Reuters: Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν θα καθησυχάσει τις αγορές - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Reuters: Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν θα καθησυχάσει τις αγορές

Το Reuters εκτιμά ότι οι επενδυτές φοβούνται την προοπτική μιας παρατεταμένης περιόδου πολιτικής παράλυσης Μπορεί η κυβέρνηση να προ...

Το Reuters εκτιμά ότι οι επενδυτές φοβούνται την προοπτική μιας παρατεταμένης περιόδου πολιτικής παράλυσης

Μπορεί η κυβέρνηση να προσδοκά να διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα της χώρας μέχρι την προεδρική εκλογή του 2015 και να επιδιώκει να στείλει μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος, με την προσφυγή στην ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ωστόσο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σε ανάλυσή του, παρατηρεί ότι οι επενδυτές δεν πρόκειται να καθησυχαστούν.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης, σε μια προσπάθεια να απορρίψει την αυξανόμενη φημολογία ότι θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, επειδή δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική στήριξη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνει το Reuters, μεταξύ της συντηρητικής ΝΔ και του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς έχει την υποστήριξη 154 βουλευτών σε σύνολο 300 και αναμένεται να λάβει χωρίς προβλήματα την ψήφο εμπιστοσύνης, που θα τον βοηθήσει να κερδίσει χρόνο εν όψει της προεδρικής εκλογής, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Επίσης, θα επιτρέψει στην κυβέρνησή του να εμφανίσει ένα ενιαίο μέτωπο, καθώς προσπαθεί να διαπραγματευθεί την πρόωρη έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, μια κίνηση που ευελπιστεί ότι θα τον βοηθήσει να προσελκύσει ανεξάρτητους και αντιπολιτευόμενους βουλευτές στο πλευρό του κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, αναφέρει το Reuters, δεν έχει καταφέρει να καθησυχάσει τους επενδυτές, οι οποίοι φοβούνται την προοπτική μιας παρατεταμένης περιόδου πολιτικής παράλυσης, καθώς η Ελλάδα ενδέχεται να αναγκαστεί να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες, αν η εικόνα στο Κοινοβούλιο δείξει ότι δεν είναι σε θέση να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποίησε ότι η πολιτική αβεβαιότητα υπονομεύει την ελληνική οικονομία, καθώς αρχίζει να βγαίνει από τη χειρότερη οικονομική ύφεση των τελευταίων δεκαετιών.


«Πέντε χρόνια προσπαθειών, πέντε χρόνια σκληρών θυσιών, μπορεί να καταστραφούν σε πέντε ημέρες» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Πέντε ημέρες είναι αρκετές, για να μας γυρίσουν πίσω στο 2009».

Από "Πρώτο Θέμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου