«Πάγωσε» η διάταξη για το ασφαλιστικό βουλευτών - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Πάγωσε» η διάταξη για το ασφαλιστικό βουλευτών

Aντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης «πάγωσαν» επί του παρόντος ...


Aντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης «πάγωσαν» επί του παρόντος τη νομοθετική διαδικασία, που άνοιξε την περασμένη Πέμπτη με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, για την, με σκανδαλώδη τρόπο, τακτοποίηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών υποθέσεων των βουλευτών.
Ο κ. Σιούφας, σε γραπτή δήλωσή του προχθές το απόγευμα, επικαλέστηκε αυτές ακριβώς τις αντιδράσεις, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του για την απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ο Πρόεδρος της Βουλής οδηγήθηκε σε αυτή την αναδίπλωση, κυρίως μετά από σχετική υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου: φαίνεται ότι υπήρξε ενόχληση στην κορυφή της κυβερνητικής ιεραρχίας, αφού σε μια περίοδο εξαιρετικά δυσμενή για την εικόνα της, φάνηκε τώρα μόνη η κυβερνητική παράταξη να επεξεργάζεται «ρουσφετολογικές» διευθετήσεις μελών του Κοινοβουλίου.
Για να εξέλθει από την απομόνωση, στην οποία πολλοί, ακόμα και «γαλάζιοι», επιδίωξαν να τον θέσουν, ο κ. Σιούφας, με περισσότερη σαφήνεια από ποτέ, στην τελευταία, «διορθωτική» δήλωσή του αποκάλυψε ότι η αρχική πρωτοβουλία του στηριζόταν σε «εισηγήσεις βουλευτών από πολλές πτέρυγες του Κοινοβουλίου»!
Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη διάταξη προέβλεπε να είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής και όχι οι τσέπες των βουλευτών που θα επωμιστεί το βάρος της καταβολής ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εισφορών εκείνων που επιλέγουν να μην ασκούν, παράλληλα με τη βουλευτική ιδιότητα, το επάγγελμά τους.
Αμυδρή αίσθηση του διακομματικού χαρακτήρα τέτοιων διευθετήσεων, εξάλλου, αναδίδει και δήλωση του κ. Χρ. Παπουτσή. Αν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αντίθετος με τη ρύθμιση, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο που προωθήθηκε, άφησε να εννοηθεί ότι είναι αναγκαία μια συνολικότερη ρύθμιση του «συνταξιοδοτικού των βουλευτών».
Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι η σκανδαλώδης ρύθμιση που επιχειρήθηκε να ενταχθεί σε νομοσχέδιο για τα… σκάφη αναψυχής, έτυχε της αποδοκιμασίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, διά των θεσμικών εκπροσώπων τους, με τους ίδιους τους βουλευτές να αποφεύγουν στο σύνολό τους να τη σχολιάσουν. Προφανώς εξαιτίας των αρνητικών εντυπώσεων που πυροδότησε εξαρχής η υπόθεση, σχεδόν άπαντες φαίνεται ότι επέλεξαν να φορτωθεί το πολιτικό κόστος προσωπικά ο πρόεδρος της Βουλής.
Από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου