Το Λιμάνι Θεσσαλονίκης πωλήθηκε σε Γερμανικό Fund…! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το Λιμάνι Θεσσαλονίκης πωλήθηκε σε Γερμανικό Fund…!

Ξεπουλάμε τα κλειδιά της χώρας και υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας. Πηγή: greekreporter Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση Αν κα...

Ξεπουλάμε τα κλειδιά της χώρας και υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Πηγή: greekreporter

Αν και καθυστέρησε για μερικές ημέρες, η ανακοίνωση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ήρθε αργά την Πέμπτη, από το ταμείο εκκαθάρισης της χώρας.

Το Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε την πώληση του 67% του μετοχικού της κεφαλαίου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στους εταίρους της Deutche Invest Equity Partners, Belterra Investments και στο λιμενικό τμήμα της CMA CGM, Terminal Link.

Η κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Γερμανίας, η οποία αποκαλείται SEGT, ξεπέρασε τις προσφορές της International Container Terminal Services Inc. (ICTSI) και της DP World για να κερδίσει τη συμφωνία παραχώρησης.

Η τιμή αγοράς των μετοχών ήταν 275 εκατομμύρια δολάρια και η σύμβαση απαιτεί επιπλέον επένδυση ύψους 215 εκατομμυρίων δολαρίων στο λιμάνι μέσα στα επόμενα επτά χρόνια, μαζί με έσοδα από παραχωρήσεις. Συνολικά, ο οργανισμός εκτιμά ότι η συμφωνία αξίζει 1,3 δισ. Δολάρια.


"Η εκμετάλλευση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μαζί με τις θετικές επιπτώσεις που έχει ήδη η επιτυχημένη σύναψη της συμφωνίας εκμετάλλευσης του λιμανιού του Πειραιά αποτελεί άξονα ανάπτυξης και ανάπτυξης που διασχίζει κάθετα τη χώρα μας ενισχύοντας περαιτέρω τον ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκής πύλης προς τη διεθνή εταιρείες για εμπόριο και κρουαζιέρες », δήλωσε ο πρόεδρος του HRADF Άρης Ξενοφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου