Ήρθαν για να μείνουν...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ήρθαν για να μείνουν...!

Την Δευτέρα ανακοινώθηκε από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής η εκπόνηση «Σχεδίου Ένταξης» των χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται αυτήν ...

Την Δευτέρα ανακοινώθηκε από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής η εκπόνηση «Σχεδίου Ένταξης» των χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην χώρα.

Γράφει ο Κοσμάς Τριλίβας

Όχι μόνο δεν προσπαθούν να το συγκαλύψουν πλέον, αλλά ανακοινώνουν πανηγυρικά αυτό που όλοι κατά βάθος ξέραμε ότι θα ήταν το αποτέλεσμα του ανοίγματος των συνόρων. Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν για να μείνουν. 

Βέβαια, πολλοί θα αντιλέξουν, ότι η παραμονή τους στην χώρα μας δεν ήταν στις προθέσεις τους. Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει σήμερα, με δεδομένη την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, που καθιστά την επιθυμία τους για συνέχιση του ταξιδιού μάλλον μη πραγματοποιήσιμη.

Το γεγονός, όμως, ότι έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μας, δεν σημαίνει και ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν καλεσμένοι. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών ήρθε στην χώρα παράνομα και, με εξαίρεση βεβαίως τους λίγους πρόσφυγες, δεν θα πρέπει να της επιτραπεί να μείνει εδώ. Εκτός του ότι αυτό θα ισοδυναμούσε με επιβράβευση μιας παρανομίας, εκτός του ότι αυτό συνεχίζει να στέλνει το μήνυμα των ανοιχτών συνόρων, μια απόπειρα ενσωμάτωσης δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων είναι καταδικασμένη σε οδυνηρή αποτυχία.

Σημαίνει αυτό, ότι δεν πρέπει να τύχουν αξιοπρεπούς μεταχείρισης ή ότι δικαιολογείται κατά οποιονδήποτε τρόπο μια ρατσιστή αντιμετώπιση; Προφανώς και όχι. Αλλά εθελοτυφλούν όσοι δεν βλέπουν, ότι άνθρωποι που κουβαλούν έναν τόσο ξεχωριστό πολιτισμό και τρόπο ζωής από τον δικό μας, θα το βρούν πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν, ειδικά από την στιγμή που δεν ήθελαν καν να είναι εδώ εξ’αρχής. Ξεχνούν, ότι είμαστε τόσο ξένοι για εκείνους, όσο και εκείνοι για εμάς.  


Όπως ακριβώς στο εξωτερικό, έτσι και στην Ελλάδα, η κατάσταση δεν θα αργήσει να ξεφύγει. Στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στο ίδιο το κέντρο της Αθήνας, πολλές περιοχές αποτελούν ήδη γκέτο και το κλίμα φορτίζεται μέρα με την μέρα. Με το να προσπαθεί η Κυβέρνηση να επιβάλλει έναν σχεδιασμό κόντρα στην πραγματικότητα, οδηγεί την κοινωνική σταθερότητα σε επικίνδυνες δοκιμασίες, για την αντιμετώπιση των οποίων δεν έχει δοθεί καμία απάντηση. Και το σχέδιο της Κυβέρνησης να «εξουδετερώσει κάθε ξενοφοβικό στοιχείο από την κοινωνία», όσους, δηλαδή, διαφωνούν με την μαζική μετανάστευση, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου