβανία, αλλά και η σύναψη βημάτων προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια καθιστά σημαντική την ενημέρωση του κοινού αναφέρουν αλβανικά δημοσίευματα, καθώς η Τουρκία, έχει μια ιδιαίτερη σημασία για την Αλβανία και τους Αλβανούς.

Η πΓΔΜ αναφέρεται ότι έχει έτοιμο το έδαφος καθώς εδώ και πολύ καιρό αποτελεί τη βάση της αναπτυξιακής πολιτικής του νέου - οθωμανισμού του πρωθυπουργού Ερντογάν . Ο μεγάλος αριθμός των Τούρκων σε αυτή τη χώρα, καθώς και διαφόρων ενώσεων και παρόμοιων οργανισμών έχουν κάνει ήδη πρόσφορο το έδαφος για τη νέα πολιτική που επιδιώκουν να εφαρμόσουν.

Ο αναπληρωτής Τούρκος πρωθυπουργός, Hayrulah Isler μιλώντας δήλωσε πως το συνέδριο έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς και το Κέντρο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών, Το Κέντρο Κοινωνικής και Οικονομικής Έρευνας, ιδρύθηκε από τον Ντετσμετίν Ερμπακάν, που θεοριτε «πατριάρχη» του πολιτικού Ισλάμ στην Τουρκία, η κεντρική φιλοσοφία του οποίου είναι τουρκικής εθνικιστικής προσέγγισης. Παρευρέθηκαν στο συνέδριο θέμα με τον τίτλο: «Διεθνείς Απειλές και το ισλαμικό κόσμο" , σημειωτέων ως τιμώμενα πρόσωπα ήταν πολλοί Αλβανοί και Τούρκοι από την πΓΔΜ .

Στην πΓΔΜ, το άνοιγμα του κόμματος του Ερντογάν είναι θέμα χρόνου, αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα, ενώ η χρηματοδοτική στήριξη θα προέλθει απευθείας από την Άγκυρα. Στη χώρα οι υποδομές και οι άνθρωποι είναι έτοιμοι, καθώς και η κοινή γνώμη. Εξάλλου, ο Ερντογάν υπήρχε πάντα αποκαλυπτικός στις επισκέψεις του σε αυτές τις χώρες με πολιτικές δηλώσεις ως προστάτες των Τούρκων στην πΓΔΜ , αλλά και των Αλβανών. Πολιτικές δηλώσεις τις οποίος αποδέχονται με χαρά οι Αλβανοί.

Για χρόνια τώρα, διάφορες ενώσεις συνδέονται άμεσα με την κυβέρνηση του Ερντογάν και δραστηριοποιούνται στην πΓΔΜ. Κάποια από αυτά ανήκουν στην ίδια ιδεολογία, αυτού του πολιτικού Ισλάμ. Ένα από αυτά είναι το «VISION M" του Ramadan Aliti από το Τέτοβο και φέρεται να είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερντογάν στην πΓΔΜ. Το «VISION "M", έχει ανοίξει κέντρα της στο Τέτοβο και Γκόστιβαρ όπως το κέντρο εκπαίδευσης "VISION Academy" που έχει Κέντρο Γλωσσών και Υπολογιστών. Αυτή είναι η βιτρίνα προς τα έξω, καθώς στην πραγματικότητα, ο κύριος στόχος είναι να φέρει τη νεολαία για εξοικείωση με αυτή την ιδεολογία.

Εκτιμώντας τη στρατηγική θέση της περιοχής, η δραστηριότητα «VISION Μ” δεν περιορίζεται μόνο στην πΓΔΜ αλλά και την Αλβανία.

Το "VISION "M" αναφέρεται επίσης χρηματοδότης του Εκδοτικού Οίκου με μεγάλη εμβέλεια στην Αλβανία, "Logos A" με ιδρυτή τον Adnan Ismail από το Κουμάνοβο.

Επίσης, το περιοδικό «SHENJA » με εμβέλεια και εκτός την Αλβανία διανείμετε δωρεάν όπου ζουν Αλβανοί με συνιδρυτές τους Zeqirija Ibrahimin και Aferim Gashin.

Και αυτό το περιοδικό εκδίδεται υπό την άμεση υποστήριξη του «VISION M", μάλιστα, ο πρόεδρος, Ramazan Aliti είναι διευθυντικός υπεύθυνος του περιοδικού για την περιοχή της πΓΔΜ. Επειδή ο οργανισμός στερείται αποκλειστική τηλεοπτική ενημέρωση (=προπαγάνδας) στην Αλβανία το περιοδικό "ShENJA" με μεγάλο αριθμό αντιγράφων διανέμεται δωρεάν και στην Αλβανία. Δεν είναι μόνο το ''VISION M" που έχει εργαστεί και εργάζεται για να ανοίξει το Αδελφικό κόμμα του Ερντογάν στην πΓΔΜ Υπάρχουν επίσης και άλλες ενώσεις εργάζονται για τον ίδιο στόχο.Και όλες οι ενώσεις που ανήκουν σε αυτή την ιδεολογία εργάζονται για να προετοιμάσουν το έδαφος για την έναρξη πολιτικού κόμματος, του Ερντογάν στη χώρα.

Ένας από αυτούς είναι, το "Ισλαμική Φόρουμ Νεολαίας» του Fevzi Musliu από τα Σκόπια. ΠΑΡ έχει μια διευρυνόμενη δραστηριότητα στις αλβανικές πόλεις στην πΓΔΜ στα Σκόπια. Έχει άμεση στήριξη από την Τουρκία, ενώ η διεξαγωγή διαφόρων δραστηριοτήτων, έχει στόχο να φέρει σε επαφή νέους ανθρώπους και την αγάπη τους για την κατήχηση Ερντογάν.

Στο "VIZION Academy" στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης λειτουργούν και τμήματα μαθημάτων, τα λεγόμενα "άπταιστα" τμήματα, με υποκαταστήματα στην ευρύτερη περιοχή όπως, Κίσεβο, Κουμάνοβο, Σκόπια και Τέτοβο.

Τα "άπταιστα" τμήματα διευθύνονται από τον Mohammad Jonuzi και τον φίλο του Fevzi Musliu που διευθύνει την "Ισλαμική Φόρουμ Νεολαίας" ενώ συμμετέχουν μαζί σε διάφορες δραστηριότητες .

Μια άλλη οργάνωση με απευθείας σύνδεση με την τουρκική κυβέρνηση είναι η " Merhamet" με έδρα τα Σκόπια. Στην ιεραρχία της Ανθρωπιστικής Πολιτιστικής Οργάνωσης "Merhamet" εμφανίζεται και ο διευθυντής του εκδοτικού οίκου "Λόγος Α", Adnan Ismail.

Η " Merhamet" έχει υποκαταστήματα στα Σκόπια,Τέτοβο.

Κουμάνοβο,Γκόστιβαρ,Δεβαρ,Κιτσεβο και Πρίστινα. Η οργάνωση "Merhamet" , συνεργάζονται άμεσα με την τούρκικη οργάνωση "Ερυθρά Ημισέληνο" και την τουρκική Υπηρεσία Διεθνών Συνεργασίων (TIKA) με γραφεία στα Τίρανα. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων της οργάνωσης " Merhamet" καλύπτονται από μια άλλη τουρκική ένωση, του "Insn Yardim VAKFI-HHi" που αναφέρεται πως δρουν και αυτοί από την αιγίδα της τούρκικης κυβέρνησης. Η ένωση αναφέρεται πως έχει στείλει μαχητές ομάδες τζιχαντιστών.

Συνεχίζοντας, στο αλβανικό Τύπο διαβάζομαι ότι και "Λέσχη Elite" , με επικεφαλής τον Skender Rexhepi έχει μια πολύ στενή σχέση με την Τουρκική Υπηρεσία Διεθνούς Οργανισμού Συνεργασίας ( TIKA)και τις ενώσεις, "VISION M" "Ισλαμικό Φόρουμ Νεολαίας", ''Ansar" και "Kopru". Τον Ιανουάριο του 2012,(TIKA) χρηματοδότησε 15.500 ευρώ, για κινηματογραφικό στούντιο για τη"Λέσχη Ελιτε" . Στα εγκαίνια παρέστησαν ο διευθυντής του (ΤΙΚΑ) που δρα στην πΓΔΜ.

Άλλες οργανώσεις είναι «Ansar" και ''Kopru" με έδρα τα Σκόπια. Όλες οι παραπάνω οργανώσεις κάνουν από κοινού συμφωνίες ή συνεργάζονται σε διάφορες δραστηριότητες, αναλόγως με σκοπό να ενισχύσουν το προφίλ τους .

Ως συνδετικοί κρίκοι όλων αναφέρονται ότι είναι οι ( TIKA) , "Ένωση Τουρκική Κυβέρνηση " και το" VISION "M''. Μάλιστα στις 06.13.2013 οι ενώσεις 'VISION M ","Ansar, "Kopru", "Merhamet" και "Λέσχη Elite" πραγματοποίησαν πορεία αλληλεγγύης για τον Τούρκο πρωθυπουργού στους δρόμους των Σκοπίων όταν αντιμετώπιζε τις διαμαρτυρίες στο πάρκο " Gezi" στην Κωνσταντινούπολη.

Όχι τυχαία, το όνομα αυτών των τεσσάρων ενώσεων αναφέρονται και ως διοργανωτές του φόρουμ με θέμα: «Ο ρόλος της Τουρκίας στα Βαλκάνια» με ομιλητή τον Τούρκο δημοσιογράφο Akif Emre της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο " Holiday Inn -Σκόπια» το ίδιο ξενοδοχείου, όπου διοργανώθηκε το αλβανικό συνέδριο που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 29 με 31 Μάιου.

Οι δραστηριότητες δημοσιεύτηκαν από το περιοδικού "Shenja", καθώς και στο "Mesazhi.com".

Η άλλη στρατηγική που ακολουθείται έχει να κάνει με τις υποτροφίες που δίνει η Τουρκία στις χώρες αυτές

VISION "M", "Ισλαμικό Φόρουμ Νεολαίας", "" και η " Merhamet" επιλεγουν τους "καλύτερους φοιτητές" και τους χορηγούν υποτροφίες για σπουδές στην Τουρκία μέσω του τουρκικού συστήματος υποτροφιών έχοντας την υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης. Είναι απλά μια τυπική διαδικασία.Έπειτα οι "μορφωμένοι" επιστρέφουν πίσω. Επιπλέον, μπορούν επίσης να οργανώνουν συναντήσεις προσανατολισμού για τους μαθητές στις εγκαταστάσεις τους.

Το 2006, στα Σκόπια ιδρύθηκε "Το Ίδρυμα για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό». Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος είναι ο βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο χρηματοδοτείται άμεσα από την τούρκικη κυβέρνηση.

"Το Ίδρυμα για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό" περιελήφθη στο σκάνδαλο με τα χρήματα που βρήκε η τούρκικη αστυνομία στη κατοχή του διευθυντή της Τράπεζας "Halbank" home , τα 5 εκατομμύρια ευρώ κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών.Ο Διευθυντής υπερασπίστηκε υποστήριξε τότε ότι τα χρήματα προοριζόταν ακριβώς για το Ίδρυμα για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό »στα Σκόπια, ιδιοκτήτη του Βαλκανικού Πανεπιστημίου σε αυτή την πόλη.

Το γεγονός έγινε δεκτός ακόμη και από το ίδρυμα διευθυντή της ''Halk Bank" . Ωστόσο, ο διευθυντή της "Ηαλκ Βανκ"δεν εξήγησε γιατί κρατήθηκαν κρυφά χρήματα σε κουτιά παπουτσιών αν ήταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το Πανεπιστήμιο "Ballkan" αναφέρεται ότι δίνει 400-500 υποτροφίες ετησίως σε φοιτητές από την Αλβανία

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου