Κ.Ιγγλέζη: «Η Χαλκιδική επενδύει στην ελπίδα» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κ.Ιγγλέζη: «Η Χαλκιδική επενδύει στην ελπίδα»

Δελτίο Τύπου Στις 25 Ιανουαρίου η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωρά κι η Ευρώπη αλλάζει. Κι εμείς στη Χαλκιδική έχουμε κάποιους λόγου...

Δελτίο Τύπου

Στις 25 Ιανουαρίου η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωρά κι η Ευρώπη αλλάζει. Κι εμείς στη Χαλκιδική έχουμε κάποιους λόγους παραπάνω να θέλουμε ν΄ απαλλαγούμε απ΄ την καταστροφική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τις υποτελείς μνημονιακές πολιτικές της. Έχουμε κάποιους λόγους παραπάνω να επενδύσουμε στην ελπίδα.

Γιατί ζούμε σ΄ ένα τόπο που χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών: Ξεπούλημα, εργασιακός μεσαίωνας, υποβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών υγείας, απαξίωση της πρωτογενούς παραγωγής, καταστολή και ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων. Κι αυτή η μοίρα δε μας αξίζει, κι έχουμε τη δύναμη να την αλλάξουμε.

Γιατί δε θέλουμε οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται σαν σκλάβοι του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία, όπως γίνεται στο καζίνο του Πόρτο Καρράς.

Γιατί οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής δεν είναι ζητιάνοι. Είναι πυλώνες της πρωτογενούς παραγωγής και της παραγωγικής ανασυγκρότησης και πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά, ώστε να παράξουν υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Γιατί ο τουρισμός δεν είναι τσιφλίκι των μεγάλων τουριστικών επιχειρηματιών, που απομυζεί πόρους και δεν αποφέρει τίποτα στις τοπικές κοινωνίες. Ο τουρισμός οφείλει να αναπτύσσει σχέσεις συνέργειας με τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, με ανταποδοτικότητα και σεβασμό στο κοινωνικό, ιστορικό και φυσικό περιβάλλον.

Γιατί το νοσοκομείο του Πολυγύρου και τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής δεν είναι εταιρείες που πτωχεύουν κατά βούληση του ιδιοκτήτη, ούτε υποδομές παραγωγής κέρδους. Η παροχή δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων και πρωταρχική υποχρέωση του κράτους.

Γιατί η Σαχάρα, οι εκτάσεις των φυλακών Κασσάνδρας, οι Σκουριές, το κάμπινγκ του ΕΟΤ στο Παλιούρι, η παραλία Άγιου Ιωάννη, οι παραλίες στην Κασσάνδρα, τη Σιθωνία, την Καλλικράτεια, τα Μουδανιά, την Ιερισσό, οι εκτάσεις στο Κριαρίτσι, το Νέο Μαρμαρά, το Μονοδένδρι, το Καλαμίτσι, το Πόρτο Κουφό, τον Αγ. Ιωάννη, τη Βουρβουρού, δεν είναι για ξεπούλημα.

Γιατί οι κοινοί πόροι και χώροι πρέπει να παραμείνουν κοινοί. Το νερό, ο αέρας, το δάσος, οι παραλίες, οι πόροι που εξασφαλίζουν τη ζωή μας, δεν είναι για πούλημα. Γιατί εμείς βάζουμε τις ανθρώπινες ζωές είναι πάνω απ΄ τα κέρδη των εταιρειών.

Γιατί δεν ανεχόμαστε να καταστρέφουν το τόπο μας οι πολυεθνικές εταιρείες, εξασφαλίζοντας υπέρογκα κέρδη κι αφήνοντας σε εμάς κρανίου τόπο.

Γιατί δεν ανεχόμαστε να μας φιμώνουν και να μας διώκουν, όταν υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή.

Γιατί ζούμε σ΄ έναν τόπο με παράδοση και ιστορία. Με εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Με συγκριτικά πλεονεκτήματα και προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης. Με άξιους κι εργατικούς ανθρώπους.

Γιατί δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο απ΄τη Χαλκιδική που ονειρευόμαστε.

Την Κυριακή επενδύουμε στην ελπίδα. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ.

Κατερίνα Ιγγλέζη
Υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου