Στις 6 το απόγευμα η κηδεία του Μιχάλη Παπαγιαννάκη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Στις 6 το απόγευμα η κηδεία του Μιχάλη Παπαγιαννάκη

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 68 ετών ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Μιχάλης Παπαγιαννάκης, μετά από άνιση μάχη με...


Απεβίωσε χθες σε ηλικία 68 ετών ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Μιχάλης Παπαγιαννάκης, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η ΚΠΕ του ΣΥΝ ανακοίνωσε ότι σήμερα, Τετάρτη 27 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πολιτική κηδεία του Μιχάλη Παπαγιαννάκη στο Δημοτικό Νεκροταφείο Καλλιθέας «Ο Μιχάλης υπήρξε μια συνεπής και νηφάλια φωνή της Ανανεωτικής Αριστεράς. Διακρίθηκε για την ανεξαρτησία της γνώμης του, το ανοιχτό μυαλό του, τις ριζοσπαστικές του θέσεις. Σταθερά προσηλωμένος στις ιδέες της ανανέωσης, της οικολογίας, του ευρωπαϊσμού, υπήρξε πάντα ένας λαμπρός αγωνιστής. Ηγετικός στέλεχος της ΕΑΡ και μετά του Συνασπισμού, πάλεψε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια για μια σύγχρονη φυσιογνωμία της Αριστεράς» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΝ και καταλήγει: «Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΝ θα θυμούνται πάντα τον ευθύ του λόγο, τις πλούσιες γνώσεις του, τη μαχητική του παρουσία. Θα ξέρουν ότι ο Μιχάλης θα είναι πάντα μαζί μας στους δύσκολους δρόμους για μια Αριστερά που πιστεύει στο σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο». «Η απώλειά του είναι μεγάλη για όλους όσοι πίστεψαν και πιστεύουν ότι ο αγώνας για την δημοκρατία και ένα καλύτερο μέλλον είναι διαρκής» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας σε συλλυπητήριο μήνυμά του.
Σχετικό δελτίο τύπου της Ν. Ε Καβάλας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σημειώνει : Ένας λαμπρός, σπάνιος άνθρωπος, που οραματίστηκε και αγωνίστηκε μέσα από τις τάξεις της ΕΑΡ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ για μία άλλη αριστερά, για μια Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη, που θα τιμά τους πολίτες και την ιστορία της, για μια Ευρώπη των λαών, όπου η οικολογία θα είναι η κινητήρια δύναμη και η οικονομία θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών.
Πέθανε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ο σύντροφος που εισήγαγε στην ελληνική πολιτική σκέψη την οικολογία και αγωνίστηκε μαζί μας σε όλους τους τοπικούς αγώνες, τόσο ως Ευρωβουλευτής για 15 χρόνια, όσο και στην ελληνική Βουλή από το 2004 και μετά, ακόμη και στο τελευταίο διάστημα που έδινε τη μάχη για τη ζωή!
Χάθηκε ένα μεγάλο «κεφάλαιο» για τη χώρα και για την αριστερά, και η απουσία του θα είναι ακόμη πιο έντονη στις μέρες και τις εποχές που έρχονται.
Οι ιδέες του είναι παρακαταθήκη που μας συντροφεύει και μας εμπνέει στους αγώνες που δίνουμε και θα δώσουμε στο μέλλον για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου