Φίλης: «Είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του;» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Φίλης: «Είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του;» (Video)

Άθεοι...απάτριδες....προδότες! Εκτός Συντάγματος η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά λέει ο Φίλης Ο πρώην υπουργός Παιδείας...


  • Άθεοι...απάτριδες....προδότες!
  • Εκτός Συντάγματος η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά λέει ο Φίλης

Ο πρώην υπουργός Παιδείας ,σε συνέντευξή του,αναρωτήθηκε «Είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του;» ενώ συμπλήρωσε πως «αυτό είναι κατάλοιπο άλλης εποχής που γινόταν αναφορά στον Βασιλέα»

Το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας με αναθεώρηση του Συντάγματος επανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τασσόμενος απόλυτα υπέρ της αλλαγής αυτής. Ωστόσο επισήμανε ότι «δεν πρέπει να γίνει πογκρόμ (σ.σ. κατά της Εκκλησίας) αλλά να είναι διακριτοί ρόλοι».

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του; Αυτό είναι κατάλοιπο άλλης εποχής που γινόταν αναφορά στον Βασιλέα».

Κληθείς να σχολίασει τα όσα είχαν συμβεί και οδήγησαν στην αποπομπή του από τη θέση του υπουργού Παιδείας ο κ. Φίλης είπε ότι τότε «ο πρωθυπουργός έκανε την επιλογή του που υπαγόρευσε δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ήθελε τότε μια ηρεμία σε σχέση με την Εκκλησία. Ήταν επιλογή απάντησης στην επιθετικότητα της κυβέρνησης». «Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε το άλλοθι της Τρόικας, δεν μπορούμε να έχουμε το άλλοθι του Ιερώνυμου στην Ελλάδα» πρόσθεσε δηκτικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές που είχε κάνει στο μάθημα των Θρησκευτικών υποστήριξε ότι «ήταν εκτός Συντάγματος» προσθέτοντας ότι «το Σύνταγμα μιλάει για θρησκευτική συνείδηση» και ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει ότι το σχολείο δεν κατηχητικό». «Το ΣτΕ το σεβόμαστε, πρέπει κι αυτό να σέβεται το Σύνταγμα όμως. Καμία απόφαση που βεβαίως οι αποφάσεις πάντοτε εφαρμόζονται, δεν είναι υπεράνω κριτικής. Δεν συνομιλεί με τον Θεό ο κύριος Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε το μάθημα των Θρησκευτικών να έχει ένα χαρακτήρα πλουραλιστικό» συμπλήρωσε.

Από "Πρώτο Θέμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου