Μαγνητικά «καπέλα» ίσως κρατούν τους κροκόδειλους μακριά από τα σπίτια - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μαγνητικά «καπέλα» ίσως κρατούν τους κροκόδειλους μακριά από τα σπίτια

Βιολόγοι της Φλόριντα τοποθετούν μαγνήτες στα κεφάλια κροκόδειλων σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τα ερπετά και να τα εμποδίσουν να ...


Βιολόγοι της Φλόριντα τοποθετούν μαγνήτες στα κεφάλια κροκόδειλων σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τα ερπετά και να τα εμποδίσουν να επιστρέψουν στα γνώριμα λημέρια τους κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Οι αμερικανικοί κροκόδειλοι (Crocodylus acutus) εξακολουθούν να θεωρούνται απειλούμενο είδος, ωστόσο ο πληθυσμός τους στις ακτές της Φλόριντα έχει ανακάμψει στα 2.000 άτομα, και πλησιάζει πλέον επικίνδυνα τα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στα κανάλια του Μαϊάμι και των Φλόριντα Κις.
Οι υπηρεσίες προστασίας της άγριας ζωής απομακρύνουν τους κροκοδείλους από τις κατοικημένες περιοχές, όμως τα ερπετά έχουν την τάση να επιστρέφουν στην περιοχή όπου συνελήφθησαν, διανύοντας έως και 16 χλμ την εβδομάδα για να φτάσουν εκεί.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα επικίνδυνα ζώα προσανατολίζονται με βάση το γήινο μαγνητικό πεδίο, οπότε οι μαγνήτες θα τους αποπροσανατολίσουν.
«Απλά τους βάζουμε προσωρινά μαγνήτες με κολλητική ταινία» και στις δύο πλευρές του κεφαλιού, εξήγησε στο Reuters η Λίντσεϊ Χορντ της Επιτροπής Αλιείας και Αγριας Ζωής της Φλόριντα.
Μαγνήτες έχουν τοποθετηθεί προς το παρόν μόνο σε δύο κροκόδειλους, από τους οποίους ο ένας τελικά σκοτώθηκε από αυτοκίνητο.
Ο άλλος πράγματι δεν έχει επιστρέψει στην αρχική του γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου