Επικίνδυνη για τη πατρίδα η εξωτερική πολιτική των Μητσοτάκη - Δένδια. - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επικίνδυνη για τη πατρίδα η εξωτερική πολιτική των Μητσοτάκη - Δένδια.

Στην εκλογή ΠτΔ θα έχουμε άλλη κυβέρνηση; Του Παναγιώτη Αποστόλου Η παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρ...


Στην εκλογή ΠτΔ θα έχουμε άλλη κυβέρνηση;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Η παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην προχθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν στο Λονδίνο, κρίθηκε ιδιαίτερα νωθρή, άνευρη, υποτελής, με λίγα λόγια χωρίς καταγγελτικά τελεσίγραφα της άφρονος και επεκτατικής πολιτικής, πέραν από κάθε μορφή δικαίου, του τσαμπουκά Σουλτάνου της Τουρκίας! Μας γεμίζει δε με ιδιαίτερη ανησυχία, πως αυτής της συναντήσεως προηγήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ! Άραγε, τι εντολές δόθηκαν στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ; Να αποδεχτεί τετελεσμένα περί της διχοτομήσεως του Αιγαίου μας και της συνεκμεταλλεύσεως του ορυκτού πλούτου του Αρχιπελάγους;

Γιατί η εμφάνιση του Έλληνα Πρωθυπουργού, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτική! Ξεχείλιζε εντονότατα η ανησυχία του, εξ ου και η υποτονική στάση του έναντι του Τούρκου Σουλτάνου!

Αφού είναι αδιανόητη αυτή η στάση ενός Πρωθυπουργού, όταν ο κακός γείτονάς σου, σου “κυριεύει” το Αιγαίο και νομιμοποιεί την παράνομη αυτή πράξη του στο Λονδίνο! Είναι αδιανόητο ο κ. Μητσοτάκης να λέγει μετά την συνάντηση, πως:

«Καταγράφηκαν στη συνάντηση εκατέρωθεν διαφωνίες»!

Δηλαδή, οι συνεχείς παραβιάσεις του Αιγαίου μας, η αθρόα και ανεξέλεγκτη αποστολή εκ μέρους της Τουρκίας χιλιάδων παράνομων μεταναστών, κόντρα στη Συμφωνία Γερμανίας – Τουρκίας, η καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, που συνεχώς επικαλείται ο Πρωθυπουργός μας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, και το Μνημόνιο ανακήρυξης ΑΟΖ στο Αιγαίο από Τουρκία και Λιβύη, είναι για τον κ. Μητσοτάκη “εκατέρωθεν διαφωνίες”;

Και το επίσης πρωτάκουστο, που είπε ο κ. Μητσοτάκης ήταν, πως θα συνεχίσει τις συνομιλίες με την τουρκική πλευρά των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)! Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης είναι τόσο αφελής, τόσο εφησυχασμένος, ώστε να θέλει να συζητά για οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τον άρπαγα της γης μας; Θα συνεχίσει να συζητά, χωρίς να χτυπά το χέρι στο τραπέζι με τον συνεχώς παρανομούντα γείτονα;

Φρονώ, πως εάν δεν “ανατραπεί” πάραυτα, οδηγούμενος σε παραίτηση ο κ. Μητσοτάκης, η Συμφωνία των Πρεσπών με την παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων της Μακεδονίας μας στα Σκόπια, θα φαντάζει αστεία μπροστά σε αυτά τα τραγικά για την Πατρίδα που θα ακολουθήσουν της προχθεσινής συναντήσεως!

Αδιανόητη η στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού…

Ωστόσο, πριν από αυτήν την συνάντηση, προηγήθηκε η καταψήφιση της Συμφωνίας (ΑΟΖ) καθορισμού θαλασσίων συνόρων μεταξύ της κυβερνήσεως της Λιβύης του Φαγέζ αλ Σαράζ και της Τουρκίας, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, που θέλει να αναλάβει την εξουσία σε όλη τη χώρα και που φρονώ, πως αργά ή γρήγορα αυτό θα επιτευχθεί.

Ακολούθως, ο Εθνικός Στρατός (LNA) υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ απέστειλε επιστολή στον ΟΗΕ, προκειμένου να παρέμβει και να φρενάρει τις παράνομες φιλοδοξίες του Ρ. Τ. Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τη Συμφωνία ως παράνομη, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και που δεν σέβεται τα έννομα συμφέροντα των άλλων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου! Άρα, επί της ουσίας δεν υπάρχει Συμφωνία, από τη στιγμή που δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή της Λιβύης!  

Ως γνωστόν, ο στρατηγός Χαφτάρ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Λιβύης και έχει στον έλεγχό του μέρος των πετρελαιοπηγών της χώρας. Ο στρατηγός Χαφτάρ μισεί θανάσιμα την Τουρκία και κείται ευμενώς προς την Ελλάδα. Τον στρατηγό Χαφτάρ στηρίζουν, η Ρωσία, η Γαλλία (θυμηθείτε το βέτο του Εμανουέλ Μακρόν στην είσοδο στην ΕΕ της Αλβανίας και των Σκοπίων), η Αίγυπτος, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα! Αντίθετα οι ΗΠΑ και η Τουρκία στηρίζουν την κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ, ο οποίος εξαρτάται οικονομικά από την Τουρκία, εξ ολοκλήρου!
  
Είναι αδιανόητη λοιπόν η στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού στη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, αφού είχε στα χέρια του τέτοιο ισχυρό διπλωματικό χαρτί, να μην σηκώσει “το γάντι” και να κάνει το “παπί”!

Αυτή η υποτακτική, αυτή η υπόδουλη στάση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη δεν περιποιεί τιμή για τον Έλληνα Πρωθυπουργό! Αφού αυτή η στάση της ελληνικής αντιπροσωπίας στη συνάντηση με την αντίστοιχη της Τουρκίας, είχε ως αποτέλεσμα την έγκριση της Συμφωνίας από το τουρκικό κοινοβούλιο και στη συνέχεια, την έγκριση έδωσε και το Προεδρικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυβέρνησης της Λιβύης του Φαγέζ αλ Σαράζ!     

Η Ελλάς πρέπει να αναζητήσει νέους φίλους…

Η Ελλάς, έστω και αργά θα πρέπει να καταλάβει πως είναι μόνη της! Ως συνήθως, οι λεγόμενοι παραδοσιακοί σύμμαχοί μας, μας πούλησαν για άλλη μια φορά! Μαθημένα άλλωστε τα βουνά στα χιόνια! Ωστόσο η Ελλάς, έστω και απίστευτα καθυστερημένα θα πρέπει να αναζητήσει νέους φίλους! Ένας τέτοιος φίλος, είναι ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ! Και είναι προς την σωστή κατεύθυνση η πρόσκληση που απεύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στον ομόλογό του της Βουλής της Λιβύης! Μια συνάντηση που όπως μαθαίνουμε θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα και δεν θα πρέπει να μείνει στις χαιρετούρες και μόνο! Θα πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος για την άρση της αναγνωρίσεως από την ελληνική πλευρά, της κυβερνήσεως της Λιβύης του φιλότουρκου Φαγέζ αλ Σαράζ και η ελληνική πλευρά να αναγνωρίσει ως νόμιμη κυβέρνηση τον Εθνικό Στρατό (LNA) υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ! Έτσι θα διορθώσει και το τραγικό - ιστορικό λάθος της προηγούμενης ελληνικής κυβερνήσεως! Παρ΄ ότι η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης! Αλλά όσοι αναγνώρισαν αυτήν την κυβέρνηση έχουν συμφέροντα από αυτήν την αναγνώριση, από τη στιγμή που ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στη Λιβύη! Εμείς ως χώρα δεν πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον μας! Και το εθνικό συμφέρον μας είναι με την πλευρά του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ!
  
Να γίνει άμεσα η συνάντηση Τασούλα – Γκουάιντερ…

Επίσης, στη συνάντηση των δυο Προέδρων των κοινοβουλίων Ελλάδος και Λιβύης, θα πρέπει να συζητηθεί η άμεση κήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ! Πριν η Άγκυρα κοινοποιήσει τις συντεταγμένες της Συμφωνίας με την Τρίπολη στον ΟΗΕ! Η όποια καθυστέρηση θα αγγίζει τα όρια της Εσχάτης Προδοσίας!  

Από τη στιγμή μάλιστα, που εξ όσων φαίνεται – δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε την ώρα που συντασσόταν το παρόν κείμενο – είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα, αφού εξέπνευσε το τελεσίγραφο που του δόθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, πως αν μέχρι την Παρασκευή δεν επιδώσει τη Συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας, χαρακτηρίζεται ως “persona non grata” (ανεπιθύμητο πρόσωπο) για την Ελλάδα!   

Αλλά στο σημείο αυτό γεννάται ένα μεγάλο, ένα τεράστιο θα έλεγα ερωτηματικό! Γιατί ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ο οποίος μετείχε της συναντήσεως Μητσοτάκη – Ερντογάν, δεν ζήτησε τη Συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας; Γιατί δεν θεωρεί “persona non grata” τον Τούρκο Πρέσβη των Αθηνών; Ο οποίος στα μέσα της εβδομάδος σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας, μας κούνησε το δάχτυλο σε μια θρασύτατη προσπάθεια εκφοβισμού; Γιατί η ελληνική πλευρά χτυπάει το σαμάρι (Λιβύη) αντί να χτυπήσει τον γάιδαρο (Τουρκία); Από τη στιγμή που γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση, πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν δεν θα κάνει βήμα πίσω από το σχέδιό του;

Έτσι από τη στιγμή που οι εξελίξεις στην περιοχή μας είναι καταιγιστικές, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να τολμήσει για να έχει πλεονεκτήματα.

Άλλωστε, όπως είχε πει και ο παμμέγιστος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όταν στον Τούρκο δείχνεις τα πισινά σου, εκείνος σου δείχνει τα μπροστινά του!  

Επί του πιεστηρίου…

Σύμφωνα με άριστη, όσο και έγκυρη υψηλόβαθμη πηγή μας, στα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι επενδύσεις που επιβάλλεται να γίνουν στους τομείς των δικτύων κινητής τηλεφωνίας! 

Μας είπε λοιπόν η πηγή μας, ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έλθει σε συμφωνία για αγορά λογισμικού από την Κίνα!

Μας είπε επίσης η πηγή μας, ότι η Αμερικανική κυβέρνηση του έστειλε ήδη επίσημη επιστολή, όπου του ζητεί να ακυρώσει την συμφωνία αυτή και να συνάψει άλλη με τις ΗΠΑ!
Εάν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, λέτε και γι΄ αυτό να ήθελε ο Ντόναλντ Τραμπ να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τη συνάντησή του με τον Ρ. Τ. Ερντογάν;

Στην οποία προγραμματισμένη συνάντηση καθυστέρησε περί τα 20 λεπτά!

Λέτε να γνώριζε ο Τούρκος Πρόεδρος πως υπεύθυνος αυτής της καθυστέρησης ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ;

Γι΄ αυτό έδειξε με το ύφος του, στο αίτημα συγνώμης του κ. Μητσοτάκη για την καθυστέρηση, να μην ενοχλείται καθόλου;        

Με αυτά και με τα άλλα, η κυβέρνηση περνάει πολύ δύσκολες ώρες! Από την μια ο Τραμπ, από την άλλη ο Ερντογάν, όπως και οι Καραμανλής – Σαμαράς, δεν βλέπω να μακροημερεύει αυτή η κυβέρνηση!

Και όπως είπε προχθές από τον τηλεοπτικό σταθμό, στον οποίο φιλοξενείται, ο Γιώργος Τράγκας: Σύντομα θα έχουμε Οικουμενική κυβέρνηση!

Θυμόσαστε από πότε γράφω γι΄ αυτό το σενάριο; Εδώ και αρκετούς μήνες!
Ωστόσο, σήμερα θα σας δώσω άλλη μια πολύ σοβαρή εκδοχή!
Ενδεχομένως στην εκλογή ΠτΔ να έχουμε άλλη κυβέρνηση!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου