Δελτίο Τύπου Δημοκρατικών - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Δελτίο Τύπου Δημοκρατικών

Έντονο ενδιαφέρον από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης για τα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής Οι Δημοκρατικοί απαντούν με ξεκάθαρε...


Έντονο ενδιαφέρον από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης για τα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής
Οι Δημοκρατικοί απαντούν με ξεκάθαρες θέσεις τόσο για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ όσο και για το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Αθήνα, 15 Μαΐου 2009
Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου των Δημοκρατικών (http://www.dimokratikoi.gr/) στην Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του κόμματος Μελέτης Μελετόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και ενεργών πολιτών. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε..
Για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο Μ. Μελετόπουλος ανέφερε: «Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ονομασία της ΠΓΔΜ, όσο η ονομασία ως όχημα των ψευδοαλυτρωτικών πλην σαφώς διατυπωμένων σε επίσημα ντοκουμέντα επιδιώξεων της ηγεσίας της ΠΓΔΜ. Συνεπώς, το θέμα δεν θα κλείσει με το να κλείσουμε τα μάτια και να τους αφήσουμε να αυτό-προσδιορισθούν, όπως μας καλούν να κάνουμε εδώ και σχεδόν 20 χρόνια διάφοροι εκπρόσωποι της ‘προοδευτικότητας’ και εσχάτως οι οικολόγοι. Η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας απαιτεί μόνο μία προϋπόθεση: την αλλαγή της στάσης της ηγεσίας της ΠΓΔΜ και την διατύπωση μιας ουσιαστικά φιλικής διάθεσης προς την Ελλάδα. Αλλά αντί να δούμε κάποια, έστω συμβολική χειρονομία καλής θέλησης, με την ευκαιρία μάλιστα της ανάληψης των καθηκόντων του από τον νέο πρόεδρο της χώρας, μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται η ανέγερση ενός γιγαντιαίου αγάλματος του Μεγάλου Αλέξανδρου στο κέντρο των Σκοπίων.»
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Δημοκρατικών αναφέρθηκε στην θέση των Δημοκρατικών σε σχέση με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Μ. Μελετόπουλος ανέφερε ότι «η Τουρκία, με τα σημερινά οικονομικά, δημογραφικά, πολιτικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά που έχει είναι αδιανόητο να ενταχθεί στην Ε.Ε.. Αρκεί να αναλογιστούμε την πιθανότητα να θελήσουν να ασκήσουν το βασικό δικαίωμα της ελεύθερης εγκατάστασης που προσφέρει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να επιδιώξουν να έρθουν ως μόνιμοι κάτοικοι στην Ελλάδα μερικά μόνο εκατομμύρια από τα δεκάδες των φτωχών Τούρκων, σε αναζήτηση καλύτερης μοίρας. Αυτό θα σήμαινε μια άμεση και πλήρη αλλοίωση των συνθηκών της ζωής μας στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, κυρίως όμως θα δημιουργούσε μια άλλη κοινωνική συνθήκη, όπου πολύ γρήγορα παντού θα επικρατούσαν η τουρκική γλώσσα και το Ισλάμ. Επιθυμεί κάτι τέτοιο ο ελληνικός λαός; Εμείς, οι Δημοκρατικοί λέμε όχι δεν το επιθυμούμε και προτείνουμε να αποφασίσουν σχετικά οι Έλληνες πολίτες με δημοψήφισμα».
Το γραφείο τύπου: grafeio_typou@dimokratikoi.gr
Βαρβάρα Τζέρμπου, e-mail: btzerm@yahoo.gr, τηλ. 6948986632
Νικίας Οικονόμου, e-mail: nikias_economou@hotmail.com, τηλ.: 6934577781

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου