«Με διαταγή Ερντογάν στη Μέρκελ εκτός διάσκεψης η Ελλάδα» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Με διαταγή Ερντογάν στη Μέρκελ εκτός διάσκεψης η Ελλάδα»

«Ο Ερντογάν - από την πρώτη στιγμή - επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να προσκληθεί αντιπρόσωπος από την Ελλάδα.» Αντιδράσεις ακόμη και σ...


«Ο Ερντογάν - από την πρώτη στιγμή - επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να προσκληθεί αντιπρόσωπος από την Ελλάδα.»

Αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας έχουν προκληθεί από τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη λιβυκή κρίση. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της «Bild», η οποία αναρωτιέται αν η Καγκελάριος Μέρκελ έκανε το… χατίρι στον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να άσκησε πιέσεις για τον αποκλεισμό της Αθήνας από τις επικείμενες διεργασίες.

«Ο Ερντογάν άσκησε πίεση στην Καγκελάριο» διερωτάται, χαρακτηριστικά, το επίμαχο δημοσίευμα και συνεχίζει: «Υπάρχει εκνευρισμός για τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη. Και το ερώτημα είναι το εξής: Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όρισε στην οικοδέσποινα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, τη λίστα των προσκεκλημένων;».

Σύμφωνα πάντως, με πληροφορίες που επικαλείται η «Bild», ο Ερντογάν - από την πρώτη στιγμή - επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να προσκληθεί αντιπρόσωπος από την Ελλάδα. Η Ελλάδα, όμως, είναι ο κοντινότερος γείτονας της Λιβύης» ήταν το σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι ως επίσημη αιτιολογία της μη πρόσκλησης της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είχε επικαλεστεί τα εξής: «Υπάρχει κατανόηση για το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες άλλων χωρών, αλλά αυτή η διάσκεψη της Κυριακής εστιάζει σε ειδικούς στόχους». Άφησε δε, «ανοιχτό» το παράθυρο συμμετοχής της Ελλάδας σε μεταγενέστερο στάδιο, δεδομένου ότι «η Διάσκεψη του Βερολίνου είναι η αρχή μιας ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Λιβύη και όχι το τέλος της».

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή, έχουν προσκληθεί – μεταξύ άλλων - οι άμεσα εμπλεκόμενοι στον εμφύλιο της Λιβύης, δηλαδή ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), Φαγέζ αλ Σάρατζ, και ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ.

Επίσης, έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου