Τουρκικές επικρίσεις στις χώρες που αντιτίθενται στην ένταξή της - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τουρκικές επικρίσεις στις χώρες που αντιτίθενται στην ένταξή της

Ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας επικρίνει τις χώρες που αντιτίθενται στην ένταξη της χώρας του στην ΕΕ. Ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματ...


Ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας επικρίνει τις χώρες που αντιτίθενται στην ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.
Ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας προειδοποίησε σήμερα τις χώρες όπως η Γαλλία που αντιτίθενται στην ένταξη της στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό «σπέρνει» την αμφιβολία στο πνεύμα των Τούρκων και φρενάρει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
«Οι αρνητικές φωνές που ακούμε πάντα εκ μέρους ορισμένων χωρών της ΕΕ διασπείρουν την αμφιβολία στους συμπολίτες μας και βλάπτουν τις προσπάθειες μας για να εξακολουθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις», εκτιμά ο Αχμεντ Νταβούτογλου σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter σήμερα, ημέρα κατά την οποία θα συναντηθεί στην Στοκχόλμη με τους ομολόγους του της ΕΕ.
Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου η Τουρκία έκανε μεταρρυθμίσεις που ήταν αδιανόητες πριν από μερικά χρόνια, και αναφέρεται στην θρησκευτική ελευθερία ή την ελευθερία της έκφρασης, την κατάργηση της ποινής του θανάτου ή τις εκπομπές ραδιοφώνου στην κουρδική γλώσσα, μια «σιωπηλή επανάσταση» την οποία βλάπτουν οι επικριτές της ένταξης της Τουρκίας.
«Η Σουηδία σκέπτεται όπως και εμείς, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί ποτέ να είναι μια ισχυρή και αλληλέγγυα οντότητα όσο η Τουρκία μένει έξω από την ΕΕ. Για το λόγο αυτό η υποστήριξη χωρών όπως η Σουηδία με την αντικειμενική και ενθαρρυντική στάση τους έχει μεγάλη σημασία στην διαδικασία αυτή», τονίζει ακόμη ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

1 σχόλιο

  1. Όσο και να χτυπιέται ο Νταβούτης...πάντα θα υπάρχουν χώρες που δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Και υπάρχουν πολλοί και καλοί πολιτικοί λόγοι γι'αυτό, όχι απλά η ξενοφοβία των απλών πολιτών και ο φόβος της πολιτισμικής αλλοίωσης από την εισδοχή εκατομμυρίων μουσουλμάνων στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου