Ο θυμός των ψηφοφόρων αλλάζει τον πολιτικό χάρτη στην Ευρώπη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο θυμός των ψηφοφόρων αλλάζει τον πολιτικό χάρτη στην Ευρώπη

Αρχής γενομένης από τις εκλογές στην Ελλάδα και στην συνέχεια στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Βρετανία, η κάλπη αναμένεται να γίνει μ...

Αρχής γενομένης από τις εκλογές στην Ελλάδα και στην συνέχεια στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Βρετανία, η κάλπη αναμένεται να γίνει μέσο έκφρασης του θυμού των Ευρωπαίων για ζωτικά προβλήματα όπως τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, η ανεργία-ρεκόρ και η άνευ προηγουμένου διόγκωση του μεταναστευτικού ρεύματος.

Μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, προέρχονται από διαφορετικές χώρες, ωστόσο υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που τους ενώνει. Οι λαοί της Ευρώπης απογοητευμένοι, στέλνουν ισχυρό μήνυμα δυσαρέσκειας στις ελίτ και επανασχεδιάζουν τον πολιτικό χάρτη σε μια χρονιά εκλογικών αναμετρήσεων που γεννούν ανατροπές, γράφει το Bloomberg.

 «Πληρώνουμε, πληρώνουμε, πληρώνουμε. Η πατρίδα μας δυστυχώς μας πάει πίσω, μηδαμινοί μισθοί, αξιοθρήνητες συντάξεις και αναζητούμε κάτι καλύτερο» λέει η 73χρονη συνταξιούχος Ειρήνη Σμυρνή.
Είναι μόνο μια από τους δυσαρεστημένους Ευρωπαίους που μίλησαν στο Bloomberg, εκφράζοντας την απογοήτευση για τα μεγάλα κόμματα.

Ευρωπαϊκή έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο, έδειξε ότι η ανεργία παραμένει ο μεγαλύτερος παράγων ανησυχίας για τους πολίτες, με την οικονομική ύφεση να έρχεται δεύτερη στην λίστα των θεμάτων που τους απασχολεί. Μάλιστα σε πολλές χώρες, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων έχει την αίσθηση ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας θα επιδεινωθεί.

«Οι πολιτικές ελίτ έχασαν την επαφή με τους πολίτες τους, που νιώθουν ανασφαλείς εν μέσω όλων των οικονομικών και κοινωνικών πιέσεων. Υπάρχει ολοένα μεγαλύτερη αμφισβήτηση του πολιτικού οικοδομήματος σε όλη την Ευρώπη» λέει η Ντανιέλα Σβάρτσερ, διευθύντρια του γερμανικού Marshall Fund για την Ευρώπη.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο κόσμος εγκαταλείπει τα κόμματα εξουσίας που θεωρούνται πιο ασφαλή από τους πιστωτές, τους επενδυτές και τους ευρωπαίους γραφειοκράτες.

«Ο κόσμος κουράζεται, εξαντλείται. Έχουμε μόνο μια ζωή να ζήσουμε και αν μια ολόκληρη δεκαετία χαθεί λόγω κακής οικονομικής διαχείρισης, δεν είναι να απορεί κανείς που ο κόσμος αποκαρδιώνεται και οι κυβερνήσεις χάνουν την στήριξη» δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν κατά την διάρκεια συνεδρίου στο Δουβλίνο, αυτή την εβδομάδα.

«Αν οι μετριοπαθείς της Ευρώπης δεν ενωθούν και δεν αλλάξουν με τρόπο σημαντικό τα πράγματα, πιστεύω ότι υπάρχει ο κίνδυνος, οι πολιτικοί εξτρεμιστές να γίνουν η μεγαλύτερη απειλή για το ευρώ» προειδοποίησε, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, ο Ρέι Ντάλιο, ιδρυτής του hedge fund, Bridgewater Associates.


Η αυξανόμενη απογοήτευση και η οικονομική δυσπραγία, συμπεραίνει το Bloomberg, στρώνουν τον δρόμο για την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της πολιτικής τάξης στην Ευρώπη για μια ολόκληρη γενιά. Δεν πρόκειται τόσο για σύγκρουση ιδεολογιών, αλλά για το γκρέμισμα του οικοδομήματος από μια ανόμοια ομάδα δυσαρεστημένων πολιτών.

1 σχόλιο

  1. ΒΙΝΤΕΟ
    https://www.youtube.com/watch?v=YlqAL-JVTm8
    Κασιδιάρης προς αντιπρόεδρο Κομισιόν: "Είσαι οικονομικός εγκληματίας και ανεπιθύμητος στην Ελλάδα"

    ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΙ ΕΝ ΕΪ

    ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΡΗΤΟΡΑΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΒΙΑΣΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ .............
    ΚΑΙ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ! ! !
    ΜΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΑΤΑΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ................
    ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΠΑΔΙ...............
    ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΕΣ ΝΑ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ............
    ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

    Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου