Πυρπολήθηκε δεύτερη εκκλησία στη Χίο. Ποια ανίερα χέρια το κάνουν; (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πυρπολήθηκε δεύτερη εκκλησία στη Χίο. Ποια ανίερα χέρια το κάνουν; (Video)

Το ξωκλήσι αυτό βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από τη δομή «φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών. Γράφει ο Παντελής Φύκαρης Τον έντον...


Το ξωκλήσι αυτό βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από τη δομή «φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών.

Γράφει ο Παντελής Φύκαρης

Τον έντονο προβληματισμό των αρχών αλλά και τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων του Χαλκειούς προκαλεί ο εμπρησμός, τα ξημερώματα του Σαββάτου του ξωκλησιού της Παναγίας της Λειαπυργούσαινας στο Χαλκειός, αφού πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό εμπρησμού εκκλησίας μέσα σε 1,5 μήνα μετά τον Άγιο Χαράλαμπο.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής που πήγε να ανάψει το καντήλι, αφού είδε την σιδεριά παραβιασμένη και την πόρτα της εκκλησίας να λείπει.

Οι δράστες όπως προκύπτει, είχαν ως στόχο όχι να κλέψουν αλλά να προκαλέσουν αφού πήραν το καντήλι και το τοποθέτησαν στην Αγία Τράπεζα με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κάλυμμα της Αγίας Τραπέζης και να επεκταθεί και στον χώρος της Αγίας και Ιεράς Πρόθεσης, στον χώρο δηλαδή όπου γίνεται η προετοιμασία των προσκομιζομένων δώρων με σκοπό την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Όπως εξήγησε στο politischios.gr ο πρόεδρος της κοινότητας του Χαλκειούς, είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται ένα τόσο σοβαρό περιστατικό το οποίο έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.

Όλα αυτά τη στιγμή που η πρώτη αστυνομική έρευνα για τον εμπρησμό του Αγίου Χαράλαμπου έχει καταλήξει σε αδιέξοδο ενώ τα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη και στο περιστατικό του Σαββάτου είναι ελάχιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου