Ο Σόιμπλε επικροτεί τον “αποφασιστικό” Σαμαρά, αλλά προειδοποιεί πως “η Ελλάδα δεν έχει βγει από το…δάσος” - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Σόιμπλε επικροτεί τον “αποφασιστικό” Σαμαρά, αλλά προειδοποιεί πως “η Ελλάδα δεν έχει βγει από το…δάσος”

Μετά τον Πιερ Μοσκοβισί και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε θετικά στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίσπευση τη...

Μετά τον Πιερ Μοσκοβισί και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε θετικά στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίσπευση της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή. Από τις δηλώσεις του προκύπτει ακόμη πως ήταν ενήμερος για αυτή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σημείωσε μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN πως “ήταν μια καλή απόφαση” και παράλληλα εγκωμίασε την πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της.

Ωστόσο, όπως είπε “η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμη από το… δάσος”, αφήνοντας να εννοηθεί πως η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και δεν μπορεί να… χαλαρώνει.

Ο κ. Σόιμπλε εξήρε πάντως τον κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια αποφασιστική μορφή, που συνέβαλε περισσότερο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την προληπτική γραμμή πίστωσης για την Ελλάδα θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουάριου και πριν από τη λήξη της δίμηνης παράτασης που εγκρίθηκε στο Eurogroup.


Ανάλογες δηλώσεις και από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θεωρεί φυσιολογικό το να επηρεάζονται οι αγορές από την πολιτική αστάθεια: «Δεν μπορώ να δώσω λύση στο γεγονός ότι οι αγορές δέχονται πιέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup μετά τη συνάντηση της ΕΕ και πρόσθεσε: «Προφανώς έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα. Δεν έχει αλλάξει κάτι ξαφνικά από χθες το βράδυ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου