Λιβύη: Ο εθνικός στρατός και η βουλή απορρίπτουν τη συμφωνία με Ερντογάν - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Λιβύη: Ο εθνικός στρατός και η βουλή απορρίπτουν τη συμφωνία με Ερντογάν

Το LNA καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει για να περιορίσει τις φιλοδοξίες της Τουρκίας στη Λιβύη. Πηγή: A larabiya ...


Το LNA καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει για να περιορίσει τις φιλοδοξίες της Τουρκίας στη Λιβύη.

Πηγή: Alarabiya

Ο εθνικός στρατός της Λιβύης (LNA) δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον «κλινικό θάνατο» της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA) με επικεφαλής τον Fayez al-Sarraj να υπογράψει «παράνομες» συμφωνίες οι οποίες είναι σοβαρή παραβίαση διεθνών νόμων που αγνοεί τα νόμιμα δικαιώματα άλλων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε δήλωση, το LNA κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει για να περιορίσει τις φιλοδοξίες της Τουρκίας στη Λιβύη.

Το LNA έπληξε τη συμφωνία της Άγκυρας, η οποία επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα με την κυβέρνηση al-Sarraj , οριοθετώντας τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, σε νέες προσπάθειες της Τουρκίας να καταπατήσει τα δικαιώματα γεώτρησης των εθνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε σχετική εξέλιξη, ο Aguila Saleh, Πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, απέστειλε επιστολή στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres σχετικά με τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και του al-Sarraj.

Ο Σαλέχ δήλωσε ότι η υπογεγραμμένη συμφωνία αποτελεί απειλή για το κράτος της Λιβύης και το μέλλον και την ασφάλειά του.

Επίσης, απέστειλε επιστολή - στο ίδιο πλαίσιο - με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit.

Η δήλωση του LNA υπογράμμισε επίσης ότι η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε μια απειλητική δύναμη εναντίον των συμφερόντων του λαού της Λιβύης, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι υποστηρίζει πολιτοφυλακές και τρομοκρατικές ομάδες που αγωνίζονται στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου