Αναστέλλονται οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό λόγω των τουρκικών προκλήσεων - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αναστέλλονται οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό λόγω των τουρκικών προκλήσεων

Αναστολή διαπραγματεύσεων για Κυπριακό – Ελληνικό διάβημα προς Τουρκία Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη...

Αναστολή διαπραγματεύσεων για Κυπριακό – Ελληνικό διάβημα προς Τουρκία

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα, για την έκδοση της παράνομης τουρκικής οδηγίας NAVTEX για διενέργεια ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της στην περιοχή, προέβη σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης.

Νωρίτερα, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή των συναντήσεων με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η τουρκική ενέργεια δεν αφήνει καμιά άλλη επιλογή στην Κυπριακή Δημοκρατία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι το Συμβούλιο αρχηγών των κομμάτων «ομόφωνα καταδικάζει και καταγγέλλει την τουρκική επιθετική δραστηριότητα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας». Επισήμανε ακόμη ότι οι ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και ταυτόχρονα δυναμιτίζουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι καλείται η ευρωπαϊκή και η διεθνής κοινότητα να απαντήσουν και να αντιδράσουν στην προκλητική τουρκική συμπεριφορά. «Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ της» κατέληξε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις σκέψεις της κυβέρνησης, κάποια μέτρα, ειδικά νομικά μέτρα, βρίσκονται υπό μελέτη, και μόλις λαμβάνεται απόφαση εφαρμογής θα ανακοινώνεται.


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Αναστασιάδης από χθες έχει αρχίσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους και άλλους ηγέτες και οι επικοινωνίες αυτές θα συνεχιστούν και σήμερα. Στόχος είναι να ενημερώσει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου