Αλήθεια τώρα; Κανονικότητα; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αλήθεια τώρα; Κανονικότητα;

Το χειρότερο είναι  αυτό που έρχεται… Γράφει η Λίλιαν Δαφερμάκη Μια ατάκα του Θάνου στο γραφείο μας έκανε όλους να γυρίσουμε τα...


Το χειρότερο είναι  αυτό που έρχεται…

Γράφει η Λίλιαν Δαφερμάκη

Μια ατάκα του Θάνου στο γραφείο μας έκανε όλους να γυρίσουμε τα κεφάλια προς το μέρος του. «Τώρα είναι τα δύσκολα…» σχολίασε με νόημα. «Τα πράγματα είναι πλέον πολύ χειρότερα σε σχέση με αυτά που μας συνέβαιναν την περίοδο επιβολής των μνημονίων».

Δυό προτάσεις που ειπώθηκαν φευγαλέα και όμως σηκώνουν όλο το βάρος της επίγνωσης της σκληρής αλήθειας σε σχέση με όλο αυτό που απλώνεται γύρω μας. Την κανονικότητα.

Μετά τα μνημειώδη αποφθέγματα  «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», « οι συνταξιούχοι δεν πεθαίνουν κιόλας, ζουν πολλά χρόνια μετά τη σύνταξή τους» και το αμίμητα σκωτικό «υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενιών» προσπαθούν όλοι να μας πείσουν ότι περάσαμε τα δύσκολα, γυρίσαμε σελίδα, τα μνημόνια είναι ένα παρελθόν και επιτέλους ζούμε την κανονικότητα που ονειρευτήκαμε…

Αλήθεια τώρα; Κανονικότητα αυτό που συμβαίνει γύρω μας; Από πότε έγινε «κανονικότητα» η ακραία φτώχεια που καλπάζει σε ολόκληρο τον πλανήτη,  απλώνεται σαν κινούμενη άμμος καταπίνοντας αχόρταγα ανθρώπινες ζωές και μας βουλιάζει στην άβυσσο του πιο σκοτεινού εργασιακού μεσαίωνα των νεότερων χρόνων.

Στην Κρήτη η κατάσταση της ευημερίας για την οποία είχαμε πεισθεί άπαντες μετατρέπεται πλέον σε αστικό μύθο, αν δει κανείς τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ε.Ε. που ανέδειξε σε πρόσφατο άρθρο του στην «Π» ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Μ. Δρεττάκης.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει μεταξύ άλλων ότι το 17,6% των Κρητικών έζησε με μεγάλη υλική στέρηση το 2018. Με τούτα και με κείνα, η Κρήτη βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση στις περιφέρειες της χώρας που ζουν με υλική στέρηση, την ίδια ώρα που στο νησί τα επίπεδα του παραγόμενου πλούτου είναι υψηλά.

Ο τόπος μας είναι εγκλωβισμένος στον ζυγό μιας αφόρητης  τοκογλυφικής εκμετάλλευσης μέσα στον ιστό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη του διαφωτισμού και της διανόησης αλλά με αυτή της Ιεράς Εξέτασης και της απάνθρωπης αποικιακής εκμετάλλευσης.

Δεν είναι κανονικότητα αυτό.

Οι μισθοί των 400 ευρώ, τα τρίσπαστα ωράρια, η ανεργία, η φτώχεια, η συντριβή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ακραία καταστολή στην ελάχιστη αντίδραση δεν είναι κανονικότητα.

Το χειρότερο όμως δεν είναι το τι συμβαίνει γύρω μας. Είναι αυτό που απειλεί να συμβεί μέσα μας. Η ταπείνωση, η υποταγή,  η ανοχή, η ψευδαίσθηση…

Το είχε πει τόσο ευθύβολα ο σπουδαίος ο Μιχάλης Κατσαρός στη «Διαθήκη»,… «αντισταθείτε… σ’ όλους αυτούς που λέγονται μεγάλοι… Αντισταθείτε…».

Από Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου