Τρομοκρατικές επιθέσεις με ΙΧ- βόμβα και πυροβολισμούς! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τρομοκρατικές επιθέσεις με ΙΧ- βόμβα και πυροβολισμούς!

Τα εκρηκτικά που ήταν κρυμμένα μέσα σε αυτοκίνητο -βόμβα αρκούσαν για να κατεδαφίσουν όχι μόνο το κτήριο της CITIBANK στην Κηφισιά αλλά και ...


Τα εκρηκτικά που ήταν κρυμμένα μέσα σε αυτοκίνητο -βόμβα αρκούσαν για να κατεδαφίσουν όχι μόνο το κτήριο της CITIBANK στην Κηφισιά αλλά και να προσκαλέσουν τρόμο, καταστροφή ακόμα και θύματα σε ολόκληρη την περιοχή.
Με 60 κιλά εκρηκτικής ύλης ΑNFO που χρησιμοποιείται σε νταμάρια, τοποθετημένα μέσα σε έξι μεγάλες φιάλες υγραερίου, οι τρομοκράτες ήταν έτοιμοι για ένα χτύπημα πρωτόγνωρο για τη χώρα μας και ανάλογο με αυτά στη Mέση Aνατολή.
Ήταν 04:10 τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν οι τρεις δράστες που φορούσαν περούκες και κουκούλες έφτασαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της CITIBANK. Παρά το γεγονός πώς γνώριζαν ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται και φυλάσσεται έκοψαν το λουκέτο της εισόδου. Ο φύλακας που τους εντόπισε 2 λεπτά αργότερα κινήθηκε άμεσα προς το μέρος τους, αλλά αυτοί ψυχρά, κυνικά του έδειξαν τις διαθέσεις τους: «Δεν θα σε πειράξουμε...», του είπαν.
Οδήγησαν το αυτοκίνητο που ήταν φορτωμένο με τα εκρηκτικά στην είσοδο του κτηρίου, άνοιξαν το πορτμπαγκάζ όπου βρίσκονταν οι πέντε φιάλες με τα εκρηκτικά και ενεργοποίησαν τον εκρηκτικό ωρολογιακό μηχανισμό. Ενώ ο φύλακας ειδοποιούσε στις 4:15 πμ την αστυνομία, αυτοί έφευγαν και εξαφανίζονταν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.
Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο η αστυνομία και εντόπισε τα εκρηκτικά. Η περιοχή αποκλείστηκε και στον χώρο έσπευσαν οι πυροτρεχνουργοί. Σχεδόν μιάμιση ώρα αργότερα ο εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν ακόμη ενεργός εξουδετερώθηκε. Τόσο η συνδεσμολογία, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν όσο και ο τρόπος δράσης παραπέμπουν στον Επαναστατικό Αγώνα.
Εννέα ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε η εκπομπή «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» καταγράφηκε το χτύπημα από τις κάμερες ασφαλείας του κτηρίου. Στις εικόνες διακρίνονται οι δράστες που φτάνουν στην οδό Λεοναρδου. Κατεβαίνουν από τις δυο μοτοσικλέτες. Οι τρεις φορούν κράνος και ο τέταρτος κουκούλα και πλησιάζουν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή ένας τεχνικός του σταθμού που περνά από το σημείο έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρομοκράτες οι οποίοι του ζητούν να φύγει. Οι δράστες αρχίζουν να πυροβολούν τα αυτοκίνητα και πριν φύγουν, πετούν στο δρόμο έναν εκρηκτικό μηχανισμό.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο 12 κάλυκες και η βαλλιστική ερευνά απέδειξε ότι οι 10 προέρχονται από όπλο των 7,65 χιλιοστών και οι δυο από πιστόλι των 9 χιλιοστών. Πρόκειται για τα ίδια όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» στην επίθεση εναντίον του τμήματος Κορυδαλλού στις 3 Φεβρουάριου.
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πήραν κατάθεση από τον τεχνικό που αντίκρισε τους δράστες της επίθεσης, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να διακρίνει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους καθώς ήταν καλυμμένα.
Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τα δύο χτυπήματα που προκάλεσαν αίσθηση με λίγες ώρες διαφορά δεν ήταν τυχαία. Προέρχονται από δύο οργανώσεις που συνδέονται άμεσα και όσο οι οργανώσεις δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου