Δεν μπορούν να επιβάλλουν σιωπητήριο, απαντά στους επικριτές του ο Φ.Κουβέλης - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Δεν μπορούν να επιβάλλουν σιωπητήριο, απαντά στους επικριτές του ο Φ.Κουβέλης

Κανείς στον ΣΥΝ δεν μπορεί να επιβάλλει σιωπητήριο, απαντά ο Φώτης Κουβέλης σε όσους τον επέκριναν για την πρότασή του για ψήφο ανοχής ή εμπ...


Κανείς στον ΣΥΝ δεν μπορεί να επιβάλλει σιωπητήριο, απαντά ο Φώτης Κουβέλης σε όσους τον επέκριναν για την πρότασή του για ψήφο ανοχής ή εμπιστοσύνης προς μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Με συνέντευξή του στα Νέα, ο κ. Κουβέλης επανέρχεται στο ζήτημα της διακυβέρνησης της χώρας, στο οποίο -όπως λέει- ο ΣΥΝ δεν μπορεί να μένει αδιάφορος, καλώντας όσα στελέχη έχουν διαφορετική άποψη να το πουν μπροστά στην κοινωνία.
«Μπορεί να υπάρξει κοινή πολιτική δράση των δυνάμεων που διακηρύσσουν την αντίθεσή τους στη Δεξιά, μέσα και έξω από τη Βουλή, εκεί που υπάρχει κοινός πολιτικός τόπος» αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει η σύγχρονη ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά να μη θέλει να επηρεάζει, με το περιεχόμενο των προγραμματικών της θέσεων και με τις πολιτικές πρωτοβουλίες της, το μέγεθος της κυβερνητικής εξουσίας προς όφελος της κοινωνίας».
Απαντώντας στους επικριτές της πρότασής του, λέει:
«Οι αποφάσεις βέβαια είναι υπόθεση της πλειοψηφίας. Καταστατικά όμως συμφωνήσαμε ότι η λειτουργία του ΣΥΝ στηρίζεται, μεταξύ άλλων, στη δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Κι αυτό οφείλουμε όλοι να το υπερασπιζόμαστε σ' ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Δεν υπάρχει καμία δύναμη στον ΣΥΝ που μπορεί να επιβάλλει σιωπητήριο».
Υποστηρίζει, πάντως, ότι «δεν υπάρχουν προϋποθέσεις προεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ», καθώς «οι συγκλίσεις και οι συνεργασίες απαιτούν προγραμματικές συμφωνίες και συμπτώσεις θέσεων. Κι αυτό το στοιχείο απουσιάζει».
Τέλος, σε όσους θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΝ, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι «όσοι πιστεύουν ότι οι πολιτικές μας θέσεις απειλούν με διάσπαση τον ΣΥΝ είναι ή αφελείς ή προσχηματικά το υποστηρίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου