Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο ενοποιούν την εκπαίδευση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο ενοποιούν την εκπαίδευση

Οι υπουργοί Παιδείας της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, Λίντιτα Νίκολα και Ραμ Μπούγια, αντίστοιχα,  υπέγραψαν (χθες) την ενοποίηση της...

Οι υπουργοί Παιδείας της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, Λίντιτα Νίκολα και Ραμ Μπούγια, αντίστοιχα,  υπέγραψαν (χθες) την ενοποίηση της προ-πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η υπογραφή του σχετικού εγγράφου έγινε παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την  υπογραφή αυτής της σημαντικής συμφωνίας για τις δύο χώρες και τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει  διαφορά μεταξύ ενός έθνους όταν πρόκειται για μια συνεργασία, ενώ η κύρια πρόκληση παραμένει η ενοποίηση μέσω της Ευρώπης.

«Αυτό το οποίο έκαναν τα δύο υπουργεία με την επίτευξη της συμφωνίας είναι σε έναν ενεργό εθνικό χώρο. Η συνεργασία με το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει όρια, καθώς μένουμε στην πρόκληση της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Αυτή η ημέρα, πάντως,  για την ενοποίηση της εκπαίδευσης στις δύο χώρες,  αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινής εκπαίδευσης», δήλωσε ο Ράμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία θα χρησιμεύσει για τη διατήρηση της ενιαίας αλβανικής γλώσσας και γραφής.

 (Στο Κοσσυφοπέδιο ομιλούν μια άλλη διάλεκτο της αλβανικής γλώσσας).

«Είναι μια ιστορική μέρα για την εκπαίδευση στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο. Μια νέα εποχή ξεκινά για την ποιότητα της αλβανικής εκπαίδευσης.

Και η εκπαίδευση θα γίνει βάσει των προτύπων της ΕΕ», δήλωσε η Λίντιτα Νίκολα.


Σύμφωνα με τους υπουργούς, στο σύστημα της κοινής εκπαίδευσης θα γίνει πειραματικά σε ορισμένα σχολεία στο έτος 2014-15 και κατόπιν θα επεκταθεί στα υπόλοιπα σχολεία των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου