Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » Έρευνα σοκ από το Carnegie-Mellon: «Η CIA επηρέαζε τις εκλογές στην Ελλάδα και σε άλλες 44 χώρες»
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Το Σύστημα Ομπάμα-Κλίντον με πολύ υποκρισία προσπαθεί να εμπλέξει τώρα την Ρωσία ότι αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές για να κτυπήσει τον νέο πρόεδρο Ν.Τραμπ και να τον απονομιμοποιήσει.

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σοκ προκαλεί η έρευνα των Αμερικανών πολιτικών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Carnegie- Mellon με επικεφαλή τον Dov Levin η οποία αποκαλύπτει άμεση ανάμειξη της αμερικανικής CIA σε 81 εκλογικές αναμετρήσεις σε 45 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα στο χρονικό διάστημα 1946-2000 ώστε να προκύπτουν πάντα φιλοαμερικανικά κυβερνητικά σχήματα.

Οι ΗΠΑ μέσω της «The Company» (η ονομασία της οργάνωσης του Λάνγκλει στην «αργκό») είχαν αναμειχτεί άμεσα στις εκλογές 45 χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας και είχαν επηρεάσει άμεσα το εκλογικό αποτέλεσμα προς όφελός τους.

The CIA has intervened in the elections in 45 countries

Η έρευνα του Levin περιλαμβάνει επεμβάσεις μόνο σε χώρες που δεν αποδέχονταν εύκολα την αμερικανική κυριαρχία. Πραξικοπήματα,αλλαγές καθεστώτων, εκλογικές παρατυπίες και υποψήφιοι έμμεσα υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ δεν αναφέρονται στην έρευνα. Έτσι η μελέτη αναφέρεται σε απευθείας και ενεργές δραστηριότητες οι οποίες έχουν καταγραφεί από την CIA.

2016_12_29 USinterferenceForeignElections.r2Ο Levin, ορίζει τις εκλογικές παρεμβάσεις ως «ακριβές ενέργειες σχεδιασμένες για να καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα προς όφελος ενός εκ των δύο κομμάτων» φυσικά εννοώντας εκείνο το οποίο εκείνη την στιγμή ήταν πιο κατάλληλο για την πολιτική του State Department.

Σύμφωνα με τον Levin, οι ενέργειες αυτές συνοψίζονται στα εξής:
  • Υπστήριξη κομμάτων με χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών τους
  • Διασπορά ψευδών ειδήσεων ή αλλιώς μαύρη προπαγάνδα
  • Εκπαίδευση των τοπικών στελεχών του υποστηριζόμενου κόμματος
  • Ενεργοποίηση της μεθόδου του πλειστηριασμού για μια ψήφο (τάζουμε περισσότερα, όπως παραδείγματι το «λεφτά υπάρχουν» για όσους θυμούνται) με βάση την οποία δημιουργείται το εκλογικό διαφημιστικό υλικό
  • Παρουσίαση των πολιτιών αντιπάλων ως επικίνδυνων και ως απειλών για το πολίτευμα
  • Χρήση υποστηρικτικών δηλώσεων για τους υποστηριζόμενους υποψήφιους αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά της πιθανής ψήφου (κάτι που οι ΗΠΑ έκαναν κατα κόρον σε πρότερες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα)
  • Εξασφάλιση ότι δεν θα σταματήσει η ροή της ξένης βοήθειας εάν φυσικά κερδίσει το «αγαπητό» κόμμα

Σύμφωνα με τον Levin η επιτυχία αυτών τον μεθόδων έφτασε το 59%!

Απ'ολα αυτά προκύπτει ότι το Σύστημα Ομπάμα-Κλίντον με πολύ υποκρισία προσπαθεί να εμπλέξει τώρα την Ρωσία ότι αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές για να κτυπήσει τον νέο πρόεδρο Ν.Τραμπ και να τον απονομιμοποιήσει ώστε να τον πιέσει να μην πραγματοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του.


Θέλει δε να δώσει εκ των προτέρων στήριξη στην Α.Μέρκελ η οποία είναι η μόνη που έχει απομείνει φίλα πρσκείμενη στο Σύστημα αυτό από τους ηγέτες ισχυρών χωρών καθώς στην Γαλλία αναμένεται φιλορωσική αλλαγή αφού και ο Φ.Φιγιόν ειναι προσωπικός φίλος του Β.Πούτιν και η Μ.Λεπέν έχει φιλορωσική στάση και ένας εκ των δύο θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει της γαλλικές προεδρικές εκλογές.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου