Τραγωδία:Τρεις νεκροί οπλίτες στο Βόλο μετά από έκρηξη όλμου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τραγωδία:Τρεις νεκροί οπλίτες στο Βόλο μετά από έκρηξη όλμου

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την έκρηξη όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης, σε στρατόπεδο έξω απ...

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την έκρηξη όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης, σε στρατόπεδο έξω από τον Βόλο.

Tη ζωή τους έχασαν δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, ενώ τραυματίστηκε ένας αξιωματικός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι 3 άτυχοι ολπίτες είναι οι: Γεώργιος Ορφανίδης (33 ετών-Επαγγελαμτίας οπλίτης -Λοχίας), Αναστάσιος Μεζάλας (34 ετών-Επαγγελαμτίας οπλίτης -Λοχίας) και ο  Φώτιος Ανδρικόπουλος (19 ετών-Δεκανέας ΠΝ).

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ, στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρων» Μαγνησίας διερράγη σωλήνας όλμου.

Ο τραυματίας αξιωματικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Νωρίτερα, έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος.

ΕΔΕ για το δυστύχημα

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Λάρισας, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές για να ριχθεί φως στις αιτίες του δυστυχήματος.


Από REAL

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου