Ανοιχτή πολιτική επιστολή προς τους πολίτες της Β' Πειραιά - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ανοιχτή πολιτική επιστολή προς τους πολίτες της Β' Πειραιά

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, Θυμάστε ότι πριν δύο χρόνια, το φλεγόμενο καλοκαίρι του 2007, η κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή έκαμε χρήση...


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Θυμάστε ότι πριν δύο χρόνια, το φλεγόμενο καλοκαίρι του 2007, η κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή έκαμε χρήση του θεσμού της πρόωρης διάλυσης της Βουλής επικαλούμενη την ύπαρξη ιδιαιτέρως κρίσιμου “εθνικού θέματος” αρ. 41 παρ. 2 Συντ/τος. Θυμάστε ότι το “εθνικό θέμα” που επικαλέστηκε ο κ. Πρωθυπουργός προς τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν η κατάρτιση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2008!!! Και ο λαός του έδωσε και πάλι πλειοψηφία έστω και οριακή. Ακριβώς δύο χρόνια μετά το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, και πάλι εν μέσω πυρκαγιών τόσο στο περιβάλλον όσο και στην οικονομία τυπικά επικαλείται τις ίδιες σχεδόν προϋποθέσεις για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη κυβέρνηση των “τζακιών” και της “οικογενειοκρατίας” κουρασμένη και ανεπαρκής παραιτείται ανήμπορη να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς τα μεγάλα προβλήματα του Τόπου. Ουδέποτε η σύγχρονη μεταπολεμική Ελλάδα ήταν σε δεινότερη θέση : Οικονομία στα όρια της χρεοκοπίας, απουσία παραγωγικών επενδύσεων, φτώχια, ανεργία, σύνθλιψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (της άλλοτε “ραχοκοκαλιάς” της Οικονομίας), στο “κόκκινο” όλοι οι οικονομικοί δείκτες, η Εθνική Οικονομία ένα βήμα πριν την κοινοτική επιτήρηση, κίνδυνος να αποβληθούμε από την Ο.Ν.Ε την ώρα που η Τουρκία επισπεύδει την τροχιά ένταξής της στην Ε.Ε., συγκέντρωση του χρήματος στις τράπεζες και σε λίγες οικογένειες και οικονομικά κέντρα του Τόπου. Και ακόμη: Υποβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Αποθράσυνση της επιθετικότητας των καραδοκούντων κακών γειτόνων. Απανωτές αποτυχίες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Σταδιακή ειρηνική κατάληψη της Ελλάδας από κύματα λαθρομεταναστών. Εγκληματικότητα, υπογεννητικότητα και ανασφάλεια. Κίνδυνος “φινλανδοποίησης” της Ελλάδας σε προτεκτοράτο της αναδυόμενης νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας. Έξαρση της ανομίας αλλά κανείς “μεγάλος” δεν τιμωρείται. Ηθική παρακμή και κατάπτωση. Τα πολιτικό -οικονομικά σκάνδαλα δεν έχουν τελειωμό και τείνουν να συμπαρασύρουν σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, της Αριστεράς μη εξαιρουμένης. Οι όποιες “επιτυχίες” της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο έχουν στο φόντο τους τις πρακτικές και τεκμηριωμένες προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ.
Ο έτερος πόλος του δικομματισμού, μόνο ως αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική λύση δεν προβάλει. Στη σκιά του άλλοτε πατριωτικού ΠΑΣΟΚ το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριφέρεται βουλημικά με στόχο την επανακατάκτηση της “πολυπόθητης” εξουσίας. Δεν δίστασε να “παίξει” με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας καλλιεργώντας βλαπτικό για την οικονομία κλίμα εκλογολογίας. Υποταγμένο στα κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης καθώς είναι, δεν συνιστά αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση και εθνική πολιτική εφεδρεία. Μοιάζει να μην έχει διδαχθεί τίποτα από το κακό του παρελθόν. Η Αριστερά παραπαίει. Η μεν δογματική της εκδοχή ανακαλύπτει και πάλι “μαγεμένη” το “σταλινικό” όραμα, η δε ανανεωτική της εκδοχή ταλαντεύεται μεταξύ αναρχοεπαναστατικής δράσης και εσπευσμένης εισόδου στα σαλόνια του αστικού πολιτικού κατεστημένου και της “μπουρζουαζίας”.
Μέσα σ’ αυτήν την αποπνικτική πολιτικό-ιδεολογική ατμόσφαιρα και το ηθικό τέλμα η πολιτική πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη προβάλει σαν εθνική διέξοδος. Οι πρόσφατες Ευρωεκλογές έστειλαν το πρώτο σαφές μήνυμα αναδεικνύοντας ένα και μόνο νικητή, τον ΛΑ.Ο.Σ και προσωπικά τον Πρόεδρό του Γιώργο Καρατζαφέρη. Αυτοί που μέχρι πρόσφατα έσπευδαν επιπόλαια να χαρακτηρίσουν τον ΛΑ.Ο.Σ ως δήθεν ακραίο κόμμα του πολιτικού περιθωρίου τώρα έχουν σιωπήσει σιωπήν σιωπηράν! Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ εξελίσσεται όχι απλά ως τρίτο κόμμα αλλά ως ο απόλυτος καταλύτης και ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στον τόπο στο άμεσο μέλλον. Είναι φανερό ότι ο τόπος πρέπει να εισέλθει σε ένα νέο ιστορικό κύκλο με κύρια χαρακτηριστικά του την διαφάνεια και τον αποτελεσματικό έλεγχο της κοινωνίας επί της εκτελεστικής εξουσίας και όχι μόνο. Καλύπτοντας το μεγάλο πολιτικό-ιδεολογικό κενό που υπάρχει στον τόπο ο ΛΑ.Ο.Σ έρχεται να καταστεί πρωταγωνιστής των επικείμενων εξελίξεων. Ήμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε όποιες ευθύνες μας αναθέσει το εκλογικό σώμα. Η αξιοπρεπής και υποδειγματική διετής παρουσία του Προέδρου και ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας αποτελούν εγγυήσεις προς τούτο.
Η ψήφος στο ΛΑ.Ο.Σ και η δυνάμωση της παρουσίας του όχι μόνο στη Βουλή αλλά και στο ευρύτερο πολιτικό προσκήνιο αποτελεί πραγματική εθνική επένδυση. Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι της Β’ Πειραιά, Ερχόμενος καθημερινά σε επαφή από ”πρώτο χέρι” με τα προβλήματα της αδικημένης και ταλαιπωρημένης εκλογικής μας περιφέρειας πιστεύω ότι διαθέτω την επιστημονική γνώση, την επαγγελματική πείρα αλλά κυρίως την αστείρευτη και αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση για να προωθήσω αποτελεσματικά την επίλυση των προβλημάτων των ξεχασμένων γειτονιών μας. Δυστυχώς η μεταπολεμική αστυφιλία, η ανεξέλεγκτη δόμηση και η χωρίς περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές ραγδαία βιομηχανική ανάπτυξη είχαν σαν συνέπεια την δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στους οικιστικούς ιστούς της εκλογικής μας περιφέρειας. Το Ελληνικό Κράτος αντιμετώπισε τη Β’ Πειραιά για πολλά χρόνια ως τον “κάλαθο” των “αχρήστων” του λεκανοπεδίου. Ο πλούτος που παράχθηκε στα ναυπηγεία, στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες και στις σκαλωσιές της Β’ Πειραιά επί μισό αιώνα και πλέον μεταφέρθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του στις καλές οικίες των βορείων προαστίων. Ελάχιστο τμήμα του παραχθέντος πλούτου επανεπενδύθηκε σε έργα υποδομής που θα βελτίωναν την ποιότητα της ζωής των πολιτών της εκλογικής μας περιφέρειας. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει δήμος της Β’ Πειραιά που να μην αντιμετωπίζει μεγάλα και στοιχειώδη προβλήματα υποδομής. Θεωρώ λοιπόν χρέος μου να αγωνιστώ μαζί σας ενδεικτικά για : την δημιουργία υποδομών αστικής ανάπτυξης, την ανάπλαση των βιομηχανικών ζωνών, την απομάκρυνση των οχλουσών χρήσεων, τη διασφάλιση χώρων στάθμευσης και πρασίνου, την προάσπιση του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την καταπολέμηση της φτώχειας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ιδίως της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, προβλήματα λίγο πολύ κοινά στους δήμους της Β’ Πειραιά, τον Αγ. Ιω. Ρέντη, τα Αμπελάκια, τη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, το Πέραμα και τη Σαλαμίνα.
Νιώθω υποχρέωσή μου να συνεργαστώ, εφόσον με τιμήσετε με ψήφο εκλογής μου στο Κοινοβούλιο, με όλους τους συλλογικούς φορείς και υπηρεσίες των Δήμων μας, της Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με κάθε έναν πολίτη ή συλλογικό φορέα της περιοχής μας προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί επίλυσης των διαφορετικών αυτών προβλημάτων. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί και την επόμενη μέρα. Και αυτό διότι, όπως γνωρίζετε ζω, βιώνω και υφίσταμαι το βάρος των προβλημάτων της εκλογικής μας περιφέρειας ως κάτοικος και εργαζόμενος σε αυτήν. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου.
Φιλικά
Κυριάκος Φ. Χουσέας
Δικηγόρος
Υποψ. Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Β’ Πειραιά
www.housseas.gr - e-mail: housseas@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου