Δελτίο τύπου για τη συμμετοχή της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Δελτίο τύπου για τη συμμετοχή της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου Όπως επισημάναμε και στην  ανακοίνωση της 2 ας  Ιανουαρίου 2015 , από της ιδρύσεώς της η Παράταξη « ΚΟΙΝΩΝΙΑ »  ορίζει ...

Δελτίο Τύπου

Όπως επισημάναμε και στην ανακοίνωση της 2ας Ιανουαρίου 2015, από της ιδρύσεώς της η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ορίζει και σηματοδοτεί κάτι το εντελώς διαφορετικό στην πολιτική σκηνή του τόπουσε σχέση με τα πολυάριθμα κόμματα που αναμασούν τα ίδια ανούσια νοήματα και τις ίδιες αδιέξοδες προτάσεις, χωρίς ωστόσο να προσφέρουν στην Πατρίδα μας κάτι πέραν των προβλημάτων και του αδιεξόδου.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει λάβει, μέχρι σήμερα, μέρος σε όλες τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί από τις 24 Ιανουαρίου 2008, οπότε και ιδρύθηκε, ενώ επίσης υποστήριξε δικό της υποψήφιο δήμαρχο, τον σημερινό της πρόεδρο κ. Μιχαήλ Ηλιάδη, στην πόλη των Αθηνών στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα και ενδεικτικό της σοβαρής εργασίας που επιτελεί η διοίκηση της Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και που έχει απήχηση στις συνειδήσεις και στις καρδιές των μελών, των φίλων, των υποστηρικτών και εντέλει και των ψηφοφόρων της, είναι η ανοδική τάση των ποσοστών της σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Η τάση αυτή έχει καταγραφεί και έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους κρατούντες στο σημερινό πολιτικό μονοπώλιο.

Η ανοδική αυτή τάση είναι το αποτέλεσμα ενός αιματηρού και αδιάκοπου αγώνα στον οποίο επιδίδεται πρωτίστως η διοίκηση της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», συνεπικουρούμενη από τα στελέχη, τα μέλη, την νεολαία και τους φίλους της. Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι μια τιτάνια προσπάθεια στους κόλπους της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» με δεδομένο ότι:

(α) όλοι οι συμμετέχοντες, από την διοίκηση μέχρι την νεολαία, είναι εργαζόμενοι και κανένας δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός αμειβόμενος από το κράτος και

(β) η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν έχει κρυφούς οικονομικούς χορηγούς γιατί αρνείται κατηγορηματικά να καθοριστεί η πολιτική της από χορηγούς. Είναι σε όλους γνωστό πως χορηγία άνευ ανταλλάγματος δεν υπάρχει στην πολιτική και ως εκ τούτου η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» πορεύεται με τους πόρους που εξασφαλίζουν από το υστέρημά τους όλοι όσοι συμμερίζονται το όραμα και τον σκοπό της ύπαρξής της.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αμέσως μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση της Παρατάξεώς μας είναι να μην υποστείλει σε καμία περίπτωση τις αρχές και τον πολιτικό της λόγο. Θα διατηρήσει ακέραιο και χωρίς την παραμικρή τροποποίηση το όραμά της, αλλά δεν θα συμμετάσχει σε οποιασδήποτε μορφής εκλογική αναμέτρηση στο μέλλον, αν δεν μας δοθούν έντονα και πειστικά σημάδια ότι έχει αφυπνισθεί πνευματικά ο Ελληνικός λαός και, ιδιαιτέρως, το υγιές Εκκλησίασμα της Πατρίδος μας –Κλήρος και λαός– αλλά και αν δεν εξευρεθούν οικονομικοί πόροι, δεδομένου ότι όλοι εμείς που συμμετείχαμε μέχρι σήμερα έχουμε φθάσει οικονομικά αλλά και εργασιακά στο έσχατο όριο».

Το ιδεολογικό υπόβαθρο, οι Αρχές, το Πιστεύω, η δομή, ο λόγος της πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» μας οδηγούσαν στην πεποίθηση ότι ο πυρήνας και η πρωτογενής εκλογική μας  δύναμη θα προήρχετο από τον Πνευματικό χώρο της Πατρίδος μας και ιδιαίτερα από το συνειδητό Εκκλησίασμα, Κλήρο και λαό. Δυστυχώς, αυτό δεν αποτυπώθηκε μέχρι σήμερα στο αποτέλεσμα της Κάλπης, στον βαθμό που θα έπρεπε.

Με ιδιαίτερη λύπη σημειώνουμε πως ειδικά ο Κλήρος της Πατρίδος μας δεν έχει αφυπνισθεί  στο βαθμό που οι συνθήκες επιτάσσουν και, κυρίως, δεν επιδεικνύει την ηγετική στάση που επιβάλλεται να έχει, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες που για πρώτη φορά στην ιστορία, κινδυνεύει η Ελλάδα μας, όχι μόνο να παραμείνει στην οικονομική εξαθλίωση αλλά και να κυβερνηθεί από δεδηλωμένους αθέους,  με προφανή και άμεσο κίνδυνο να χάση εντελώς την πνευματική της υπόσταση.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει εκπονήσει και ακολουθεί έναν μακρόχρονο σχεδιασμό και ένα πολιτικό πλάνο που δεν εξαντλείται στις εκλογικές αναμετρήσεις και τα αποτελέσματά τους. Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ιδρύθηκε για να είναι ο φάρος και το φως της σωστής κατεύθυνσης που πρέπει να έχει η πολιτική στην Ελλάδα ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα εξασφαλίσει στις οποιεσδήποτε εκλογές. Τονίσαμε, άλλωστε, πως η τάση είναι ανοδική και έτσι θα παραμείνει λόγω της συνέπειας που υπάρχει ανάμεσα στην ιδεολογία και στις πολιτικές πράξεις της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Όμως είναι σαφές πως απαιτείται ακόμη εκ μέρους μας πολλή δουλειά, σε ότι αφορά στην διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων πολιτών  και στην  έγκυρη και υπεύθυνη πολιτική ενημέρωσή τους ώστε να επανακτήσουν την συνείδηση της Ρωμηοσύνης και να απαγκιστρωθούν από τα εγχώρια πολιτικά παραρτήματα (=τα …Ελληνίζοντα Κόμματα) της εισαγομένης διεθνούς πολιτικής και τις πολιτικές στρεβλώσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν,προέχει η παιδεία του Έθνους όχι με την έννοια της διδακτέας ύλης των σχολείων και των πανεπιστημίων, αλλά με την αλλαγή της νοοτροπίας και την επαναφορά στις υγιείς βάσεις που έθεσαν οι άγιοι Πατέρες μας και υλοποίησαν οι ευσεβείς Άρχοντες του Γένους μας, με τελευταίον τονΙωάννην Α. Καποδίστριαν.

Πρέπει να επανέλθουμε στις αρχές εκείνες όπου ο κλήρος είχε πλήρως συνειδητοποιήσει την αποστολή του και δεν λάμβανε εντολές και κατευθύνσεις από τους πολιτικούς, των οποίων ήταν ποιμενάρχης και καθοδηγητής. Πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας όπου η Εκκλησία ήταν αυτή που περιείχε το κράτος και δεν ήταν περιεχόμενο του, με αποτέλεσμα να αναδεικνύει ολοένα και περισσότερουςανθρώπους αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Από τη στιγμή που στην Πατρίδα μας υιοθετήθηκε το Δυτικό φρόνημα εξουσίας, όπου κέντρο των πάντων είναι ο άνθρωπος, ξεκίνησε η παρακμή και η διάλυση. Οφείλουμε να επιστρέψουμε στις αξίες των Πατέρων μας αλλά και των αρχαίων Ελλήνων οι οποίοι ουδέποτε υπήρξαν άθεοι και ουδέποτε αρνήθηκαν την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου. Ο αθεϊσμός και η κουλτούρα του «δήθεν» είναι χαρακτηριστικά του νεο-Έλληνα ο οποίος είναι, δυστυχώς, νόθο παιδί της Δύσης και όχι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων και των Πατέρων μας, γι’ αυτό και κατήντησε πνευματικά αλλά και υλικά νεόφτωχος!

 Συναισθανόμενοι πλήρως την ευθύνη που έχουμε επωμιστεί απέναντι στον ιερό όρκο που έχουμε δώσει στον Θεό και στην Πατρίδα μας, συνεπείς στην ανακοίνωση της 25ης Μαΐου 2014 εφόσον οι προϋποθέσεις που θέσαμε δεν πληρούνται και ακολουθώντας πιστά τον σχεδιασμό και το πλάνο μας αποφασίσαμε να μην έχουμε συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Επιπρόσθετα, πιστεύουμε και εκτιμούμε πως οι εκλογές αυτέςθα είναι η απαρχή αλλεπαλλήλων εκλογικών αναμετρήσεων και η αρχή μιας πολιτικά ασταθούς περιόδου για την χώρα μας. Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» απέχει από μια εκλογική αναμέτρηση πόλωσης, τρομοκρατίας, φασισμού και εκβιαστικών διλλημάτων.

 Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις, σχολιάζει και τοποθετείται καθημερινά στα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως συνεχίζει αταλάντευτη και ανεπηρέαστη το έργο της που είναι, όπως προείπαμε, η παιδεία του Έθνους μας και η μεταστροφή του σε Έθνος Ελληνικό.

Ο ανένδοτος αγώνας της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» απέναντι στο ξενόφερτο και Δυτικά προσανατολισμένο πολιτικό σύστημα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση αλλά με τις απαραίτητες αλλαγές στην τακτική και την στρατηγική. Ο αγώνας μας δεν θα τελειώσει αν δεν πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!

Από το Γραφείο Τύπου της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
υλοποιώντας και διατυπώνοντας την απόφαση

της Κεντρικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου