Σαρώνει η εγκληματικότητα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σαρώνει η εγκληματικότητα

Του Κώστα Καντούρη Ανάστατοι οι καταστηματάρχες στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης από το μπαράζ ληστειών Μπαράζ ληστειών λίγες ώρες πριν από τ...


Του Κώστα Καντούρη
Ανάστατοι οι καταστηματάρχες στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης από το μπαράζ ληστειών
Μπαράζ ληστειών λίγες ώρες πριν από την εκπνοή του χρόνου αναστάτωσε πάλι καταστηματάρχες στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Κρανοφόροι άρπαξαν τις εισπράξεις μέχρι και από… περίπτερο στα Μετέωρα, ενώ μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες καταγράφηκαν πέντε ληστείες.
“Τι να την κάνω την αστυνομία όταν έρχεται αφού γίνεται η ληστεία, πρέπει να πάρω μόνος μου μέτρα, τότε γιατί πληρώνουμε δημόσια τάξη;”. Αγανακτισμένος εμφανίστηκε μιλώντας στη “Μ” ο 25χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών στους Αμπελόκηπους Θεοφάνης Μενεξές, λίγες ώρες μετά την εισβολή κρανοφόρων στο κατάστημά του.
Οι δράστες, με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν τον 33χρονο υπάλληλο και έναν φίλο του στις 2.20 τα ξημερώματα, και άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν στην ταμειακή μηχανή, περίπου 250 ευρώ, τα δύο κινητά των θυμάτων και εξαφανίστηκαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα.
“Το ζήτημα είναι να έχουμε πρόληψη, στη γειτονιά υπάρχει ανησυχία από τα περιστατικά”, υποστήριξε ο κ. Μενεξές, τονίζοντας πως το κατάστημά του είναι εύκολος στόχος, καθώς λειτουργεί όλο το 24ωρο.
“Πάλι φούντωσε η εγκληματικότητα, είχαν ηρεμήσει λίγο τις τελευταίες ημέρες, αλλά τα περιστατικά διαδέχονται ξανά το ένα μετά το άλλο”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο 38χρονος Παύλος Καζαντζίδης, που διατηρεί επίσης κατάστημα ψιλικών στην ίδια περιοχή, στη διασταύρωση των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Ν. Πλαστήρα των Αμπελοκήπων. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως η χθεσινή ληστεία έγινε σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου, όπου διαπράχθηκε ληστεία το πρωί της Τετάρτης, με λεία 8.000 ευρώ.
ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
- Το μπαράζ των ληστειών ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε γραφεία εταιρείας στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου και άρπαξαν με την απειλή όπλων χρήματα.
- Το βράδυ της ίδιας ημέρας, λίγο μετά τις 8, δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε σουπερμάρκετ της οδού Φιλικής Εταιρείας. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν από τα ταμεία το ποσό των 2.150 ευρώ.
- Στόχος δύο ληστών γίνεται ιδιοκτήτης μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο πριν από τη μία χθες τα ξημερώματα. Οι δράστες με την απειλή μαχαιριών άρπαξαν το ποσό των 270 ευρώ και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα.
- Λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα ληστές ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού ιδιοκτήτη περιπτέρου, στην οδό Μεσσήνης στα Μετέωρα, αρπάζοντας 150 ευρώ.
Αστυνομικοί επιβεβαίωναν πως παρά την ένταση των μέτρων τις ημέρες των Χριστουγέννων η ένστολη αστυνόμευση μειώθηκε αυτήν την εβδομάδα και γιʼ αυτό παρατηρήθηκαν συνεχή περιστατικά εγκληματικότητας. “Τουλάχιστον τις ημέρες των γιορτών που γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα, ας βρίσκονται στο δρόμο”, υποστήριζαν καταστηματάρχες των Αμπελοκήπων.
Από "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου