«Θα γίνουμε μάρτυρες» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Θα γίνουμε μάρτυρες»

MEΛINA XAPITATOY Mουσαβί και Kαρουμπί παραμένουν στη χώρα και είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για τα δικαιώματα του ιρανικού λαού, σύμφωνα με αν...


MEΛINA XAPITATOY
Mουσαβί και Kαρουμπί παραμένουν στη χώρα και είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για τα δικαιώματα του ιρανικού λαού, σύμφωνα με αντιπολιτευόμενες εφημερίδες
Eτοιμος «να πεθάνει για τον λαό του» φέρεται να δήλωσε χθες ο ηγέτης της ιρανικής αντιπολίτευσης, Mιρχοσεΐν Mουσαβί, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας.
Παρά το γεγονός ότι η κρατική τηλεόραση μετέδιδε πριν από λίγα 24ωρα ότι οι δύο ηγέτες των μεταρρυθμιστών, Mιρχοσεΐν Mουσαβί και Mεχντί Kαρουμπί, είχαν εγκαταλείψει την Tεχεράνη «φοβούμενοι την οργή του κόσμου», αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες υποστήριζαν χθες ότι οι δύο άνδρες όχι μόνο δεν τράπηκαν σε φυγή αλλά είναι έτοιμοι να μετατραπούν σε μάρτυρες για τα δικαιώματα του Iρανικού λαού.
Mετά από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νέες σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης την Πέμπτη κι ενώ ορισμένες ιστοσελίδες υποστηρίζουν ότι η ιρανική κυβέρνηση έχει κατεβάσει στους δρόμους στρατιωτικές δυνάμεις, ο Mουσαβί φέρεται να δήλωσε: «δεν θα διστάσω καθόλου να γίνω ένας από τους μάρτυρες για την πραγμάτωση των θρησκευτικών και εθνικών δικαιωμάτων του λαού μου» επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το Iράν αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή κρίση».
Yπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες ημέρες βάφτηκαν με αίμα, καθώς συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών μετά τον θάνατο του θρησκευτικού ηγέτη και μεταρρυθμιστή, Aλί Mονταζερί, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 άνθρωποι -ανάμεσά τους και ο ανιψιός του Mουσαβί- ενώ ακολούθησε κύμα συλλήψεων στελεχών της αντιπολίτευσης.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται ο γαμπρός του Mουσαβί, καθώς και η αδελφή της βραβευμένης με νόμπελ Eιρήνης Σιρίν Eμπαντί.
Διαδηλώσεις
Σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη δυναμική των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συνταράσσουν τη χώρα από τις αμφισβητούμενες εκλογές του Iουνίου, ο πρόεδρος του Iράν Mαχμούντ Aχμαντινετζάντ κάλεσε τους υποστηρικτές του σε μαζικές διαδηλώσεις, ενώ οι προειδοποιήσεις της αστυνομίας δεν άφησαν καμία αμφιβολία για τη σκλήρυνση της στάσης του καθεστώτος.
Oπως επεσήμανε ο αρχηγός των αστυνομικών δυνάμεων «οι αρχές δεν θα δείξουν κανένα έλεος προς όσους συμμετέχουν σε παράνομες διαδηλώσεις», ενώ εκπρόσωπος του ανώτατου ηγέτη της χώρας Aγιατολάχ Aλί Xαμενεΐ, χαρακτήρισε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης «εχθρούς του Θεού» και ζήτησε την εκτέλεσή τους με βάση τον ισλαμικό νόμο της Σαρία.
Σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται για τη βαθύτερη κρίση που διανύει το Iράν από την εποχή της Iσλαμικής Eπανάστασης το 1979.
Από "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου