Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προανήγγειλε ΑΟΖ κι επέκταση χωρικών υδάτων (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προανήγγειλε ΑΟΖ κι επέκταση χωρικών υδάτων (Video)

Από τα Ψαρά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε πως σύντομα η Ελλάδα θα επεκτείνει την εθνική κυριαρχική ευθύνη στον θαλάσσ...

Από τα Ψαρά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε πως σύντομα η Ελλάδα θα επεκτείνει την εθνική κυριαρχική ευθύνη στον θαλάσσιο χώρο της, μέσα από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ.

Ο κ. Καμμένος βρίσκεται στα Ψαρά στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς 2018» του Πολεμικού Ναυτικού. «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου».

Αυτό δήλωσε από τα Ψαρά ο Πάνος Καμμένος προκαλώντας αίσθηση. Όμως, μετά την σύγχυση που προκλήθηκε έσπευσε να “εξουδετερώσει» τη βόμβα διευκρινίζοντας ότι δεν μιλούσε για επέκταση αλλά φρούρηση. Προκειμένου να μην υπάρξουν παρανοήσεις, διευκρίνισε σε δεύτερο χρόνο, ότι δεν αναφερόταν σε επέκταση με την ακριβή έννοια του όρου αλλά φρούρηση των χωρικών υδάτων όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ο ΥΕΘΑ δήλωσε ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει σύντομα την εκμετάλευση των εθνικών της φυσικών πόρων, ώστε να μετατραπεί σε χώρα – παραγωγό φυσικού αερίου και πετρελαίου. Ο κ. Καμμένος τόνισε: «Το Πολεμικό Ναυτικό θα υπερασπίζεται τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου