Έτσι η Αρχαία Σπάρτη έγινε ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ! Η πολιτικο-στρατιωτική οργάνωση της πόλης - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έτσι η Αρχαία Σπάρτη έγινε ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ! Η πολιτικο-στρατιωτική οργάνωση της πόλης

Λίγα γνωρίζουμε για την πολιτικο-στρατιωτική οργάνωση της Αρχαίας Σπάρτης η οποία οδήγησε την πόλη στο απόγειο της ισχύος της. Η περίοδο...


Λίγα γνωρίζουμε για την πολιτικο-στρατιωτική οργάνωση της Αρχαίας Σπάρτης η οποία οδήγησε την πόλη στο απόγειο της ισχύος της. Η περίοδος αυτή ξεκινάει με τους Μεσσηνιακούς Πολέμους (Α και Β) και τελειώνει με τη μάχη στα Λεύκτρα το 371 π.Χ.

Στο παρακάτω βίντεο γίνεται μια ιστορική αναδρομή αλλά και γεωγραφική ανάλυση της περιοχής στην οποία ήταν χτισμένη η πόλη.

Επιπλέον, απαριθμούνται οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις του Λυκούργου με τις οποίες διαμορφώθηκε το ισχυρό ολιγαρχικό σύστημα της πόλεως, αλλά και τα σημαντικά προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλάκις η Σπαρτιατική κοινωνία μέχρι το τέλος της ακμής της.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου