Αυστραλία: Έλληνας ξυλοκοπήθηκε από Σκοπιανούς στη Μελβούρνη μετά τη προσβολή του Ήλιου της Βεργίνας από τη Δήμαρχο της πόλης - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αυστραλία: Έλληνας ξυλοκοπήθηκε από Σκοπιανούς στη Μελβούρνη μετά τη προσβολή του Ήλιου της Βεργίνας από τη Δήμαρχο της πόλης

Η αντιπαλότητα μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών στη πόλη της Αυστραλίας φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο μετά τη προσβολή του Ήλιου της ...


Η αντιπαλότητα μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών στη πόλη της Αυστραλίας φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο μετά τη προσβολή του Ήλιου της Βεργίνας από τη Δήμαρχο της πόλης.

Πηγή: The age



Μετά τη προσβλητική κίνηση της Δημάρχου να φωτογραφηθεί με κόκκινη σημαία που πάνω της είχε τον Ήλιο της Βεργίνας ξέσπασαν στα τοπικά δίκτυα διαδικτυακοί καβγάδες και αντεγκλήσεις από τις δυο κοινότητες, οι οποίες φαίνονται να έχουν ξεφύγει.

Σύμφωνα με το  «The Age» οι εντάσεις μεταξύ τοπικών ελληνικών και σκοπιανών κοινοτήτων πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από τη βίαιη επίθεση σε έναν Έλληνα σε εστιατόριο στη βορειοανατολική περιοχή της Μελβούρνης την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία ερευνά το γεγονός, στο οποίο  αρκετοί άνδρες επιτέθηκαν και χτύπησαν έναν άνδρα στην ηλικία των 20 ετών σε ένα εστιατόριο Ribs & Burgers στο McDonalds Road στο South Morang στις 17 Δεκεμβρίου.

Τρεις άνδρες, οι οποίοι βρίσκονταν στο εστιατόριο, επιτέθηκαν στο θύμα στις 7.40 μ.μ., πριν φύγουν από το μαγαζί και τον άφησαν με τραύματα στο πρόσωπο και κατάγματα σε ένα δάκτυλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Age το θύμα, που είναι ελληνικής καταγωγής, δεχόταν χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο για 40 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο του θύματος ήταν επίσης κατεστραμμένο.

Οι επιτιθέμενοι δεν συνελήφθησαν από την αστυνομία και η έρευνα συνεχίζεται.

Οι επιτιθέμενοι και το θύμα είχαν μόλις βρεθεί σε μια κοντινή συνάντηση του Συμβουλίου της πόλης του Whittlesea, όπου είχε προγραμματιστεί μια διαδήλωση και είχε προσληφθεί πρόσθετη ασφάλεια. Είχε προηγηθεί μια αμφιλεγόμενη δημοσίευση στο Facebook από τη δήμαρχο της Whittlesea Emilia Lisa Sterjova, δείχνοντας τον χορό της με μια σημαία που φέρει το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας.

Η φωτογραφία της δημάρχου λήφθηκε σε τελετή αποφοίτησης της Μελβούρνης για σπουδαστές που ολοκλήρωσαν τη μελέτη της «μακεδονικής γλώσσας», την οποία η Δήμαρχος επίσης μελέτησε όταν ήταν νεότερη.

Η  Sterjova πήρε τη θέση και απάντησε στην αντίδραση στα social media αρκετές μέρες αργότερα:

«Με εκπλήσσει η αρνητική απάντηση στην αποστολή μου, η οποία περιελάμβανε απειλές κατά της ζωής μου, απειλές για απομάκρυνσή μου από το αξίωμα του δημάρχου, απειλές για απομάκρυνσή μου από το πολιτικό κόμμα στο οποίο είμαι μέλος και καταδίωξη απειλών που απαιτούσαν τη δέσμευση τις υπηρεσίες ασφαλείας και την αστυνομία για την προστασία μου όταν παρακολουθώ ορισμένα μελλοντικά γεγονότα », έγραφε.

«Για λόγους διευκρίνισης, η ανάρτηση της φωτογραφίας δεν προοριζόταν να προσβάλει, ή να αγνοεί, οποιοδήποτε μέλος της κοινότητας Whittlesea και διεγράφη».

Το μήνυμα προκάλεσε οργή στις τοπικές ελληνικές αλλά και σκοπιανές κοινότητες, με έντονες διαδικτυακές συζητήσεις που οδήγησαν σε απειλές για θάνατο και βιασμό απέναντι σε άτομα στο Facebook.

Στη συνέχεια προγραμματίστηκε διαμαρτυρία για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου, η οποία οδήγησε το συμβούλιο να ασχοληθεί με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας.

Ο Δημοτικός σύμβουλος Κρίς Παυλίδης δήλωσε στο The Age  ότι κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου προέβη σε επείγουσα πρόταση που πρότεινε στο συμβούλιο να ζητήσει συμβουλές από το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου σχετικά με τα πρωτόκολλα για τους εκλεγμένους αξιωματούχους σε σχέση με τη χρήση του συμβόλου, αλλά η πρόταση καταψηφίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου