"Τα Σκόπια δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε τροποποίηση του Συντάγματός τους"...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

"Τα Σκόπια δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε τροποποίηση του Συντάγματός τους"...!

ΝΙΚ. Ε. ΣΤΑΥΡΟΥΛΛΑΚΙΣ Τα Σκόπια δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε τροποποίηση του Συντάγματός τους και να αποδεχθούν οποιαδήποτε λύση που πλήτ...


ΝΙΚ. Ε. ΣΤΑΥΡΟΥΛΛΑΚΙΣ
Τα Σκόπια δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε τροποποίηση του Συντάγματός τους και να αποδεχθούν οποιαδήποτε λύση που πλήττει τη μακεδονική εθνική και γλωσσική ταυτότητα.

Αυτό ανέφερε χθες ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, απορρίπτοντας την εύλογη απαίτηση της Αθήνας. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Γκρουέφσκι διοργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη χώρα του.
Το τελευταίο διήμερο (χθες και προχθές), περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία της διπλωματικής αποστολής της Ε.Ε., στα Σκόπια, για να διαμαρτυρηθούν κατά της παραγράφου των συμπερασμάτων του ΣΓΥ για αναβολή της εξέτασης ορισμού ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-πΓΔΜ. Όπως μεταδίδεται, διοργανωτές των συγκεντρώσεων εμφανίστηκαν φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις, αλλά οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, για τους οποίους αναφέρθηκε ότι μεταφέρθηκαν στα Σκόπια από το μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE.
Ο ίδιος ο Γκρουέφσκι σε δηλώσεις του επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για τη μη εξεύρεση λύσης. «Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα δεν ήθελε να βρεθεί λύση. Έθετε τέτοιους όρους, που καμία κυβέρνηση και κανείς πολιτικός από την άλλη μεριά δεν θα μπορούσε να τους αποδεχτεί. Είπα ευθέως και στον κ. Παπανδρέου ότι καμία κυβέρνηση, τα επόμενα 100 χρόνια, δεν πρόκειται να αποδεχτεί τέτοια αιτήματα και όρους» δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός από τη Βόννη, όπου πήρε μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για να προσθέσει ότι το ζήτημα θα επανέλθει στους επόμενους έξι μήνες.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ εμφανίσθηκε ακόμα πιο αδιάλλακτος τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τροποποίηση του Συντάγματός της με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση που πλήττει τη μακεδονική εθνική και γλωσσική ταυτότητα» και πρόσθεσε ότι η πΓΔΜ δεν πρόκειται να υποκύψει σε καμία πίεση για να παραιτηθεί του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού.
Στις θέσεις αυτές απάντησε ο ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας επαναλαμβάνοντας ότι ανεξάρτητα από το τι υποστηρίζει ο Γκρουέφσκι ισχύει η γνωστή εθνική κόκκινη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου