Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » Βαριά η ευθύνη όσων ψήφισαν νόμο για ελεύθερα ναρκωτικά στην κοινωνία…
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Πριν λίγο καιρό, και μετά από τόσα και τόσα άλλα διαλυτικά της  κοινωνίας μας Νομοσχέδια, φθάσαμε και στο αποκορύφωμα των πάντων πού ήταν η νομιμοποίηση και των ναρκωτικών υπό το πρόσχημα δήθεν του ελέγχου τους!

Και είδαμε έτσι έναν πρώην πρωθυπουργό, πού στις τελευταίες εκλογές δεν κατάφερε  να βγεί ούτε κάν απλός βουλευτής να μας έρχεται τώρα και πάλι μέσα στην Βουλή δια πλαγίας οδού ως μέλος κάποιας οργάνωσης  και μάλιστα της νομιμοποίησης  των… ναρκωτικών!

Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή, ώστε να κάνει εφικτό και νόμιμο εκείνο το παλιό του όνειρο γιά διατήρηση γλάστρας  στο μπαλκόνι του  πού μπορεί ο κάθε Έλληνας να έχει ελεύθερα γιά «ατομική του χρήση» !

Δυστυχώς εκεί φθάσαμε ξεπέφτοντας σιγά σιγά στον πολιτικό και κοινωνικό μας κατήφορο!
Περίεργο όμως είναι, για ποιούς άραγε κόπτονται όλοι αυτοί πού σκοτώνονται  σήμερα για την νομιμοποίηση του χασισιού; Να υποθέσουμε ότι  υπάρχουν  και  «ανταλλάγματα;». Άγνωστο !  

Να υποθέσουμε συμμετοχή σε καμιά νέα Παγκόσμια μυστική Novartis;  Εδώ, δυό φορές «άγνωστο»!

Όμως για όλα αυτά βαριά ευθύνη φέρουν και όσοι βουλευτές με ελαφρά συνείδηση ψήφισαν τον νόμο, μη υπολογίζοντας ούτε τον Ιατρικό κόσμο, ούτε Οργανώσεις και Ιδρύματα κατά των ναρκωτικών πού με τεκμηριωμένο λόγο προσπάθησαν να αποτρέψουν την ψήφιση αυτού του Νόμου.

Οπότε και δικαιολογημένα πέφτουν  επάνω τους εκείνα τα λόγια του Θεανθρώπου  Ιησού Χριστού για όλους αυτούς τους καταστροφείς της κοινωνίας μας και τους παρομοίους τους:
«Ουαί υμίν  γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές» πού ψηφίσατε την καταστροφή της νεολαίας  και των  παιδιών μας με ελεύθερα τά ναρκωτικά! 

Αλλά πέραν όλων αυτών οι υπαίτιοι της διολίσθησης της κοινωνίας μας προς το χειρότερο ( πού αυτοί δυστυχώς το νομίζουν καλύτερο…) επιφέρει την λειτουργία και κάποιων «πνευματικών νόμων» τιμωρίας μας σύμφωνα και με τους προφητικούς λόγους του Αγίου Παϊσίου .

Καί αυτό το ξεχείλισμα της παρακοής μας προς τους αιώνιους νόμους του Θεού το βλέπουμε σήμερα με τους προαιώνιους εχθρούς και γείτονές μας, πού όπως και άλλες φορές χρησιμοποιήθηκαν από τον Θεό για την τιμωρία μας. 

Όποιος έχει μάτια βλέπει, όποιος μελετά Ιστορία το καταλαβαίνει,  και ο «έχων ώτα ακούειν ακουέτω…»  

Τά υπόλοιπα θα τα δούμε και θα τα γευθούμε σύντομα! Μη γένοιτο βέβαια, και ψεύτες να βγούμε, αλλά…

Τώρα, η παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του ΕΣΥΝ ( Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών) κ. Χ. Γκρεκιώτη πού δημοσιεύτηκε πρό ημερών στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ( 6.3.18 )  ως απάντηση σε προηγούμενη επιστολή μιάς χαροκαμένης μάνας πού ζεί  ( από το παιδί της ) το δράμα των ναρκωτικών, είναι ενδεικτική και θα έπρεπε όλους να μας αφυπνίσει !

( με αφορμή το γράμμα μιας μητέρας στον τοπικό τύπο)

Αφορμή για το άρθρο αυτό αποτέλεσε το γράμμα μιας μητέρας, της κ. Αντωνίας, που δημοσιεύθηκε πριν μερικές ημέρες στον Τοπικό Τύπο. Ξεπερνώντας τα συναισθήματα που μου προκάλεσε ο πόνος της μάνας που «χάνει» το εξαρτημένο από κάνναβη παιδί της, ( και που, φαντάζομαι, πως είναι τα ίδια με τα συναισθήματα όλων των αναγνωστών της επιστολής), θέλω να ενώσω τη δική μου φωνή με τη δική της, στο ερώτημα που διατυπώνει:

«Τι πάτε να κάνετε κ. Τσίπρα,  κ. Παπανδρέου και κ. βουλευτές που ψηφίζετε το Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης;»

Αλήθεια, ποιός σας ζήτησε να νομιμοποιήσετε την καλλιέργεια, εμπορία και χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους; Μήπως, ο Ιατρικός κόσμος, κάποιος Σύλλογος Ιατρών, Γονέων και Κηδεμόνων, μήπως οι φορείς που ασχολούνται με την απεξάρτηση (ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), που έχουν την επιστημονική γνώση και την εμπειρία για τις εξαρτησιογόνες ουσίες; 

Ή, μήπως, οι Σύλλογοι Γονέων που έχουν παιδιά που κάνουν χρήση, ή παιδιά που έχουν απεξαρτηθεί ή βρίσκονται σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης και γνωρίζουν από πρώτο χέρι το δράμα της εξάρτησης από την κάνναβη και τις άλλες ουσίες;

Δυστυχώς για εσάς, κανένας τέτοιος φορέας δεν το έχει ζητήσει. Αντίθετα, μάλιστα, στην πόλη μας 20 φορείς, ο Ιατρικός, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία, Πολιτιστικοί Σύλλογοι συνοικιών έχουν πει από το καλοκαίρι ένα δυνατό ΟΧΙ στα σχέδιά σας. Ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ποιον θα εξυπηρετήσει ο νόμος σας για τη νομιμοποίηση της κάνναβης; Στην Ελλάδα νομικό πλαίσιο για τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους υπήρχε από παλιά.

Τι προσθέτει και ποιους θα ωφελήσει ο νέος σας νόμος; Πρώτα απ΄όλους θα εξυπηρετήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ασχολούνται με την επεξεργασία και την εμπορία προϊόντων κάνναβης. 

Τα λεφτά δεν είναι λίγα. 

13 δις ευρώ το χρόνο είναι ο τζίρος της κάνναβης στην Ευρώπη. 

Πόσο υποκριτές είστε, αλήθεια, όταν διαφημίζετε τις ευνοϊκές εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες της πατρίδας μας για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας που θα προκύψουν από τις εκτεταμένες καλλιέργειες της κάνναβης στη χώρα μας;

Γιατί, δεν είναι το ίδιο ευνοϊκές οι συνθήκες για το λάδι, τα αμπέλια, το βαμβάκι, τα κηπευτικά, τα ζαχαρότευτλα, τη σταφίδα, που εσείς με τις πολιτικές σας καταστρέψατε και έχετε φέρει σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, κύριοι. ( σς. Φαρισαίοι υποκριτές, πού δήθεν ενδιαφέρεστε για την νεολαία…).
Πριν περάσετε στην υλοποίηση των σχεδίων σας, σίγουρα σας ήταν γνωστά τα παρακάτω στοιχεία από τις έρευνες πιστοποιημένων επιστημονικών φορέων εντός και εκτός Ελλάδας: (ΚΕΘΕΑ, ΕΠΙΨΥ, ΕΚΤΕΠΝ)

  • Η κάνναβη (χασίς) είναι ναρκωτικό.
  • Το 85% των εξαρτημένων από ηρωίνη ξεκίνησαν με χασίς.
  • 9 στους 10 εφήβους και 1 στους 4 ενήλικες ζητούν απεξάρτηση από την κάνναβη.
  • Ο μέσος όρος έναρξης χρήσης ουσιών στην Ελλάδα είναι τα 13,5 έτη.
  • Το 9,1% των 15χρονων μαθητών στην Ελλάδα έχει κάνει έστω και μία φορά χρήση κάνναβης. Στις χώρες που εφαρμόζουν ήδη τη δική σας πολιτική τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα (32% στην Ολλανδία, 43% στην Τσεχία, 35% στις ΗΠΑ).
  • Το 22% των 15χρονων θεωρεί την κάνναβη ακίνδυνη. (Πριν 4 χρόνια το ποσοστό ήταν 11,5%).
  • 1 στους 6 νέους που θα ξεκινήσουν τη χρήση κάνναβης θα καταλήξει εξαρτημένος από αυτή την ουσία.( σσ. άχρηστος μετά για την κοινωνία ! )
  • 1 στους 3 χρήστες μαριχουάνας σε πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρικούς λόγους προμηθεύεται την κάνναβη με ιατρική συνταγή, για να τη χρησιμοποιήσουν ως ναρκωτικό.
Η απάντηση στην αδιαφορία σας για τα παραπάνω στοιχεία, μας είναι γνωστή. Σας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων που θα αυξήσουν τα κέρδη τους και σας βολεύει να δημιουργήσετε νέες στρατιές εξαρτημένων νέων που δεν προβληματίζονται, δεν αμφισβητούν την εξουσία και τις πολιτικές σας, δεν αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, γιατί είναι απλά δέσμιοι των ουσιών και της εξάρτησης.

Κύριοι της Κυβέρνησης και κ. Βουλευτές, που συμφωνείτε με την επιλογή της νομιμοποίησης, έχετε στερήσει από τους νέους τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, την ψυχαγωγία, τους έχετε στερήσει το δικαίωμα να προγραμματίζουν το μέλλον τους, να κάνουν όνειρα.

Σήμερα, θέλετε να τους αφήσετε μία μόνο επιλογή. Να επιλέγουν την ουσία που θα υποδουλώσει την ψυχή και το μυαλό τους και θα τους μετατρέψει σε ανθρώπινες σκιές.

Προσωπικά και ο φορέας που εκπροσωπώ, το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ( ΕΣΥΝ ) υποσχόμαστε στην κ. Αντωνία και σε όσους γονείς ζουν το ίδιο δράμα, ότι θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιό της. 

Να φτιάξουμε ένα τεράστιο ΟΧΙ που να σκεπάζει όλη την Ελλάδα. Ένα ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. Ένα ΟΧΙ στη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Χρήστος Γκρεκιώτης, Πρόεδρος ΕΣΥΝ  Πάτρας


Πηγή

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου