Βρέθηκαν θαμμένα έξι βλήματα...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Βρέθηκαν θαμμένα έξι βλήματα...!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νέα ερωτήματα έχει προκαλέσει στις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης η σύμπτωση μέσα σε διάστημα δύο μηνών του εντοπισμού δεύτερη...


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα ερωτήματα έχει προκαλέσει στις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης η σύμπτωση μέσα σε διάστημα δύο μηνών του εντοπισμού δεύτερης παρτίδας πολεμικού υλικού στα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για έξι οξειδωμένα αντιαρματικά βλήματα τα οποία βρέθηκαν μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στις αρχές στην ίδια περιοχή που είχαν βρεθεί πριν από έξι εβδομάδες οκτώ αντιαρματικές ρουκέτες 3,5 ιντσών, αμερικανικής προέλευσης. Οπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού τα βλήματα, επίσης αμερικανικής κατασκευής 3,5 ιντσών, βρέθηκαν θαμμένα σε δυσπρόσιτη περιοχή. Πυροτεχνουργοί του Στρατού απέκλεισαν το σημείο και εντόπισαν το υλικό που ήταν θαμμένο σε μικρό βάθος.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και πάλι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για παρτίδα στρατιωτικού υλικού «πεπαλαιωμένο και οξειδωμένο» που έχει αποσυρθεί από τον Στρατό Ξηράς το 1995. Λόγω της οξείδωσής τους έχει αποφασιστεί να καταστραφεί, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ από τη στρατιωτική ηγεσία δόθηκε εντολή να εντοπιστεί η τελευταία μονάδα στην οποία είχαν καταγραφεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι προϊόν κλοπής ή εγκατάλειψης, κατά παράβαση των σχετικών διαταγών του Στρατού.
Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη η προέλευση των οκτώ αντιαρματικών ρουκετών που εντοπίστηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου σε βραχώδες κοίλωμα, επίσης ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου (πιθανόν χρυσοθήρα). Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν ανέλαβε τη διερεύνηση της προέλευσης των ρουκετών, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν σχετιζόταν με το αντικείμενό της, ενώ αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για υλικό που μάλλον εγκαταλείφθηκε εσκεμμένα ίσως από λαθρεμπόρους όπλων. Το πόρισμα του Στρατού που ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση ολοκληρώθηκε, αλλά η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ζήτησε νέα έρευνα από την Ασφάλεια, καθώς υπάρχουν αδιευκρίνιστες πτυχές.
Θανασης Tσιγγανας
Από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου